MI5MP Vloženo 26. Březen 2012 Sdílet Vloženo 26. Březen 2012 Dnes mi v servisu u feldy vyměňoval nějaké relé u alternátoru, protože nedobíjela a říkal mi, že se mi hodně klepe motor a že by na to chtělo mrknout. Je to rok 1997, benzín 1.3, mám ji po členovi rodiny, má najeto jen 45 tisíc a mám i záznam všeho, co se na tom autě kdy opravovalo. Je pravda, že ten motor se dost klepal a když stojím na světlech s neutrálem, tak mi vibruje vnitřek, sedačka, páka, ale nedokážu odhadnout, zda je to přiměřené nebo ne nebo zda se to zhoršuje. Spotřeba je snad pořád stejná a přiměřená, otáčky vám neřeknu, protože tam není otáčkoměr. Moc tomu nerozumím, co by s tím mohlo být, tak jsem se chtěl zeptat, zda to podle vás má cenu řešit, co by to mohlo být a kolik by to mohlo řádově stát? Nerad bych investoval třeba 10 tisíc jen z kosmetického důvodu, aby se tolik neklepalo. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 26. Březen 2012 Sdílet Vloženo 26. Březen 2012 Docela zajímavý, to asi není moc dobře, pokud ti to vibruje jak píšeš a co silentbloky? Není nějáký moc opotřebovaný,povolený - jedině,že by ,,házelo" něco v motoru (sám o sobě by se motor klepat mohl a klepe), ale díky silentblokům by se měl klepat v nich a ne přenášet to do interiéru, sedačky.. páky? no nevím moc zkušeností nemám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MI5MP Vloženo 26. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 26. Březen 2012 Já se v tom právě nevyznám. Vám ve feldě, když stojíte se zaplým motorem nevibruje interiér? Nemyslím, že by tam rachotilo všechno možné ale páka a sedačka cítit je docela značně. Ten mechanik reagoval na to, jak se klepe přímo motor a pravděpodobně i na zvuk, ale jak říkám, nemám s tím zkušenosti ani nemám na to vůbec odhad. Jen by mě zajímalo, jak vážné věci to mohou být a jak finančně nákladné Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 27. Březen 2012 Sdílet Vloženo 27. Březen 2012 (editace) K té otázce jestli mi to dělá něco podobného ..tak NE, mám tedy felicii 1.6 r.v.97 ale když stojím na volnoběh motor přede a nevibruje vůbec nic, když otevřu kapotu od motoru tak ani motor nevibruje prose si tam pěkně sedí a nehne se.. Ještě takhle - s felicií jezdíš dlouho? projevovalo se to i dříve nebo to začalo teď někdy (nebo to řeší od doby co to řekl technik?) Editováno: 27. Březen 2012, autor: Toom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thief1 Vloženo 27. Březen 2012 Sdílet Vloženo 27. Březen 2012 Pri 1.3 je to podla mna uplne bezne, ze na volnobehu pocitujes vibracie. Ak si presadol z nejakeho ineho auta, tak je mozne ze to viac pocitujes. Ja som pred fel (1.3 mpi 54tis nabehane) jazdil dlhodobo v par fabiach a prechod k felicii bol o to citelnejsi. Tiez mi to na volnobeh vibruje, niekedy sa mi aj plasty ozvu z vibracii. Ak sa ti to upokoji vyssimi otackami, je to v poriadku, volnobeh je drsnejsi u 1.3ky. A co si matne pamatam, tak pickup co sme mali doma pred Fabiami sa spraval podobne. 1.6 bude o niecom inom, predsa je to vw motor a nie skodovacky motor zo 60. rokov este. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MI5MP Vloženo 30. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 30. Březen 2012 Díky za odpovědi. Při jízdě je to zcela bez problémů. Jen, když stojím. A dělá to tak asi od začátku, mám ji rok a půl. Nebudu to teda asi řešit teď akutně a počkám až pojedu za známým mechanikem někdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 31. Březen 2012 Sdílet Vloženo 31. Březen 2012 bude asi utržený siletblok u vodní pumpy a ostatní budou za ty roky taky unavené, já jsem dnes feldu dovezl od lékaře a měl jsem v háji uložení pod převodovkou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mokros Vloženo 12. Duben 2012 Sdílet Vloženo 12. Duben 2012 Mě to dělala kapota, vibrovala mi a přenášelo se to na palubku a interiér Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.