Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

zdravim lidi, hodil jsem na feldu kola r15 s gumama 195/50 et42, ale na zadní nápravě mám problém, mezi pravym kolem a pružinou je mezera tak 1,5 cm a na levý straně se mi kolo opírá o pružinu, nevíte co s tim? jinak auto sedí na obou stranách stejně vysoko,takže pružinu jsem vyloučil.. a podložky nemůžu sehnat 5mm nebo 10mm aby meli středící kroužek, a 15mm už by bylo moc protože by to kolo pak škrtalo zase o lem..

Vloženo (editace)

Špatné ET,..zvol jiné ET(nižší než 42), pokud podložky nemůžeš sehnat nech si je udělat. Nebo pak 14" kola (popř jestli máš stavitelnej podvozek malinko ho zviš a dej podložky co máš aby nevadil lem).

Jinak myslím, že 15" jestli nemáš v tech. ať není problém na STK a mám pocit jestli už 15" nemůžeš ovlivňovat věci jako i např proměřování tachometru o cca 10 km/h někde sem čet, že to má někdy vliv i na motor - ,ale nebudu se pouštět na tenký led. :kol-28:

Editováno: , autor: Toom
  • o 2 týdny později...
Vloženo

No mě to taky dělalo, mám 195/50 R15 a vyřešil jsem to jednoduše nové péra a tlumiče měli už za pár a byli unavené :)

No,.. podle mě výměnou pér a tlumičů to nemůže vyřešit, protože díky (ET) ti zasahuje kolo více ,,dovnitř" takže bys jedině musel dát užší pružiny, toz. menší průměr závitů a to asi docílí jen u sportovních pružin.. jinak potom podložkama které ti právě oddálí kolo od pružiny, unavení tlumičů a pružin by se projevovalo trochu jinak.Nevím teda co jsi měl ty, ale reálně to moc nezní.

Pokud chcu do auta rvat něco jiného než tam má byt počítal bych spíš i s úpravama blatníků,pružin...atd. Ono není jen tam hodil ,,velký" kola...hmm :kol-24:

(Co zkusit dát podložky a vytáhnout blatníky?) taky nic.. :kol-31::kol-25:

Vloženo

Ten čep by mohl možná v kombinaci s unavenou pružinou a tlumičem taky dělat tento problém,..to už je reálnější, prošel bych to vše a omrkl, já měl prasklé u vrchu obě pružiny skoro půl otáčky..

Vloženo

Taky si myslim že by to mohl být i ten čep, nebo něco podobného. Ale teď teda nevim kde se ten čep nachází...jinak mám ještě kámoše co má felcku tak mu je tam zkusim nazout a uvidim jak to u něj bude, třeba budu mít hnutou nápravu nebo něco. Když tam mám plecháče, tak na jedný straně je hrana gumy od tlumiče 22cm a na druhý 21... jinak mám dotaz, poberou disky 5,5J gumu 185/50 a 185/60 ??

Vloženo

jinak jak jste tu psali vyřešit to podložkama, tak to jsem chtěl, jenomže podložky 5mm a 10mm dějak jenom bez středícího kroužku,takže by mi ten středící kroužek přes tu podložku nedošáhl až do kola... a právě nevim jestli to může bejt, spousta lidí mi řiká,že ten středící kroužek je tam důležitej a pak jsem zase párkrát slyšel že je to jedno, že měl třeba borec díru na kole 52 a středící 50 a jezdil s tim v pohodě, tak mám teď dilema jestli to mám risknout nebo ne... protože kdybych tam dal podložku15mm která už má ten stř. kroužek tak by mi zase kolo škrtalo o lem a vytahovačku na lemy bohužel nemám ani nevim kde bych jí sehnal...

Vloženo

S tím středícím kroužkem nevím, ale myslím si, že důležitej je a to dost. Jinak ten čep najdeš, jak sundáš zadní bubny ;)

taky bych řekl že tam nebude ten kroužek jentak ze srandy :D jinak díky za tip s tim čepem ;)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...