jirka1022 Vloženo 14. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2012 Ahoj, mám dodělávaného Columbuse v O2 a mám dost špatný příjem rádia. Mám zapojeny jen jeden konektor k antene, myslíte že pomůže Fakra redukce která připojí jeden konektor ze střešní antény do obou konektorů v columbusu? nebo co radite? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 14. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2012 Jediné co má smysl je dát druhou anténu nebo frekvenční výhybku. Stojí cca 2tis. Jednu mám navíc jestli máš zájem. Je fungl nová nepoužitá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka1022 Vloženo 15. Srpen 2012 Autor Sdílet Vloženo 15. Srpen 2012 Zatím mi tu někdo radil tu vyhybku tak zkusím ji, kdyztak se ozvu, díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka1022 Vloženo 16. Srpen 2012 Autor Sdílet Vloženo 16. Srpen 2012 A kolik za ní tedy chceš? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wilson Vloženo 23. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2012 Zdravim,mam stejny problem s prijmem,mam tam jenom jednu antenu,muzete mi poradit,jak je nejlepsi varianta jak zvysit prijem?? vyhybkou nebo natenou do interieru a jaka je nejlepsi?? dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 24. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2012 výhybka.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wilson Vloženo 24. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2012 Aha,a ja doufal,ze antena Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stans12 Vloženo 8. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2012 Nemám sice Columbus, mám jen RCD310, ale problém rádia je stejný. Namontoval jsem Fakra redukci a výsledek je pouze ten, že teť už je konektor zajištěný a nevypadne. Na kvalitě příjmu se skoro nic nezměnilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka1022 Vloženo 22. Duben 2013 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2013 (editace) Dneska jsem namontoval vyhybku a super, columbus má příjem jako blázen. Btw, cena 700kc Editováno: 22. Duben 2013, autor: jirka1022 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carda Vloženo 3. Červen 2013 Sdílet Vloženo 3. Červen 2013 Dneska jsem namontoval vyhybku a super, columbus má příjem jako blázen. Btw, cena 700kc mužeš prosím hodit odkaz kde jsi jí koupil? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luban79 Vloženo 8. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2013 Prosím vás,kde se dá nejlevněji sehnat frekvenční vyhýbka???Nebo neměl by někdo náhodou.:??? problém-špatný příjem FM u Columbuse...dííííík ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
voda13 Vloženo 9. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2013 Já jsem to na jaře koupil tady : http://www.dobry-obchod.cz/produkt/66561-antenni-adapter-double-fakra-samice-1x-fakra-samec/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka1022 Vloženo 11. Říjen 2013 Autor Sdílet Vloženo 11. Říjen 2013 Mám zase problém, z ničeho nic se mi zhoršil příjem a když kouknu do setup tak mam ant1 Off. Zkoušel jsem odpojit vyhybku ale nic. Jeden den mi rádio zase normálně šlo, i v setup byly obě antény on. Nevíte co s tím? Myslíte že odešla výhybka? Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bilovec Vloženo 3. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2013 Dobrý den, Prostudoval jsem zdejší forum ohledně špatného příjmu rádia. Mám Oct. II 09/2009 FL. Bývalé rádio SWING naprosto perfektní příjem stanic. Po výměně za COLUMBUS 03/2010 s nejnovější verzí SW a namontování duální frekvenční výhybky je příjem FM stanic přímo katastrofální.Žádná stanice nemá čistý příjem.Reakce na el. Vedení, nebo jen zastavení u dopravní značky znamená šum, nebo ztrátu příjmu. Prosím o radu, zdali je vůbec možné něco se stávající situací dělat.Např. výměnou antény, přidáním zesilovače, vyhození toho krámu Columbus… Díky Všem za odpověď a radu… Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 3. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2013 swing má už z výroby dvě antény, ne? nechápu použití té výhybky.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bilovec Vloženo 3. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2013 swing má už z výroby dvě antény, ne? nechápu použití té výhybky.... Ano rádio SWING má konektor pro 2 antény, ale přívod byl pouze 1x FAKRO, proto výhybka na duál... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 3. