Přejít na obsah

Prosím o radu-Pružiny na 1.6 a 1.3

Toom

Doporučené příspěvky

Zdravím včechny,

Nevíte prosímvás někdo jestli se dají nějákým způsobem rozpoznat přední pružiny na felicii 1.6 a 1.3 ?? Podle nějákých barevných značek (tuším tam jsou žluté čáry od barvy) nebo prostě něčeho? Dostal jsem je s tím, že byly na 1.6 mpi ale prý jsou na 1.3jku jsou nové. Tak nevím jestli to je problém dát je na auto když 1.6 motor je težší abych pak neměl problémy, díky za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdarec, nevím, zda-li to barevné značení na pružinách má nějaký význam. Nicméně když jsem loni měnil na1,3 přední tlumiče, vyměnil jsem rovnou i pružiny. Koupil jsem ve Škodovce pružiny na špatné cesty, tak to tam měli v ETCE poznačené. Výšku měli stejnou, ale o jeden závit méně, tudíž byly tvrdší. Jak jsem je namontoval, tak jsem si připadal jako v motorovém člunu. Předek byl hodně vysoko. Tak jsem je šel vyměnit. Bylo tam celkem šest variant. A sice, na 1,3 1,6 1,9 a zda-li bylo s ABS, či bez. Nakonec jsem vzal na 1,3 bez ABS, na běžné cesty, měly o jeden závit víc, než na ty špatné cesty a jezdím dodnes. Předek klesnul tak, jak měl. Jinak origo má ta pružina osm závitů. A co se týče té barvy na pružině, tak každý ten typ měl jinou barvu, včetně původní. Takže jedině musíš změřit délku, průřez, průměr a spočítat závity a pak to porovnat s jinou pružinou. Moc jsem neporadil, ale snad Tě něco napadne. Čus-bus, Felicius!

Odkaz ke komentáři

Ty pružiny jsou z pneuservisu a měly být na 1.6 tku, s feldou jezdil tchán (kus chlapa a váhy) a sem tam štrejchl plachetkama (kdo ví jestli plachetky jsou origo..), tak se vyměnily a jsou tam teď jiný zdá se mi, ža auto je dost navrch, jedině, že by tam dal na 1.9D..? Pak sem feldu přebral já, chlapík se 70 kily což je velkej rozdíl jezdím převážně sám nebo ve dvou (mimochodem 1.6 Mpi jede fakt slušně) a mám doma ty pružiny jsou úplně nový, tak přemýšlím co s tím.

Pružiny mají 7 závitů a délku cca 35,5 cm. (snad jsem ty závity dobře počítal). Jsou na nich tři pruhy žlutou barvou.

Ještě otázka je jedno jak se ta pružina dá ? Žádnou orientaci to asi nemá co?

Ptám se i proto jestli by mohl být problém vzhledem k tomu, že mezi 1.6 a 1.3 by měl být 70 -100kilo rozdíl.

Odkaz ke komentáři

Zdarec, s tou barvou na pružině nevím, ale je jedno, jak tu pružinu tam dáš. Akorát si dávej pozor, ať je usazena dobře v miskách. Ta sedmizávitová pružina by měla být na 1,6. Já ji použil na svou 1,3 a předek byl tak o 5 cm výše. Pak jsem tam dal osmizávitovou a je to super. Tak snad Ti to nějak pomůže. Jinak co se týče délky pružiny, tak byly obě stejně dlouhé. Akorát ta s více závity měla menší průřez drátu. Čus-bus!

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Tak Toome, podle té tabulky jsou tři žluté pruhy na pružině pro přední nápravu s motorem VW 1,9D. Je to určeno jak pro krátkou Feldu, tak i pro kombíka a pick-up. Pak by měl být ještě jeden pruh na tlumiči podle toho, zda-li má vůz ABS, či bez něj. Dal bych tady tu tabulku, ale jsou tři a trvalo by mi to tři dny. Čus-bus!

Odkaz ke komentáři

Tak to bude zajímavý, myslel sem, že ty co tam dal potom byly na 1.9 D a ty co mám, že jsou na 1.6... (s těma žlutejma pruhama) leda by to tam někdo dočmáral, jak se ještě víc ojezdí ty co tam mám teď -jedna už je docela orezlá druhá ujde asi to zkusím vyměnit a uvidím co to podělá.. :kol-47: jezdím převážně sám takže asi to nebude takovej problém ani kdyby byly na 1.3 Dal bych HP - nebo něco takovýho, ale už sem do ní dal dost peněz a cpát už dotoho fakt nechcu jen co je třeba. Když ono to láká ta 1.6 jede hodně slušně, nevím jestli jen ta moje - jenže nebudu dotoho cpát, do starýho auta. (Navíc mě štve prasklina na svodech, už to budu muset vyřešit).

Díky ti za informace.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...