Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

39 členové hlasovali

1. 1. Jaká bude celková škoda?

• Do 30 tis Kč
      5
    • Něco mezi 30 až 50 tis Kč
      17
    • Nad 50 tis Kč
      5
  2. 2. Jak se nechat odškodnit?

• Fakturou
      16
    • Rozpočtem
      9

Prosím, přihlaste se nebo zaregistrujte se, abyste mohli hlasovat v této anketě.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Tak dnes jsem asi nakupoval naposled v tescu, při mém nákupu totiž vyvolali mojí SPZ, hned jsem se orosil, začal jsem něco zlého tušit! Dorazím na parkoviště a tam stál můj miláček takto nabouranej!

Nárazník, světlo, blatník, nadržka na odstřikovače kaput!

Klasika, mladej kluk do mě nacouval se starým mitsubischi galant. Samozřejmě on neřídil a řidič utekl, auto udajně koupil včera. Ukázal mi sice zelenou kartu,ale jestli je pojistka platná to nikdo neví!

Tak jsem zavolal policajty, ty to sepsali a zapsali si jeho i jeho zpolujezdkyni.

Dostanu něco z pojištovny když to nebude mít pojištěny???

:kol-26: :kol-26: :kol-26: :kol-26: :kol-26: :kol-26:

ach jo...........

Máte někdo nějákej odhad škody? je to r. 2006, poradí někdo co a jak? Je mi jasny že do pondělka nic nevyřešim :kol-26: :kol-26:

Pokud to někoho zajímá, rád se podělím o své trable:

Co je zatím vyřízeno?

Sepsaný záznam o nehodě

Na místě sepsané "potvrzení o účasti na dopravní nehodě" Policií ČR - odhadnutá orientační škoda na místě 30tis

Voláno na linku pojistníka (generali) - mimo provoz - jen všední dny

Voláno mému pojištovákovi co mi uzavřel mou pojistku - doporučeno zajít v ponděli do pojištovnu vyníka

12.11.2012 - Dnes mi na generali řekli že pojistka vyníka byla zrušena v létě!!!

12.11.2012 - Vyplněn formulář poškozeného na ČKP Česká Kancelář Pojistitelů

14.11.2012 - Zavolal jsem na zákaznickou liknu ČKP a tam mi paní zdělila, že můj případ zrovna řeší, že již má veškeré podklady od policie ČR

a zítra ráno mě kontaktuje. To už bude mít přesné info která pojišťovna to bude řešit.

15.11.2012 - Dnes mě kontaktovala ČKP a zaslala dokument stím, že případ přidělila pojišťovně UNIQUA

Co mě čeká:

15.11.2012 - zítra jdu na pojišťovnu které byl případ přidělen.

O dalším průběhu budu informovat

post-26935-0-61393600-1352487994_thumb.j

post-26935-0-68574200-1352488177_thumb.j

post-26935-0-97367900-1352488192_thumb.j

Upraveno od Ustecak21

Dostaneš, za nepojištěný auta platí škody Česká Asociace Pojistitelů (ČAP), oni pak budou škodu vymáhat na tom, co s tím autem jel bez povinnýho ručení.

Chuděrka.. Držím palce aby se to vyřešilo :kol-47:

• Autor

chudinka, jdu se vožrat...... a to jsem ji dnes nalestil a jak kokot to zaparkuju tri rady od aut aby mě nikdo neodrel dveřma apod

tak to ti nezávidim to bude tak za 80.000,-- se divim že neujel jak je u nás zvykem

Můj odhad je tak 50 000,- Kč - a prosím Ustečáka, aby mi aspoň cestou soukromé zprávy zde na fóru (pokud to nebude chtít napsat sem do vlákna) sdělil, kolik to skutečně bylo.

• Autor

Sdělím to klidně veřejně až to přijde

• Autor

tak to ti nezávidim to bude tak za 80.000,-- se divim že neujel jak je u nás zvykem

jen řidič utekl

Je to patálie ale jsou to jen plechy, vidím v autě sedět prcka (já měl svýho nedávno na JIPce a to si člověk uvědomí spoustu věcí) a ten je důležitější než auto, nikomu se nic nestalo a auto se opraví ;)

Tak ten prďolka tam asi v momentě rány neseděl, to by nevypadal tak spokojeně... Skoro určitě byl s rodičema na nákupu.