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2013 (editace) Jestli hrál Swing musí hrát Columbus taky...co to píše u rádia ve volbě FM když podržíš déle SETUP(ANT1 a ANT2) on neb off?? Editováno: 3. Prosinec 2013, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bilovec Vloženo 4. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2013 Jestli hrál Swing musí hrát Columbus taky...co to píše u rádia ve volbě FM když podržíš déle SETUP(ANT1 a ANT2) on neb off?? Díky za reakci. Takže v tomto zobrazení je ANT1-ON a ANT2 - ON Jsem z toho docela na "větvi", protože je to děsné.Prakticky když jedu sám, tak si ponadávám a nějak to překousnu, ale když někoho vezu a to je každý den tak je to na ostudu.Je to natolik nepřehlédnutelné, že se každý ptá na kvalitu těchto rádii... Když uvážím, že Swing hrál naprosto čistě, tak by měla být anténa O.K...???? Předpokládám, že auteny v Octě mají zesilovač a všeobecně jsou kvalitní, nebo myslíte, že by bylo jako možné řešení vyměnit anténu se zesilovašem??? Pokud ANO, tak jakou vhodnou např. se silnějším zesílením apod.(odkaz, tip...) Je mi jasné, že tyto závady jsou individuální, ale pokud jste někdy někdo podobný problém řešil a vyřešil písněne prosím... Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 5. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2013 Můžeš udělat foto té redukce co jsi použil?? V nejhorším případě lze zakoupit: http://www.skodateile.cz/index.php?pg=product∏=148&menu=%C5%A0koda%7COctavia%20II%28A5%29 To je i nízkošumový zesilovač FM signálu. Lze objednat i v servise: 5P0 035 225 za cenu s DPH: 2.227,- Pak už musí být chyba v rádiové desce Columbuse...musí se přeflešovat "postaru" a někdy to pomůže. Někdy je nutné její výměna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bilovec Vloženo 5. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2013 Můžeš udělat foto té redukce co jsi použil?? V nejhorším případě lze zakoupit: http://www.skodateile.cz/index.php?pg=product∏=148&menu=%C5%A0koda%7COctavia%20II%28A5%29 To je i nízkošumový zesilovač FM signálu. Lze objednat i v servise: 5P0 035 225 za cenu s DPH: 2.227,- Pak už musí být chyba v rádiové desce Columbuse...musí se přeflešovat "postaru" a někdy to pomůže. Někdy je nutné její výměna. Ano je to tato redukce a i zdroj odkud jí mám. Ještě jsem četl o zaoxidovaném zesilovači v anténě, tak ještě vyzkouším se na ní podívat, vyčistit. Pak už nevím ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 5. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2013 (editace) Tak tím to nebude....když hrál Swing...musí být chyba v navi nebo v tom zesilovači. Zkus ho vyndat a dát tam jen samotnou anténu(jde nasunout na ten druhý anténní vstup co je dál od kraje). Editováno: 5. Prosinec 2013, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bilovec Vloženo 6. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2013 Tak tím to nebude....když hrál Swing...musí být chyba v navi nebo v tom zesilovači. Zkus ho vyndat a dát tam jen samotnou anténu(jde nasunout na ten druhý anténní vstup co je dál od kraje). Tak jsem dnes rozdělal anténu, celou očistil od oxidace, prostříkal WD.Dále vyndal COLUMBA a prostříkal anténí konektory.Zaizoloval zvlášť GPS anténu a klasiku aby se nepřekrývaly.Pořádně nacvakal do konektoru a výsledek je naprosto stejný, přímo katastrofální. To těleso antény bylo v pořádku, téměř čisté, cínované spoje nepopraskané, prostě v pohodě. Takže pravděpodobně je to šmejd COLUMBUS.Dělají to všechny stanice.Některé více a některé méně v závislosti na místě momentálního pohybu. Pokud by měl ještě někdo nějaký návrh, byl bych mu vděčný... Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bilovec Vloženo 1. Březen 2014 Sdílet Vloženo 1. Březen 2014 Tak bych rád uzavřel story k mému problému ohledně špatného příjmu rádia Columbus v O2 FL. Velký dík patří hlavně SAMURAJI, který problém prakticky na dálku rozsekl. Příčinou špatného příjmu je černá skříňka (on-board). Teprve nyní mi přišla kamera z reklamace s tím, že vadu uznávají a zasílají nový kus. Ten bohužel tuto vlastnost má taky, takže smůla.Je to vlastnost kamery, nikoliv Vada.Kamera: DVR-CAR3 Děkuji Všem za odpovědi a Samuraji za zamyšlení o důvodech rušení. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OIZIK Vloženo 1. Březen 2014 Sdílet Vloženo 1. Březen 2014 na jakou gps antenu vam jede columbus? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 3. Březen 2014 Sdílet Vloženo 3. Březen 2014 Kamerky a redukce na USB do zapalovače jsou časté důvody rušení rádia, některé kamerky ho dokážou téměř dokonale odrušit... Tady většinou platí, že čím levnější, tím větší pravděpodobnost, že bude rušit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.