Přejít na obsah

Klepání motoru

MI5MP

Doporučené příspěvky

Dnes mi v servisu u feldy vyměňoval nějaké relé u alternátoru, protože nedobíjela a říkal mi, že se mi hodně klepe motor a že by na to chtělo mrknout.

Je to rok 1997, benzín 1.3, mám ji po členovi rodiny, má najeto jen 45 tisíc a mám i záznam všeho, co se na tom autě kdy opravovalo. Je pravda, že ten motor se dost klepal a když stojím na světlech s neutrálem, tak mi vibruje vnitřek, sedačka, páka, ale nedokážu odhadnout, zda je to přiměřené nebo ne nebo zda se to zhoršuje. Spotřeba je snad pořád stejná a přiměřená, otáčky vám neřeknu, protože tam není otáčkoměr. Moc tomu nerozumím, co by s tím mohlo být, tak jsem se chtěl zeptat, zda to podle vás má cenu řešit, co by to mohlo být a kolik by to mohlo řádově stát? Nerad bych investoval třeba 10 tisíc jen z kosmetického důvodu, aby se tolik neklepalo. Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Docela zajímavý, to asi není moc dobře, pokud ti to vibruje jak píšeš a co silentbloky? Není nějáký moc opotřebovaný,povolený - jedině,že by ,,házelo" něco v motoru (sám o sobě by se motor klepat mohl a klepe), ale díky silentblokům by se měl klepat v nich a ne přenášet to do interiéru, sedačky.. páky? no nevím moc zkušeností nemám. :kol-32:

Odkaz ke komentáři

Já se v tom právě nevyznám. Vám ve feldě, když stojíte se zaplým motorem nevibruje interiér? Nemyslím, že by tam rachotilo všechno možné ale páka a sedačka cítit je docela značně. Ten mechanik reagoval na to, jak se klepe přímo motor a pravděpodobně i na zvuk, ale jak říkám, nemám s tím zkušenosti ani nemám na to vůbec odhad. Jen by mě zajímalo, jak vážné věci to mohou být a jak finančně nákladné :kol-32:

Odkaz ke komentáři

K té otázce jestli mi to dělá něco podobného ..tak NE, mám tedy felicii 1.6 r.v.97 ale když stojím na volnoběh motor přede a nevibruje vůbec nic, když otevřu kapotu od motoru tak ani motor nevibruje prose si tam pěkně sedí a nehne se.. :kol-31:

Ještě takhle - s felicií jezdíš dlouho? projevovalo se to i dříve nebo to začalo teď někdy (nebo to řeší od doby co to řekl technik?)

Editováno: , autor: Toom
Odkaz ke komentáři

Pri 1.3 je to podla mna uplne bezne, ze na volnobehu pocitujes vibracie. Ak si presadol z nejakeho ineho auta, tak je mozne ze to viac pocitujes. Ja som pred fel (1.3 mpi 54tis nabehane) jazdil dlhodobo v par fabiach a prechod k felicii bol o to citelnejsi. Tiez mi to na volnobeh vibruje, niekedy sa mi aj plasty ozvu z vibracii. Ak sa ti to upokoji vyssimi otackami, je to v poriadku, volnobeh je drsnejsi u 1.3ky. A co si matne pamatam, tak pickup co sme mali doma pred Fabiami sa spraval podobne. 1.6 bude o niecom inom, predsa je to vw motor a nie skodovacky motor zo 60. rokov este.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...