Přejít na obsah

Jak poznat sjeté brzdové destičky?

Humik

Doporučené příspěvky

Ahoj,

Plánuji jet na 1700km dlouhou cestu.

Nedávno jsem cítil zápach spáleniny u levého zadního kola, což jak jsem si na fóru našel byl pravděpodobně filtr pevných částic po regeneraci. Nejdříve jsem ale zkoumal, jestli to nejsou brzdy, načež jsem si všiml, že na pohled na zadních brzdových destičkách není nic moc vidět.

Nerad bych s tím měl problémy po cestě. Stejně tak kdybych s tím zajel do servisu tak i kdyby tam bylo 30% destiček tak mi řeknou že je třeba je vyměnit.

Předpokládám, že na signalizaci asi spoléhat nejde, navíc je pokud vím jen u předních kol, nebo funguje i čidlo kdy klesá hladina brzdové kapaliny s tím jak stoupá opotřebení brzd?

U Octavie jsem zadní destičky poznal tím, že vydávali divný zvuk jako bych dřel kamenem o kov, nebo kovem o kov - to už ale bylo těsně před smrtí.

Jak kontrolujete jestli ještě nepotřebujete měnit brzdové destičky? Podle čeho poznat, že už je ten správný čas zajet do servisu?

Auto má najeto čerstvě 70.000km, kupoval jsem ho v 52.000km, nevím jestli je první majitel vůbec měnil, nebo jestli jsou původní.

Díky moc!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...