tim 35 Vloženo 9. Květen 2012 Sdílet Vloženo 9. Květen 2012 Mám superba 1,9/96 a pod motorem je na krytu olej prolínající chladiče vzduchu,patrně netěsní o-kroužek.Nechci řešit ten kroužek,ale proč se tam ten olej bere.Auto má 160 000.Je to netěsné turbo,nebo to turbo saje olej z odvětrání nad víkem ventilů.Oddělal jsem hadici před vstupem do turba,kde je zaústění i toho odvětrání a je tam vidět že tam trochu olej přisává,spotřeba oleje je asi 1-1,5l na 15000.Co s tím?Revize turba,překroužkovat písty,nebo skusit vložit do hadice odvětrání víka ventilů nějakou clonu třeba z 10mm na 6mm?Oleje v chladiči moc není,tak asi dvě polévkové lžíce asi se stačí dopravovat do motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 9. Květen 2012 Sdílet Vloženo 9. Květen 2012 http://forum.skodahome.cz/topic/117968-olej-pod-hadici/page__fromsearch__1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tim 35 Vloženo 9. Květen 2012 Autor Sdílet Vloženo 9. Květen 2012 Děkuji,nenapadlo mně to hledat jinde než u supa a přito stejný motor má i oktáva 1,budu měnit olej tak zkontroluji chladič kolik tam toho oleje je?Ten stav byl před rokem a to byl mokrý od oleje jen roh spodního krytu,ted je až u převodovky.Když už jsem to tady založil toto téma dám vědět jak to dopadne,pokud to bude turbem tak jen dobře,to se dá i za 6000 přetěsnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.