Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Zdravím všechny majitele Roomstříků. Konečně nadešel čas pro výměnu vozu.Ne,že by naše "Fabča" HB nebyla spolehlivá,ale vzhledem k našim zdravotním problémům je potřeba vůz pohodlnější s větším zavazadlovým prostorem.Takže během několika dnů budeme objednávat Room.

Roomster CHAMPION

Výbavová verze Champion Ambition

Motor 1.2 TSI 63 kW 5-stup.

Interiér Domino-onyx

Barva Bílá Candy Černá Magic s perleťovým efektem

Mimořádná výbava:

Bicolour - dekorativní fólie Dynamic s fóliemi Roomster

ABS PLUS včetně MSR a Dual Rate a kontrola tlaku v pneu

El. ovládání oken vpředu a vzadu

Kola z lehké slitiny "ELBA" 6,5J x 16"

MDI (Mobile Device Interface)

Pomocné parkovací zařízení ( ještě popřemýšlím)

Prodloužená záruka na 4 roky

Přední mlhové svě tlomety s "CORNER" funkcí

Rádio "SWING"

Výškově nastavitelné sedadlo řidiče a spolujezdce

Příslušenství:

Bezpečnostní šrouby kol

Boční ochranné lišty

Dekorativní prahové lišty

Gumové koberce

Mechanické zabezpečení řazení

Ochranná lišta nákladové hrany zadního nárazníku

Pedály z nerezové oceli

Plastová vana do zavazadlového prostoru

Propojovací kabel pro MDI - USB

Přední lapače nečistot

Styling kit - Koncovka výfuku šroubovaná pro motorizace 1.2, 1.4 16V, 1.6

Zadní lapače nečistot

Výhledově plánuji:

Lemy blatníků

Zadní difusor

Přátelé - prosím o vaše vyjádření.

Editováno: , autor: milans14
Vloženo (editace)

ahoj asi bych se vykašlal na ty 16" kola pokud tedy nebudeš řešit spotřebu a komfort ;) jinak dobrá volba parková bych určitě přidal je to dobrý pomocník a zvážil bych i tempomat ale z výroby být nemusí jsou tu dost šikovní kteří ti ho dodělají za polovinu ;)

Editováno: , autor: KoNG
Vloženo

Aha, tak to jo. Každopádně TSI je dobrá volba. Koukal jsem i na ten potah Domino Onyx a nevypadá špatně! Doufám, že už změnili potah látek, já mám Onyx onyx a je to docela choulostivý na chluby a drobky... Jinak souhlasím s Kongem - tempomat se dá dodělat pak za polovic :kol-28: parkováky doporučuju - hodně dobrej pomocník na kterýho si rychle zvykneš, docela mi teď dělá problém, když přesednu do auta kde nejsou :kol-28: Možná bych doporučil zvážit kožený volant - cena je přijatelná a za ten komfort to stojí - volant se pěkně drží, v zimě nestudí a v létě se zase nepotí ruce. Litáky bych ponechal - Elba je dobrá volba a autu sluší :kol-47: jo a jestli budeš vozit někoho vzadu doporučuji repro i tam, já osobně si vychutnávám poslech i ve předu ze zadních repráků - cena je zase pakatel, než když se je rozhodneš doděla pak.

Vloženo

Pekny vyber, s kolesami suhlasim, mam elba 16" ale po roku a pol viem ze aj ked vyzeraju efektne siel by som dnes do Antares s pneu 195/55 R15, maju vecsi profil, viac utlmi, tie 16tky uz su hodne tvrde pre mna,sedia super, ale pokial nebudes jazdit rally okresky a na dialnici 160, tak asi zbytocne ...

aj spotrebe pomozu,su uzsie, pre priklad, mam zimne 15" 185/55 a premerna spotreba zimna bola nizsia o 2dcl ako teraz na 16" 205/45 ....

inak doporucujem paket ESP PLUS včetně ABS, MSR, ASR, EDS, HBA, HHC a kontrola tlaku v pneumatikách, hlavne HHC je na nezaplatenie ...

