Přejít na obsah

O1 1.6 75 kW neudrží stálé otáčky

mel1

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

mám problém s udržením konstantních otáček. Pokud stojím na místě a přidám plyn, otáčky letí nahoru. Pokud lehce plyn uberu, otáčky spadnou na volnoběh. Nejsem tedy schopen udržet např. 3000 otáček. Toto je problém při měření emisí. Při rozjezdech auto jako by trochu zacuká. Musí se tedy přidat více plynu. Při jízdě žádné problémy nepozruji.

Nemáte někdo nějakou zkušenost s tímto problémem?

Doplnění: pokud na neutrál lehce přidám plyn otáčky pomalu vystoupají na cca 3800 (stoupají pozvolna několik sekund). Pukud poté ještě lehce přidám plyn otáčky již stoupají tak jak bych si přestavoval a jsem schopen držet konstatních třeba 4500 otáček. Pokud však jsou otáčky na 3800 a já lehce plyn povolím, letí poté otáčky okamžitě dolů na volnoběh. Nejsem tedy schopen držet na neutrál 2500 nebo 3000 otáček.

Je toto u motoru 1.6 75 kW AVU normální. Nebo je někde problém.

Prosím o nějaké rady.

Editováno: , autor: mel1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Nedavno jsem si koupil O1 1.6SR 75kW (typ AVU), r.v. 2002, a pozoruju něco podobnýho. Především teď při chladnějších ránech, po ohřátí se tento problém minimalizuje. A nějak se mi zdá, že nejhorší je studený couvat. Už mi to párkrát chcíplo a holka se mi směje ...

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Využiju podobného tématu. Nedrží mi otáčky a mám problém i při samotné jízdě. Při zařazení či podřazení se auto jako by zadusí, nereaguje na plyn a po chvilce se srovná. Je v podstatě jedno, jestli je studený, nebo zahřátý motor.. Čím by to mohlo být..?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...