Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím. Vlastním Fabia 1,9TDi Elegance r.v.2007 s airbagem a ESP,kódování řízení je 10110.Mám problém s tím,že řízení jde strašně lehce.Nemá,prosím,někdo kód na řízení,které těžkne v závislosti na rychlosti?Pokud to tedy jde.Děkuji

Vloženo

tak tam mozes mat viacero dovodov ... ide ti to stale lahko alebo len obcas?? neblikaju ti svetla /teda ze ci neni odber prudu ako pracuje posilovac ked to ide lahko??... a kedy si si to vsimol?? lebo ja som mal podobny problem ale mne to robilo len obcasne a najprv bolo podozrenie na snimac natocenia kolies ktory to nakonec aj sposoboval ale menilo sa aj cele servo lebo tieklo :( dalej som si vsimol ze aj gumy maju dost vplyv na to ked som mal zimne tak to islo strasne lahko a ako som dal letne sirsie ide to zase o dost tazsie... tak ze tazko povedat takto zbrucha ale normalne by ti mal posilovac tuhnut v zavislosti na rychlosti.. skus si kuknut ci to robi stale alebo len obcas ked obcas tak sleduj vtedy ked to robi ci ti neblika palubovka a svetla popripade je aj pocut ako servo robi.. to je asi zatial vsetko co ma tak napada

Vloženo

Zdravím. Vlastním Fabia 1,9TDi Elegance r.v.2007 s airbagem a ESP,kódování řízení je 10110.Mám problém s tím,že řízení jde strašně lehce.Nemá,prosím,někdo kód na řízení,které těžkne v závislosti na rychlosti?Pokud to tedy jde.Děkuji

A od čeho je servořízení??? :D Jinak teda nevím čím to může být

Vloženo (editace)

Nemá,prosím,někdo kód na řízení,které těžkne v závislosti na rychlosti?

Nevím, jestli to existuje.

U mojí Fábie I 1,4 MPI r.2001 je 5 možností nakódovat posilový účinek:

1 ) pro invalidy - to točíš jedním prstem a nemáš žádnou - informaci - zpětnou vazbu od kol u mne 00160, novější SW 10160

2) těžké auto (zřejmě míněn těžký motor jako ten tvůj) a 2 možnosti - větší a menší posilový účinek 00130 a 00110 nebo zase 10130 nebo 10110

3) lehké auto a stejné 2 možnosti 00150 a 00140 (to jezdím já) a zase 10150 nebo 10140 novější SW

Prý existuje i 6. možnost - RS řízení 00120 nebo 10120, ale to mi nejde zadat a nic o něm nevím.

Ty by sis to nechal nakódovat v servisu nebo jak?

Editováno: , autor: Tonda-B
Vloženo

To by ale mělo situaci, na kterou si stěžuješ, zhoršit.

Mělo by řízení jít ještě lehčeji - větší posilový účinek.

Zkus radši ještě ta nastavení pro lehká auta.

• o 8 měsíců později...
Vloženo

Tak já včera z nudy koukal a měl jsem 00110 dali jsme tam 00130 a jde to znát, už to není takový plaváček a tuhne v závislosti na rychlosti, ale to bude jen můj klam :-) každopádně se jezdí lépe než před.

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Může mi někdo říct, kde se toto nastavuje? A má to nějaký vliv na servo? Jako na jeho životnost. Celkem by mě to zajímalo. Přijde mi, že mi řízení jde na TDI dost těžko, přitom na druhé HTP, kde jsou momentálně i širší gumy to jde mnohem lehčeji.

Mohl by mi tedy někdo zjistit, kde to najdu? Kody si tady opíšu a zkusíme se na podívat a laborovat s nastavením :)

Jen jestli ty kody sedí, beru to tedy podle čísla kodu a vůbec tomu nerozumím. Ale proč by měli mít benzíny lehčí řízení, než nafty? Chápal bych, kdyby 110 a 130 bylo pro benzín a 140 a 150 pro nafty. Ale nevím, zda číslo kodu má nějakou souvislost se sílou posilovacího účinku.

Dík za rady a odpovědi :)

Editováno: , autor: mc2uba

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...