Dundee Vloženo 15. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2006 Dneska, jsem sundal kryt motoru a všiml jsem si, že se mi odírá trubka, která vede zadem pod krytem motoru a je k němu přicvaknuta. Podle všeho se odírá, právě o kryt motoru. A proto se ptám: Co se stane po jejím prodření, jde ji nějak ochránit proti dalšímu odírání (nemám na mysli její omotání lepící páskou), kolik stojí nová. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dundee Vloženo 15. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 15. Srpen 2006 Detail odřeniny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OloZX6R Vloženo 15. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2006 Ty vogo, co je to za trubku? Máš tam klima? Nebo možná nějaká od serva, ale určitě by se odírat neměla... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dundee Vloženo 15. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 15. Srpen 2006 Klima tam není Vede myslím pod klapku vzduchu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OloZX6R Vloženo 15. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2006 Už vím, já nejdřív myslel, že to je dole pod chladičem, ale tohle je nahoř pod horním krytem motoru. Je to hadice podtlaku, až se prodře, auto bude blbě ject a začne hlásit chyby, jenom nevím, jestli nějak kamarádí s posilovačem brzd... myslím, že škodovka už udělala novej typ, kterej je jinak tvarovanej. Pokud máš auto v záruce, zajeď do servisu, pokud po záruce, budeš muset použít tu izolačku, nebo si to zacvakat, ožná na to je ještě nějaká kulance z MB, ale to nevím jistě.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dundee Vloženo 15. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 15. Srpen 2006 už to je po záruce, tu izolačku jsem tam dal, ale počítám že se časem odlepí teplem a tak zjišťuji jiné možnosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OloZX6R Vloženo 15. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2006 Napiš mi sem VINko auta, já na to zítra mrknu v práci, kolik by stál ten novej druh trubky a zkusíme to nějak vymyslet.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dundee Vloženo 15. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 15. Srpen 2006 Techničák mám v autě je to Motor AWY, datum výroby 08/2003, bez klimy, výbava clasic plus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OloZX6R Vloženo 15. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2006 Zkus to vinko dodat zítra, já na to mrknu a uvidíme,,, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OloZX6R Vloženo 16. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2006 Tak jsem na to mrknul, měla by to být hadice odvětrání, číslo 03D103221E a stojí 675,-...ale proč se ti odírá to netuším.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 16. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2006 pokial zoženieš novu na trubku natiahni kusuk hadice tym ju ochraniš pred dalšim odieranim.stiahni paskou /sk/ a je to! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
multipas Vloženo 16. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2006 Chcel by som sa spytat aky ma vyznam tato trubka, pretoze mne konkretne stiahne tu gumenu hadicku co sa pripaja trupka na tu okruhlu vec, malo by to byt asi podtlakove cerpadlo, ked bezi motor. Cela je stisnuta ako ked sa z nej vytiahne vzduch, tym padom je ta gumena hadicka uz oslabena. Na prevadzke motora nic nebadam. Ked som tu hadicku stiahol, motor zbrechol. Mam 1,2, 40 kw. daka mato Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Byrto Vloženo 16. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2006 ak je to na odvetranie klukovky tak aj ked sa predre/urve/praskne atd.. tak sa nic nestane akurat budes mat lepsie konzervovany podvozok od mastnych vyparov Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
multipas Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 na odvetranie to asi nebude, pretoze ked som dal dole tu gumen.hadicu, tak motor zbrechnul, to potrubie ma podtlak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dundee Vloženo 17. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 Tak jsem se dneska stavil u nás ve škodovce a mechanik se na to díval. Takže, jedná se o podtlak pro volnoběh, v případě prodření budou nestabilní otáčky volnoběhu a po vytáhnutí se motor zadusí. Co se týče změny při výrobě, ta moje trubka je již ta změněná, ty starší byly kratší a v místě kde já to mám prodřené byla ještě gumová hadice která se odírala. Mechanik mi řekl, že prodřenou trubku, jak je v mém případě, ještě neviděl, ale hadice řešili běžně ještě v záruce. Pokud by se chtěl někdo ochránit před problémy s odíráním trubky nebo u starších verzí hadice, nejlepší řešení je sundat kryt motoru a v místě kde je vedena trubka ořezat "lišty" (výstuhy) na jeho spodní části. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
multipas Vloženo 24. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 mam otazku na majitelov 1,2 40 kw, myslim ze m.r. 2003 ci pri volnobehu im stahuje tuto gumenu hadicku. daka m Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dundee Vloženo 24. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 mam otazku na majitelov 1,2 40 kw, myslim ze m.r. 2003 ci pri volnobehu im stahuje tuto gumenu hadicku. daka m ve škodovce mi řekli, že k tomu docházelo u starších verzí (do poloviny roku 2003) pak došlo k výměně za nový typ kde byla hadice zkrácena.Pokud se toto projevilo v záruce měnili to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NiceOne Vloženo 25. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2006 mam otazku na majitelov 1,2 40 kw, myslim ze m.r. 2003 ci pri volnobehu im stahuje tuto gumenu hadicku. daka m Ja mam tu hadici u 1.2 40 uplne jinou. Vedenou spodem pod sanim...ani neni videt kam vede. Na fotce je to videt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dundee Vloženo 26. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 26. Srpen 2006 mam otazku na majitelov 1,2 40 kw, myslim ze m.r. 2003 ci pri volnobehu im stahuje tuto gumenu hadicku. daka m Ja mam tu hadici u 1.2 40 uplne jinou. Vedenou spodem pod sanim...ani neni videt kam vede. Na fotce je to videt. Ty máš novější typ motor, přesněji levnější verzi, bez krytu motoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lars Vloženo 15. Červen 2008 Sdílet Vloženo 15. Červen 2008 Tiež som pozeral na tú hadicu a mám ju načatú tak som na ňu natiahol takú gumennú tenkú hadicu a snáď bude ok. Na prvom obrázku sú na spomínanej hadici v zadnej časti dva cvoky, upevňuje sa s nimi hadica ku krytu motora, alebo na čo sú tam ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dundee Vloženo 16. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 16. Červen 2008 Lars: drží tu trubku na krytu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
multipas Vloženo 16. Červen 2008 Sdílet Vloženo 16. Červen 2008 riesenie tohoto odierania je, na kryte vzduchoveho filtra zdola su take plastove vystuze a jedna z nich odiera tuto trubku, treba tu vystuz nejakymi kliestikmi odstiknut a uz nebude mat co driet. mam to tak urobene cca 2 roky a pokoj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lars Vloženo 16. Červen 2008 Sdílet Vloženo 16. Červen 2008 Díki. Mne sa totiž stalo, že keď mi s servise menili olej a technik dával dole kryt motora, tak jednoduch trhol krytom a keby tam vtedy bola tá trubky pripevnená ku krytu tak ju nabetón vytrhne a bol by prúser. Ja som to kontroloval podla tvojho príspevku a všimol som si tých úchytov na trubke, neboli nasunuté na kryt motora, tak ich tam nasuniem ako to má byť. Len aby to v budúcnisti nejaký šikovný technik neurval aj s polovicou motora. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martt Vloženo 16. Červen 2008 Sdílet Vloženo 16. Červen 2008 Potvrzuji, že se ta hadice opravdu prodírá. Před pár týdny jsem po leasingu prodával FI 1,2 40kW (3/2003) a už tak dva měsíce před tím mi sem tam začala svítit kontrolka motoru a někdy, když byl motor teplý, šel hrozně blbě nastartovat. Před prodejem jsem to nechal prohlídnout a ta hadice byla jednou ze závad. Druhá bylo čidlo na motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.