LUCAS.89 Vloženo 25. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2012 zdravím vás pánové. chci se zeptat zda-li nemáte někdo zkušenosti se skvrnami na skle. myslím žě jsou od vosku protože jsou na všech sklech. na suchém skle to není vidět, na úplně mokrém taky ne, pouze na vlhkém, zamlženém nebo čerstvě setřeném stěračem. už si s tím nevím rady. nic jsem tu nenašel. zkoušel jsem různé čistící prostředky s alkoholem, koncentrát sonax do ostřikovačů neředěný, cistic brzd, technicky benzin, dokonce jsem zkoušel i puding protoze jsem to někde vyčetl. za každou radu budu rád, protože je to v noci za deste velice nepříjemné, takřka nebezpečné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 25. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2012 To jsem ještě neviděl, vypadá to jako by byla poškozena struktůra skla... Co jsem někde četl, tak na skvrny a mastnotu na skle se používá i octová voda nebo zubní pasta (ta to sklo jakoby lehce vybrousí) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 25. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2012 Takže se tě ptám, jezdíš do myčky ? Protože toto vypadá jako poškození chemií z automyčky, kde nezvládli koncentrace přípravků. Toto přesně se dá vysledovat i u domácí myčky nádobí, keramika vydrží, ale sklo vypadá takhle, vlivem chemie a vysokých teplot. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LUCAS.89 Vloženo 25. Listopad 2012 Autor Sdílet Vloženo 25. Listopad 2012 okno je 10 let stare a auto jezdilo dříve do myčky. ted uz ne. ocet už jsem zkoušel. zítra ještě zkusím poslední možnost co mě napadá a tou je jemná leštící pasta na lak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 25. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2012 (editace) už ti nic nepomůže, tam je zjevná degradace povrchu skla..............říká se tomu koroze skla, to můžeš částečně a dočasně odstranit, nicméně tě výměna nemine. Ještě mě zajímá, jestli je orig. to by se nemělo stát, nebo nějaká replika . Editováno: 25. Listopad 2012, autor: dick Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LUCAS.89 Vloženo 25. Listopad 2012 Autor Sdílet Vloženo 25. Listopad 2012 to se mi nezdá, to je na všech sklech nekde vic nekde min. jsou to všechno origo skla ještě z výroby a je nesmysl aby se po 10 letech menili vsechny skla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
9martin Vloženo 25. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2012 Něco podobného jsem odstranil tímto http://www.chemicalguys.cz/products/extreme-all-in-1-polish/ Bylo to tedy na oknech u domu, na autě jsem s tím odstraňoval takovej vodní kámen, co se mě udělal od stěraču dolů. Obojí šlo snadno, ničím jiným jsem to nemohl sundat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 25. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2012 co nesundáš octem a jemným abrazivem, to už nesumdáš............. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LUCAS.89 Vloženo 26. Listopad 2012 Autor Sdílet Vloženo 26. Listopad 2012 Tak problém vyřešen. Okno jsem vzal pastou Autolesk od firmy Polykar. Je to leštící emulze s jemným brusným účinkem. Už jsem byl smířen s výměnou okna, ale světe div se, skvrny jsou pryč. Díky za rady a názory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.