Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Dnes jsem vypozoroval, že po zahřátí motoru se nevrací po vyřazení plynule otáčky na volnoběh. Klesnou na cca 1.500 otáček/min., tady se na 2-3 sekundy zastaví a pak teprve klesnou na volnoběžné. Motor 1,2 HTP 51kW. Čím to může být?

Ještě doplňuji, že ŘJ byla v servise flashovaná on-line na poslední verzi sw.

Upraveno od marvar

Napíchnout a přečíst.

jak dlouho jsi od flashe? u alfy mi to tohle delalo cca 1000km po reset adaptivnich hodnot motoru nebo po resetu adaptivnich hodnot skrtici klapky. Jak se hodnoty ulozily znovu, otacky okamzite padaly.

• Autor

Od flashe mám ujeto cca 50 km. Za studena je to o.k. Po zahřátí motoru se doba, kdy motor zůstane pár sekund viset na cca 1500 otáčkách prodlužuje. Nemám ale jistotu, zda po fleshování ŘJ udělal servis reset nebo adaptaci klapky. Třeba si to časem sedne samo?

• Autor

Napíchnout a přečíst.

Bez závad.

U 1,2 to môže byť zapnutou klimatizáciov, robí to aj mne, ale ako pišem, len pri klíme.

No myslím si že 1000 km na uložení nových hodnot, je docela hodně. Co jsem četl stane se tak po ujetí 10 km, na jedné Felicii to dělala chyba v řídicí jednotce. Je vyčištěna škrticí klapka? Protože když chceš vymazat adaptační hodnoty tak musíš mít čistou klapku, jinak se nastaví špatně.

Upraveno od VAG BoBo

Niečo je určite špatne ... Ja mám ten istý motor aj s klímou a nikdy mi to nerobilo.

• 4 týdny později...

No myslím si že 1000 km na uložení nových hodnot, je docela hodně. Co jsem četl stane se tak po ujetí 10 km, na jedné Felicii to dělala chyba v řídicí jednotce. Je vyčištěna škrticí klapka? Protože když chceš vymazat adaptační hodnoty tak musíš mít čistou klapku, jinak se nastaví špatně.

ale tech x km je prave pro adaptaci skrtici klapky - pokud provede pouze vymaz hodnot, bez nasledneho zakladniho nastaveni. U alfy to bylo poznat, zvukem motorku SK pri vypnuti zapalovani. Pokud jsem provedl zakladni nastaveni, motorek po vypnuti nevrcel.

Tak samozřejmě že když vymažu adaptační hodnoty, tak provedu základní nastavení škrticí klapky.

• 3 měsíce později...
  • Autor

ŘJ motoru je bez závad. Klapka je adaptována, také bez závad. Po zahřátí motoru ale začnou otáčky špatně klesat. V oblasti kolem 1600-1900 ot./min. se klesání většinou na pár vteřin pozastaví. Pak následuje pomalé spadnutí otáček na volnoběh. Kde hledat příčinu?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.