Rypicong Vloženo 27. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2012 Zdravím, Začalo mi něco chrastit ( docela hlasitě ) od motoru, tipuju že to asi bude vodní pumpa, uvidim až co mi řekne mekánik. Mám najeto zatím 80tis km... Má někdo zušenost od jaké značky koupit vodní pumpu ? Originál je prý zbytečny a značkové ( né čínské ) vyjdou prý nastejno. Meyle, Graf, Hepu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenal Vloženo 27. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2012 pochybujem, ze to bude vodna pumpa, ta zvykne vydrzat podstatne dlhsie nez 80tis. km.. chrastit zvykne rozvodova retaz.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 27. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2012 zhoď klinový remeň a uvidíš či ten zvuk zmizne.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 27. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 27. Červenec 2012 zkusim, ale myslim že to bude pumpa, není to typické chrastění co jsem zvyklej slýchávat u felicií nebo fáček, tohle je vyloženě víc surové. A podobně mi chrastila pumpa u fáčka. Možná ještě altík. PS: řetěz by taky neměl zrovna v 80tis chrastit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 27. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2012 vodni pumpa urcite ne,... ta bud jde a nebo se robvnou posere a to by si poznal nicmene, vsechno je mozny ale ja osobne bych to typoval na ROZVODOVY RETEZ a nebo alternator, lozisko nebo volnobezka zacni vylucovaci metodou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 27. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2012 Motor 1,4 MPI nemá volnoběžku na alternátoru. taky bych se přikláněl k tomu, že chrastí rozvodový řetěz nebo hučí ložiska v alternátoru opravdu sundej řemen a nastartuj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 27. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 27. Červenec 2012 vodni pumpa urcite ne,... ta bud jde a nebo se robvnou posere a to by si poznal nicmene, vsechno je mozny ale ja osobne bych to typoval na ROZVODOVY RETEZ a nebo alternator, lozisko nebo volnobezka zacni vylucovaci metodou tak to bohužel s tebou nemohu souhlasit ( s tou jistotou že určitě pumpa ne ), osobně mám zkušenost že mi vodní pumpa začala chrastit a to čím dál tím víc. Nehledě na to, že fóra jsou plné příspěvku kde lidé popisují to samé... Ale zítra sundám a uvidím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 28. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2012 pepa: ........ jo ted mi to doslo ziju zase stodvaci rypi: ............ jak rikam vsechno je mozny odzkousej a uvidis ale ze by se po 80 tis km vysrala pumpa,.... docela hukot no Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 28. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 28. Červenec 2012 To Lukason: Pumpa potvrzena sundal jsem řemen, bez něj nechrastilo, altík se točil normál bez pazvuku, pumpa drhla, je volnější a trošku pazvuk. Nyní i můj mekánik potvrdil že pumpa. Už jsem dostal od pár lidí potvrzeno že Graf a Hepu jsou dobrý značky, co to Meyle ? Bohužel od týhle značky jí můžu nejrychlejš a za dobrý peníze sehnat. Tamto jedině přes net a na škodadílech ( Hepu ) není zrovna skladem. Nebo Autokelly ( Graf ) ale za 1700 a Melye můžu mít za 1100. Mekánik řikal že čepy apod dobrý od Meyle, pumpa že neví, nikdy nemontoval... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 28. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2012 Tak to máš nějaký vyjímečný pech. Máš drahé nabídky. Kontaktuj SEBA Má lepší ceny. Je to v podstatě jedno jestli Graf nebo HEPU. http://www.hanza-autodily.cz/14-8v-4450kw/c-1331/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 28. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 28. Červenec 2012 Tak to máš nějaký vyjímečný pech. Máš drahé nabídky. Kontaktuj SEBA Má lepší ceny. Je to v podstatě jedno jestli Graf nebo HEPU. http://www.hanza-aut...-4450kw/c-1331/ jedná se o ceny kamených krámů, třeba na škodadíly je cena originálního za cenu Grafu v autokelly. Trošku mě tlačí čas, tak proto jsem řešil to Meyle jestli je srovnatelné s Grafem nebo Hepu. Ale asi to vypadá že stejně radší obejdnám z netu...PS: vodní pumpu může oddělat i neměněná chladící kapalina ( aspon to tvrdí jeden fachman na škodě.pandě a nemám důvod mu nevěřit. Auto jsem koupil od pantáty, on je první majitel a když jsem pak se v autě rejpal a zjistil že za 8 let nebylo měněno nic ( možná ani olej ) tak se nedivím ničemu. Já mám na takový věci smůlu, ještě jsem neměl auto kde bych neměnil těsnění pod hlavou nebo pumpu a u všech mi blbne převodovka. U fáčka mi šla blbě jednička a u Fabky taky ( ale to už prý šla blbě z fabriky, nevim proč to pantáta nereklamoval... ) Díky za odkaz... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 28. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2012 jo takhle no tak aspon vidis ze je vsechno mozny ja mam najeto necelejch 200 000 km a pumpa porad origo,.. ale kdyz sem auto kupoval najednou zacla chcat nekudy od pumpy,... nastesti to bylo jenom tesneni tak sem vymenil a jeste pro jistotu maznul ztmelem, pumpu vycistil a vsechno v cajku tak doufam ze to bude v cajku jeste par set tisic km s pumpama ti neporadim ale myslim ze bych se toho nebal,... chinu bych vyslovene nebral pak uz je to jedno si myslim ale jak rikam,... nevim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 29. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2012 (editace) jedná se o ceny kamených krámů, třeba na škodadíly je cena originálního za cenu Grafu v autokelly. Trošku mě tlačí čas, tak proto jsem řešil to Meyle jestli je srovnatelné s Grafem nebo Hepu. Ale asi to vypadá že stejně radší obejdnám z netu... PS: vodní pumpu může oddělat i neměněná chladící kapalina ( aspon to tvrdí jeden fachman na škodě.pandě a nemám důvod mu nevěřit. Auto jsem koupil od pantáty, on je první majitel a když jsem pak se v autě rejpal a zjistil že za 8 let nebylo měněno nic ( možná ani olej ) tak se nedivím ničemu. Já mám na takový věci smůlu, ještě jsem neměl auto kde bych neměnil těsnění pod hlavou nebo pumpu a u všech mi blbne převodovka. U fáčka mi šla blbě jednička a u Fabky taky ( ale to už prý šla blbě z fabriky, nevim proč to pantáta nereklamoval... ) Díky za odkaz... Ta převodovka Zkus vyměnit olej ,ale dej tam to co tam patří. Musí to plnit normu G50 syntetický SAE 75W90 Editováno: 29. Červenec 2012, autor: Pepa007 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 29. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 29. Červenec 2012 Ta převodovka Zkus vyměnit olej ,ale dej tam to co tam patří. Musí to plnit normu GL4 Zkusím, možná i seštelovat podle léry. To bude zase keců od dvorního mekánika jak to je zbytečný, že ten olej je na furt apod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.