Vloženo

No teď jsi mě stím koženým volantem dostal - hned jsem se díval do výbavy - JE TAM :-) Co se tempomatu týče - nikdy jsem ho v autě neměl,takže mi asi chybět nebude.No a ty 16" -sakryš nevím - na tom CHAMPIONU jsem původní 15" co tam mají na fotce nikde neviděl,tak neví jak vypadají????

Vloženo (editace)

Jo jo máš pravdu - je to v základní výbavě, já koukal do konfigurátoru a tam šel volant za 1500 přidat tak jsem myslel že tam není. Tempomat určitě není nutností, ale na delší trasy dobrý pomocník. Podle fotek by na Championu měli být kola Line ne?

post-32230-0-26629100-1337630781_thumb.j

Editováno: , autor: Petros7
Vloženo

Re: Petros7 - jo -jo, to jsou ony, já jsem je už také našel. Já pořád přemýšlím nad těmi 16",že je asi vypustím, ne kvůli spotřebě ,ta si myslím ,že zase nebude až tak závratná, ale když si vybavím ty naše okresní cesty tak za ten konfort jak popisuje KoNG to asi stojí. Ještě si říkám, že bych eventuelně na zimu na ty "Line" dal zimní pneu (moc toho nenajezdíme) a na jaře bych koupil nějaké jiné disky.Jje to zajímavé,že celý život jsem bral auto jako nutnost a nějak jsem nějaké doplňky a "blbosti" neřešil a teď na "staré" kolena začínám vymýšlet. ;)

Ono u nás je to tak,že já střídám berle s vozíkem a manželka je na vozíku celý život. Vesměs jezdíme se ženou sami, občas holku s vnučkama.Také přemýšlím na oknama v elektrice vzadu -jestli to má své opodstatnění či nikoliv????

Vloženo (editace)

já je předtím neměl a teď je mám a jestli někoho vozíš vzadu tak oceníš dětskou pojistku proti otevření oken když jsou v elektrice ;) naše dítko si s klikou točilo jak chtělo ale teď má smůlu :D

EDIT: a ještě oceňuji větrání všemi 4 okny ovládané přes klíček ;)

Editováno: , autor: KoNG
Vloženo

Re. Bojler - ty boční lišty u kombinace kterou jsem zvolil,tak v základu nejsou, proto jsem je doplnil.Ony totiž jou v základu při kombinaci "Bicolour",ale bez spodního polepu Roomster - pak jsou tam boční lišty.Já zvolil Bicolour-Dynamic se spodním polepem a proto jsem lišty doplnil zvlášť. Ještě jsem zvažoval ty lišty do barvy,ale po telefonu mi říkal prodejce že to zkoušeli a že ta barva jde z toho plastu dolů.Jinak o těch parkovacích senzorech taky přemýšlím zda ano, někde jsem četl, že díky tomu,že Room. má ten "zadek" rovný tak prý není problém s couváním. Je fakt, že doposavad jsem je neměl.No uvidím, co ještě vymyslím, protože auto hlavně používáme pro ježdění 25 km na chatu a zpátky, k doktorům a na nákupy.Pohybujeme se z 95 % po okrskách, sem tam cesta do Ostravy.

Vloženo

Ahoj, tak na černá kola jsem v konfigurátoru jsem nenarazil. Jinak když jsem to konfiguroval, tak jsem zvolil " Bílá Candy Č erná Magic s perleťovým efektem".V dalším kroku jsem trochu "laboroval", nakonec jsem musel zvolit -

3. Colour Line 1 - černá - WL6 6 400 Kč

4. Dvoubarevná karoserie - černá střecha - WL3 6 000 Kč

1. Bez bočních ochranných lišt - 4B0 - 0 Kč

2. Bicolour - dekorativní fólie Dynamic s f óliemi Roomster - YCB - 0 Kč

navíc musí být zaškrtnuto - Taxi a pronajatá vozidla - S66 - 0 Kč

Jinak pokud chce člověk v základu boční lišty, ale bez spodní folie Roomster ,tak mi to pořád "házelo" - bod 3, 4 + Bicolour - dekorativní fólie Dynamic s bočními lištami - 4. 236 Kč

Jen takový dotaz - nevíš, jestli je u CHAMPIONA sklopný klíč? Nějak se toho nemůžu dopátrat a taky nevím jestli je tam MAXI -DOT nebo MFA v základní výbavě uvádějí -" Multifunkční ukazatel" .

