Přejít na obsah

Prolíná olej z chladiče vzduchu


tim 35

Doporučené příspěvky

Mám superba 1,9/96 a pod motorem je na krytu olej prolínající chladiče vzduchu,patrně netěsní o-kroužek.Nechci řešit ten kroužek,ale proč se tam ten olej bere.Auto má 160 000.Je to netěsné turbo,nebo to turbo saje olej z odvětrání nad víkem ventilů.Oddělal jsem hadici před vstupem do turba,kde je zaústění i toho odvětrání a je tam vidět že tam trochu olej přisává,spotřeba oleje je asi 1-1,5l na 15000.Co s tím?Revize turba,překroužkovat písty,nebo skusit vložit do hadice odvětrání víka ventilů nějakou clonu třeba z 10mm na 6mm?Oleje v chladiči moc není,tak asi dvě polévkové lžíce asi se stačí dopravovat do motoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji,nenapadlo mně to hledat jinde než u supa a přito stejný motor má i oktáva 1,budu měnit olej tak zkontroluji chladič kolik tam toho oleje je?Ten stav byl před rokem a to byl mokrý od oleje jen roh spodního krytu,ted je až u převodovky.Když už jsem to tady založil toto téma dám vědět jak to dopadne,pokud to bude turbem tak jen dobře,to se dá i za 6000 přetěsnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...