Přejít na obsah

Pravidelné kolísavé vrčení při studeným motoru

Casy

Doporučené příspěvky

Fabia 1,4 16V, 215 tis. km. , r.v. 2003. Poslední dobou pozoruji , když nastartuji studený motor na neutrál , že z motoru je slyšet pravidelně se opakující pulsující vrčení, jakmile sešlápnu spojku, tak to přestane. Když se motor zahřeje , není to skoro slyšet. Spojka je původní. Že by spojkový ložisko?

Díky za rady.

Editováno: , autor: Casy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 týdny později...

Tak jsem hledal v Jak na to pro GIV a našel jsem tohle. Drnčí to i při zahřátým motoru, ale není to tolik slyšet.

Potřebuji při výměně spojky aretační přípravek setrvačníku a středící trn pro hnací kotouč(lamelu) nebo to jde něčím nahradit?

Ještě jsem se dočetl, nebylo to teda konkretizovaný u jakého motoru, ale že jde vyměnit přítlačné ložisko , :mellow: aniž by se demontovala spojka. Nemáte někdo zkušenosti.

Díky za radu.

Nový objekt - Dokument aplikace Microsoft Word (2).doc

Editováno: , autor: Casy
Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...
  • o 9 měsíců později...

Tak jsem vyměnil celou převodovku GRZ, dal jsem tam z 1,2 12V 47 KW kod GSB a je po hučení, najezdil jsem na tý starý ještě 27 tis. km, i cestu 3000km na dovolenou jsem  risknul, ale nyní je to ježdění balada, klid,  ložisko na starý již hučelo pořád.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...