Vloženo (editace)

V základu tam bude MFA, což je počítač, ale bez displeje = MaxiDot. Navíc jestli se to pořád tak dělá tak multifunkční ukazatel zobrazuje graficky stav paliva v nádrži, chybí klasická ručička na palivo a na teplotu motoru. MaxiDot je navíc propojený s radiem a zobrazuje přehrávanou stanici, CD apod. nebo tě zvukově a graficky upozorní na nízkou teplotu a možnost námrazy, na servisní intervaly atd. Shrnuto sečteno - MaxiDot je přehlednejší, čitelnější a s více funkcemi :kol-47:

Jinak konfigurátoru bych moc nevěřil - víš jak mě to tam nabízelo za příplatek volant v kůži a přitom je v základu. Nejlepší bude konfigurace u prodejce. Jo a nezapomeň si říct o slevu, dnes už je to běžná věc. Narovinu řekni, že jsi byl u konkurence a nabízí ti to a to .. co ti dají oni? Prodejce může jít i o 15% z ceny dolů a pořád se mu to vyplatí. Klidně se zeptej jestli ti dá defent nebo parkováky jako bonus. Vím co píšu dělal jsem v tom :kol-28:

Jo k těm obrázkům - ten první je MFA ještě z předfaceliftu, nový se mi nepodařilo najít.

post-32230-0-22720700-1337782608_thumb.j

post-32230-0-74515700-1337782615_thumb.j

Vloženo

No - stou slevou moc nepočítám,vůz budeme kupovat u známého a ten mi po telefonu předběžně říkal, že CHAMPION je akční vůz (cena) a stím nic moc udělat nepůjde. Uvidíme zítra. Co se týče toho palubního počítače, tak jsem sám zvědav co mi řekne, neboť v základní výbavě je uvedeno "Multifunkční ukazatel" a v konfigurátoru je taktéž jen položka " Multifunkční ukazatel - 4.100 Kč" CHAMPION má konfigurátor zvlášť. Jinak já jsem tu konfuguraci trochu upravil a vyházel nějaké věci, kterési myslím,že mi zas až tak chybět nebudou .Chci se ale domluvit, že si z netu objednám difusor a nechám si ho u něj nalepit.Jen přemýšlím ještě jaký - mám vybrané dva typy - viz foto.

post-49617-0-94022300-1337784752_thumb.j

post-49617-0-27003300-1337784769_thumb.j

Vloženo (editace)

Když v konfigurátoru zaškrtneš "multifunkční ukazatel" tak se ti objeví obrázek a popisek a to je právě Maxi - DOT :kol-28: takže to má v základu ten počítač co jsem ti popisoval.. Jinak bych šel asi do toho druhýho difuzoru, praktický budou i ty odrazky :kol-28:

Ať jde o jakýkoliv vůz má z něj prodejce provizi takže slevit může vždy :kol-28:

Vloženo (editace)

Ahojky - tak dnes Room. objednán.Modelová řada 2013. Dodací lhůta cca 25 - 26 týden.UŽ ABY TO BYLO ;) prodejce je náš známý, tak jsme tam ztrávili asi 2 hodiny. Budu objednávat difusor a lemy blatníků - viz. foto. Konzultovali jsme dodavatele lemů a difusoru a sám mi říkal, že objednává od tohoto dodavatele: http://www.autostyl-janko.cz/ .

post-49617-0-83034500-1337874578_thumb.j

post-49617-0-13052400-1337874615_thumb.j

Editováno: , autor: milans14
Vloženo

tak mně tam nesedí ani jedno. ale víc asi ten difuzor. možná nejsem ten správný člověk na to doladování plastů........Prostě kdo chce plasty at si koupí skauta, jinak mi to připadá takové bastlení. Ale pokud se ti to líbí, nechcu tě zrazovat ani ti kazit radost. Já píšu jenom jak to cítím já. Každopádně jak jsem psal , auto si vybral moc dobře.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...