Přejít na obsah

Elektrická sklápěcí zrcátka - občas se nevyklopí zpět do pracovní polohy


omicron

Doporučené příspěvky

Mám na své L&K elektrická sklápěcí zrcátka. V poslední době se začalo často stávat, že se při zapnutí zapalování (kdy se mají automaticky vyklopit) se do své pracovní polohy nevyklopily. To zcela nepravidelně, jednou ne, jednou ano...

Musel jsem poté ručně ovládací přepínač přepnout do polohy na jejich sklopení, a poté kamkoliv zpět, aby se opět vyklopila, což již bez dalších potíží již provedla.

Včera to zkoumali v servise, a kupodivu světe div se, je na to TPI. Jedná se o to, že při zapnutí zapalování se zapíná všechno možné (je slyšet spousta různých serv a čerpadel), a při slabší baterii se auto rozhodne pro její ochranu a spolehlivé nastartování nedůležité mechanismy nespouštět. A to právě se mj. týká i servomechanismů sklápění zrcátek.

Takže součástí toho TPI je změna kódování autovyklápění zrcátek do chvíle, kdy otevíráte dveře. Na mou argumentaci, že se v tuto chvíli i přestavuje el. sedačka řidiče (na základě paměti v konkrétním klíči) s mnoha servomotory s jistě nemalým odběrem mě ujistili, že to není nic proti tomu, jaký odběr je ve chvíli zapnutí zapalování, a to ještě před vlastním spouštěním motoru...

Takže zrcátka se mě nyní (a to zcela spolehlivě) vyklápějí již při otevírání dveří, a já pomalu přemýšlím o výměně baterie (najeto cca 90 kkm), kterou soudruzi v případě mé výbavy zcela jistě podcenili. Baterie má pouhých 72 Ah, a přesto, že v autě je snad úplně vše elektrické (vč. nezávislého topení), co v něm vůbec může být. Tím myslím originální a VW výbavu. Mám informaci, že u jiných značek a modelů v rámci koncernu se v případě montáže NT dává do auta automaticky druhá baterie.

Auto mám v záruce (prodloužená na 4 roky), ale v servisu mě ujistili, že na baterii se to nevztahuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Blbost jako co ? Ze me ji v zaruce nevymeni ?

Hmm..., uz s nimi na toto tema vedu rozhovor cca cely rok, tady jsou podrobnosti, zcela pry bez sance. Vyhoveli me vzdy zatim ve vsem, u te baterie ale tvrdi, ze jim to tovarna nevezme, a museli by to zatahnout ze sveho. Zaruka nezaruka. Asi jeste kontaktuji zakaznicke centrum, nechci jit na krev, kdy by s tim meli oni problem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čo viem,tak u VW je proces reklamácie akumulátora dosť zdĺhavý,nakoľko obsahuje niekoľko meraní samotného akumulátora a vypisovaní papierov..takže podobné to bude určite aj u ŠA...možno preto je jednoduchšie povedať,že sa to nedá reklamovať...

Editováno: , autor: libero1071
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Zdravim,nevie niekto poradit preco sam mi zrkadla nevyklopia po otvoreni dveri,ale az po zapnuti zapalovania.

Zrkadla som domontoval na Octaviu  Ambiente MR2012 a su z Octavie elegance  MR 2009.Mam druhu Octaviu 2012 so sklopnymi zrkadlami z vyroby a tie sa vyklopia uz pri otvoreni dverí.

Za rady dakujem

 

 

Na koniec som nasiel odpoved na i nom fore,tak ak by niekto riesil nieco podobne Citujem:

" Preveroval som to, a kódovanie je v oboch prípadoch rovnaké. Rozdiel je len v tom, že pri voľbe 2 resp 3 sa okrem kódovania menia ešte 3 rôzne hodnoty na 3 rôznych adresách v RJ dverí (podľa analýzy skriptu) - a toto cez VCDS spraviť nejde. Ako už bolo spomenuté, treba na to VAS aspoň x.39 a v identifikácii vozidla zvoliť Octaviu II modelový rok 2009 alebo 2010. Ak sa zvolí iná, tak zmena zaklápania zrkadiel nie je možná, vôbec ju neponúkne. Je to tým, že od MR2011 už priamo z výroby šli jednotky s hodnotami nastavenými tak, že sa zrkadlá odklápajú pri otvorení dverí"

Editováno: , autor: dusan168
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahojte, možná že tu najdu odpověď. Mám na Octávii II MR2005 dodělané FL zrcátka se sklápěním. Řešil jsem to sklápění udělat neoriginál zde z fora pomocí jednotek, které sklápějí zrcátka po zamčení a odemčení auta automaticky bez držení tlačítka na DO. Bohužel mi zrcátka neběhají tak jak na jiné Octavii. Prostě někdy se sklopí, někdy se nesklopí, někdy se sklopí jen jedno (a je to jen na mojí OII). Goose zde z fora je má na svém autě a běhají mu normálně, udělal mi je taky a mě to takhle blbne, říkal že mi musí něco vypínat elektriku ve dveřích, nebo mi to spadne na malé napětí, že už jednotky resetujou a proto mi to dělá kraviny... Co by to mohlo dělat, ten pokles napětí a je možnost to nějak zjistit (vyčíst, nebo změřit apod)???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Ahoj, já sice nemám face, ale u mě to rozhodně baterií nebylo. Nevím dodnes proč, ale nějakým záhadným způsobem mi v autě kolísá napětí, resp. do levých dveří mi jde jiné než do pravých.... Příčinu jsem nenašel, ale řekl bych, že to bude mít něco společného s jednotkama, nebo kabeláží (kontakty, kablíky)... Měřeno při vypnuté stavu i při běžícím motoru.

 

Dělalo mi to samé, zrcátka si dělala co chtěla a to i nesynchronně...  :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...