Přejít na obsah

Prasklina skla vs neochotný řidič

Ondra Tomond

Doporučené příspěvky

Zdravím škodovkáři,

Dnes se mi stala po cestě domů se známým taková ... řekněme nehoda, kdy z nepochopitelných důvodů, známý, jako řidič předemnou, najel na kraj silnice a najednou začal sypat na moji Octavii štěrk celkem silným proudem, a nebyl to teda žádný prach, Výsledkem je asi 20 škrábanců na kapotě, a celkem velký počet ťupek na čelním skle. Po menší hádce, přišel s tím, že je ochotný se na téhle situaci podílet z hlediska pojišťoven, ale jen pokud mu nestrhnou bonusy u Allianz. Bylo mi hned jasné, že pojištovna strhne 10-15% jeho bonusů, a tím pádem dle jeho výroku, se odmítá podílet na spoluúčasti. Já jsem tedy pojištěn pouze povinným ručením, s tím že jsem si nechal připojistit pouze auto proti přírodním katastrofám a vším s tím spojeným. Chci se tedy zeptat, je nějáká možnost jak donutit "známého" k tomu, aby přestal tento fakt ignorovat, ikdyž znám veškeré detaily jako jsou např. bydliště, jméno, SPZ auta apod.? Nebo takhle ničit auta cizím lidem je prakticky dnes povoleno?? Díky za reakce.

PS: Ještě bych dodal, incident se stal asi v 90km rychlosti, tedy mimo obec, a odstup byl myslím dostatečný, na dvě sekundy to muselo být

Editováno: , autor: Ondra Tomond
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky bych zavolal policii,ale obávám se, že pokud je to tak "dobrý " známý, že jsi to prošvihl. Nevím jaké jsou teď tvoje šance, když on bude zřejmě zapírat (kvůli bonusu), když jsi policii nezavolal na místo hned v době incidentu. Zřejmě to bude slovo proti slovu.

Odkaz ke komentáři

Já myslím,že s nahlášením "nehody" se nic nevyřeší.Jednak to je tvrzení proti tvrzení a pokud známý nechce,nikdo ho nedonutí.Z Tvého pohledu vjel na krajnici z nepochopitelných důvodů,při vyšetřování stačí,tvrdit,že se vyhýbal třeba překážce na silnici.Protože hlavní zodpovědnost dle litery zákona leží na vozidle vzadu,ty naopak nedokážeš,že jsi dodržel bezpečnostní vzdálenost.Píšeš,že interval byl dvě vteřiny,to je ale jenom doporučený časový interval,bezpečná vzdálenost je za různých okolností různá a může být i mnohem větší,než nějakých 50m při 90km/h.

Odkaz ke komentáři

Jde o to , že se nad tím ani nepozastavil a jel dál. Já jsem hned po tom co se to stalo zajel akorát do myčky, abych viděl co se přesně stalo. A až tak dobrý známý to není, je mi jedno jak to vyřeším prakticky. Na cestě v tu dobu nebyl vůbec nikdo, jen moje a jeho auto.

Odkaz ke komentáři

já jsem měl kapotu pokřtěnou hned po první zimě od těch *okotů z tzv. údržby silnic, když se sypač několikrát řítil proti mě z kopce jak *rase a rozhazoval kamennou 5 mm drť, a já na to přišel až na jaře že kapota je jak řešeto, sklo už má taky pár šrámů. Dnes bych to řešil ihned dodatečně to nemá smysl.

Odkaz ke komentáři

Tak mu to posypej taky štěrkem....? V dnešní konkurenci pojišťoven se vymlouvat na bonus je pěkná hovadina.... Jsem pojištěn na sklo,mám havarijku+povinné a jsem v klidu,když mi nějaké hovado udělá škodu.Protože když tě někdo ťukne někde na parkingu tak ti stejně nenechá kontakt(všichni jsou posraní,aby nepřišli o bonus) A lepši platit spoluúčast z havarijky než sám celou škodu při dnešních cenách a nebo to dávat někomu do garáže aby to nějak... levně opravil???

Odkaz ke komentáři

Sklo se po známosti dalo pojistit proti takovým případům, takže za měsíc vyměním z pojistky. A kapotu novou kupovat nebudu nějak to překousnu, ale určitě to nenechám jen tak , asi si počkám na okamžik kdy budu mít možnost udělat to samé, nebo už neco jiného vymyslím. . Díky za reakce chlapi :)

Editováno: , autor: Ondra Tomond
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...