hackso1 Vloženo 10. Květen 2012 Sdílet Vloženo 10. Květen 2012 Zdravím borci. Od času kedy som kúpil moju Fábiu 1.9TDI elegance riešim dlho jednu vec. Má nabehaných 160 tisíc r. v 2001. Bola kupovaná z hruba pred rokom. Ked jednoducho idem a pustím plyn a pridám škubne z motom resp. v momente ked začne brzdiť motor škubne z autom. Musím veľmi ale veľmi jemne prídávať plyn aby to nebolo ako tak cítiť.Takisto to robí aj ked sa rozbieham a pomaly púšťam spojku akokeby niečo čo sa otáča alebo motor ako celý v uloženiach do niečoho tvrdého buchne. Ked motor zaberá a vyradím, pustím spojku a pri padaní otačiek na zakladné cukne v motore a zase ked dám rychlosť pri pušťaní spojky teda ked začne zaberať cukne z motorom celým autom. Robí to aj vtedy ked idem na rýchlosti auto ťahá a ked pustím plyn a v momente ked začne brzdiť motor škubne z autom resp. motorom. Asi to možno poznáte aj zo starých autobusov. Mám takého tušáka že to budú nejaké silentbloky na motore prípadne prevodovke neviem ako to tam je uložené. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 10. Květen 2012 Sdílet Vloženo 10. Květen 2012 a škubne to skutečně nebo jen klepne/bouchne? každopádně zkontroluj reakční vzpěru zespod (spojuje přes gumové uložení motor s nápravnicí), jestli není urvaná. jinak při těch kilometrech už taky můžou být někde v hnacím řetězci vůle, takže je celkem normální, že při prudkém puštění nebo přidání plynu, dojde ke "kovovému" klepnutí. mě to tak dělá a nikde problém není. zkrátka vůle jsou už větší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hackso1 Vloženo 12. Květen 2012 Autor Sdílet Vloženo 12. Květen 2012 aj to škubne aj to klepne a dosť nepríjemne, ked sa potrebujem rýchlejšie rozbehnuť tak to klepe dosť a počujem to aj cez zavreté okná netobôž ked sú otvorené.....okej ked budem mať tento víkend chvílu čas pojdem na rampu a pojdem do pozrieť.....no aj to ma napadlo žeby mohla byť vôľa v hnacom reťazci lenže tam je vôľa minimálna ked mam zvdihnuté auto na zdviháku a zaradenú rýchlosť koleso sa mi moc nehýbe možno tak 5 cm po priemere vonkajšom. fajn dakujem za rad Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 12. Květen 2012 Sdílet Vloženo 12. Květen 2012 mrkni na tu vzpěru, rampa netřeba, jsou tam jen dva šrouby = plastovej kryt pod motorem dolu a tuším 2 x 17, vyndej vařeku, na obrázku máš červeně vykroužkovanej silentblok (gumu) co nesmí být potrhaná.... už jsem jí dvakrát měnil (ne u sebe ) a dokáže to udělat pěknej bordel (první viz tvůj popis - klepání , ťukání, škubání...pak vybrace a nakonec mrdy jak blázen) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.