Publikováno Červenec 27, 201213 r Zdravím, Začalo mi něco chrastit ( docela hlasitě ) od motoru, tipuju že to asi bude vodní pumpa, uvidim až co mi řekne mekánik. Mám najeto zatím 80tis km... Má někdo zušenost od jaké značky koupit vodní pumpu ? Originál je prý zbytečny a značkové ( né čínské ) vyjdou prý nastejno. Meyle, Graf, Hepu ?
Červenec 27, 201213 r pochybujem, ze to bude vodna pumpa, ta zvykne vydrzat podstatne dlhsie nez 80tis. km.. chrastit zvykne rozvodova retaz....
Červenec 27, 201213 r Autor zkusim, ale myslim že to bude pumpa, není to typické chrastění co jsem zvyklej slýchávat u felicií nebo fáček, tohle je vyloženě víc surové. A podobně mi chrastila pumpa u fáčka. Možná ještě altík. PS: řetěz by taky neměl zrovna v 80tis chrastit...
Červenec 27, 201213 r vodni pumpa urcite ne,... ta bud jde a nebo se robvnou posere a to by si poznal nicmene, vsechno je mozny ale ja osobne bych to typoval na ROZVODOVY RETEZ a nebo alternator, lozisko nebo volnobezka zacni vylucovaci metodou
Červenec 27, 201213 r Motor 1,4 MPI nemá volnoběžku na alternátoru. taky bych se přikláněl k tomu, že chrastí rozvodový řetěz nebo hučí ložiska v alternátoru opravdu sundej řemen a nastartuj
Červenec 27, 201213 r Autor vodni pumpa urcite ne,... ta bud jde a nebo se robvnou posere a to by si poznal nicmene, vsechno je mozny ale ja osobne bych to typoval na ROZVODOVY RETEZ a nebo alternator, lozisko nebo volnobezka zacni vylucovaci metodou tak to bohužel s tebou nemohu souhlasit ( s tou jistotou že určitě pumpa ne ), osobně mám zkušenost že mi vodní pumpa začala chrastit a to čím dál tím víc. Nehledě na to, že fóra jsou plné příspěvku kde lidé popisují to samé... Ale zítra sundám a uvidím...
Červenec 28, 201213 r pepa: ........ jo ted mi to doslo ziju zase stodvaci rypi: ............ jak rikam vsechno je mozny odzkousej a uvidis ale ze by se po 80 tis km vysrala pumpa,.... docela hukot no
Červenec 28, 201213 r Autor To Lukason: Pumpa potvrzena sundal jsem řemen, bez něj nechrastilo, altík se točil normál bez pazvuku, pumpa drhla, je volnější a trošku pazvuk. Nyní i můj mekánik potvrdil že pumpa. Už jsem dostal od pár lidí potvrzeno že Graf a Hepu jsou dobrý značky, co to Meyle ? Bohužel od týhle značky jí můžu nejrychlejš a za dobrý peníze sehnat. Tamto jedině přes net a na škodadílech ( Hepu ) není zrovna skladem. Nebo Autokelly ( Graf ) ale za 1700 a Melye můžu mít za 1100. Mekánik řikal že čepy apod dobrý od Meyle, pumpa že neví, nikdy nemontoval...
Červenec 28, 201213 r Tak to máš nějaký vyjímečný pech. Máš drahé nabídky. Kontaktuj SEBA Má lepší ceny. Je to v podstatě jedno jestli Graf nebo HEPU. http://www.hanza-autodily.cz/14-8v-4450kw/c-1331/
Červenec 28, 201213 r Autor Tak to máš nějaký vyjímečný pech. Máš drahé nabídky. Kontaktuj SEBA Má lepší ceny. Je to v podstatě jedno jestli Graf nebo HEPU. http://www.hanza-aut...-4450kw/c-1331/ jedná se o ceny kamených krámů, třeba na škodadíly je cena originálního za cenu Grafu v autokelly. Trošku mě tlačí čas, tak proto jsem řešil to Meyle jestli je srovnatelné s Grafem nebo Hepu. Ale asi to vypadá že stejně radší obejdnám z netu...PS: vodní pumpu může oddělat i neměněná chladící kapalina ( aspon to tvrdí jeden fachman na škodě.pandě a nemám důvod mu nevěřit. Auto jsem koupil od pantáty, on je první majitel a když jsem pak se v autě rejpal a zjistil že za 8 let nebylo měněno nic ( možná ani olej ) tak se nedivím ničemu. Já mám na takový věci smůlu, ještě jsem neměl auto kde bych neměnil těsnění pod hlavou nebo pumpu a u všech mi blbne převodovka. U fáčka mi šla blbě jednička a u Fabky taky ( ale to už prý šla blbě z fabriky, nevim proč to pantáta nereklamoval... ) Díky za odkaz...
Červenec 28, 201213 r jo takhle no tak aspon vidis ze je vsechno mozny ja mam najeto necelejch 200 000 km a pumpa porad origo,.. ale kdyz sem auto kupoval najednou zacla chcat nekudy od pumpy,... nastesti to bylo jenom tesneni tak sem vymenil a jeste pro jistotu maznul ztmelem, pumpu vycistil a vsechno v cajku tak doufam ze to bude v cajku jeste par set tisic km s pumpama ti neporadim ale myslim ze bych se toho nebal,... chinu bych vyslovene nebral pak uz je to jedno si myslim ale jak rikam,... nevim
Červenec 29, 201213 r jedná se o ceny kamených krámů, třeba na škodadíly je cena originálního za cenu Grafu v autokelly. Trošku mě tlačí čas, tak proto jsem řešil to Meyle jestli je srovnatelné s Grafem nebo Hepu. Ale asi to vypadá že stejně radší obejdnám z netu... PS: vodní pumpu může oddělat i neměněná chladící kapalina ( aspon to tvrdí jeden fachman na škodě.pandě a nemám důvod mu nevěřit. Auto jsem koupil od pantáty, on je první majitel a když jsem pak se v autě rejpal a zjistil že za 8 let nebylo měněno nic ( možná ani olej ) tak se nedivím ničemu. Já mám na takový věci smůlu, ještě jsem neměl auto kde bych neměnil těsnění pod hlavou nebo pumpu a u všech mi blbne převodovka. U fáčka mi šla blbě jednička a u Fabky taky ( ale to už prý šla blbě z fabriky, nevim proč to pantáta nereklamoval... ) Díky za odkaz... Ta převodovka Zkus vyměnit olej ,ale dej tam to co tam patří. Musí to plnit normu G50 syntetický SAE 75W90 Upraveno Červenec 29, 201213 r od Pepa007
Červenec 29, 201213 r Autor Ta převodovka Zkus vyměnit olej ,ale dej tam to co tam patří. Musí to plnit normu GL4 Zkusím, možná i seštelovat podle léry. To bude zase keců od dvorního mekánika jak to je zbytečný, že ten olej je na furt apod.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.