Přejít na obsah

Otáčky na maximum - samovoľne Octavia TDI 81 kW r.v. 2000

Doporučené příspěvky

Ahoj, dnes mi odišla Octavia, počas jazdy mi otáčky motora vyleteli na maximum teda podľa otáčkomera, ale podľa zvuku motora to bolo ešte aj viac asi ako dokázal namerať otáčkomer... :( a motor vrčal aj keď som vypol kľúčik. Po chvíli auto prestalo vrčať a odvtedy už nenaštartovalo - odťah.

Neviete mi poradiť v čom môže byť problém?

Ďakujem !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi teď napíšu kravinu, ale něco podobného jsem už slyšel.

Šlo o to, že se olej dostal zkrz turbo do sání a to v takovém množství, že ten motor šel vlastně na ten olej.

Jelikož se všechno děje mimo elektroniiku, tak ten motor jde bez řízení a do maxima. Do zničení.

Nevím jestli to byla pravda, nevěnoval jsem tomu bližší pozornost.

Ale teď vidím, že něco na tom bylo. Příznaky úplně stejné.

Akorát mně teď napadlo, že při vypnutí zapalování by mohla pomoct chcípací klapka. Asi ne :(

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři

Motor to nemusí mít stoprocentně za sebou. Otáčky motoru jdou na naprosté maximum, tzn. že otáčkoměrem ani nejdou změřit. Poškodilo se turbo, které začalo sát olej a postupně ho spalovat, takže vlastně auto za pár minut nemá mazání a pak se motor zastaví. Jde o to, jestli se zadřel, nebo ne. Jestli to vydržel rozvoďák, co ventily apod. Třeba budeš mít štěstí. Předpokládám, že to musel být strašný rachot a kouř.

Odkaz ke komentáři

To záleží, kolik má Tvůj motor najeto, kdy jsi měnil rozvody atd. Ale myslím, že ta oprava nebude zase tak drahá. Když koupíš jiný motor, musíš zase udělat z největší pravděpodobností rozvody, vyměnit olej a to nepočítám práci, kterou zabere ta výměna atd....

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...