• Autor

Jasné že v autě nikdo neseděl , pravda že to jsou jen plechy :kol-32: ale nesere to

To musel couvat poměrně rychle. Podle mě s tím nebudeš mít velké výdaje, pokud to půjde přes pojišťovnu.

PS. On neřídil a řidič utekl? Co to je?

Je to ČKP, Česká kancelář pojistitelů.

• Autor

Chlapy mám nárok na zapůjčení vozidla do doby než se auto opraví??? Dost by mi to zkomplikovalo život bejt bez auta!

Nejspíše ano, to jsem se dočetl na netu:

Poškozený. Mám nárok na náhradní auto?

Nejčastěji kladená otázka, nás řidičů.

Veškeré náklady spojené s řešením vzniklé škody jsou hrazeny z “povinného ručení” pachatele dopravní nehody a řídí se zákonem č. 168/1999 Sb o Odpovědnostním pojištění motorových vozidel (novelizace ze dne 1.5.2004) a § 442 (a následujících) Občanského zákoníku. Pakliže Vám někdo tvrdí něco jiného, není to pravda.

Nárok na zapůjčení náhradního vozidla vzniká bez ohledu na to, slouží-li Vám poškozený vůz k služebním nebo soukromým účelům.

Upraveno od Ustecak21

podle mě škoda cca okolo 30t - oprava škoda servis. Jsou to jen vrchní plechy. To auto stálo v době nehody na místě, jak je vidět na fotkách?

2 rolbař

Myslím, že vím kam míříš. :kol-28: Jestli se jedná o zaparkování. :kol-47:

2 Ustecak21

Jinak mi připadá trošku divné, že řidič utekl a druhý kluk s holkou neutekli. :kol-32: A ještě mě napadlo jestli obchodní dům nemá pořízený videozáznam z parkoviště??? Většinou tam pár kamer je, právě ohledně vykrádání aut či nehodám.

Tak ten prďolka tam asi v momentě rány neseděl, to by nevypadal tak spokojeně... Skoro určitě byl s rodičema na nákupu.

Samozřejmě, smysl je myšlen jinak, mohlo se stát něco horšího třeba na silnici při potkání s takovým řidičem;)

Upraveno od šulda

• Autor

Kamery jako obvykle na toto misto nebyli smeřovane.

Kluk co zustal byl majitel co nema ridicak a kamarad ridic utekl.

Auto popojelo asi 3metry - stal jsem zaparkovany v pruzich - měl jsem tam zarazenou jen rychlost - kdyby byla rucka tak by to bylo asi horsi

Jen vrchni plechy to nejsou , je zmuchlana i ta kostra (brejle nebo jak se tomu rika az k podbehu) - palivovej filtr vytrzenej z drzáku

Upraveno od Ustecak21

Bohužel pro toho kluka, v tomhle případě majitel odpovídá za činy, který s autem vyvede někdo jinej, komu je to auto zapůjčeno - aspoň tak to hlásá platná legislativa. Pro majitele auta je to nejhorší noční můra, pro přestupce když se ho nepovede zjistit, velká výhoda - jak vidno, opět naši zákonodárci mysleli prdelema, když dávali dohromady paragrafy, podle kterých se máme my všichni domáhat svých práv a nároků vůči viníkům - když někomu půjčuju auto, jsem už v ten moment odpovědnej za to, že on s tím autem nic nespáchá... Presumpce viny jak vyšitá - jak tady dostává na prdel naše "ústava" se ani neodvažuju hodnotit...

Vždycky má majitel možnost říct a netajit komu to auto pučil. Pak jde vše z peněz toho kdo řídil. Když to majitel nebude chtít říct tak ať piká.

Podle mě řídil bez papíru a teď to maskuje. Ale hlavně aby tu škodu někdo zaplatil

taky si myslím, že je víc než jasné kdo byl řidič... nemel řidičák, proto si vymyslel, že řídil kamarád.Jen at platí zmr.eček...

• Autor

To si myslím já i policajti. Bohužel nemá to kdo dokázat, samozřejmě že kamery tamtim směrem zrovna nejsou.

Jinak jsem aktualizoval "Stav vyřízení pojistky" viz hore

Upraveno od žralok
Citace předchozího příspěvku !

Tak to je teda pekny s tou jeho pojistkou... podle me by ale mela byt moznost opravit na havarko a pak at si to pojistovna vymaha, ale nejsem si vubec jistej...

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.