Přejít na obsah

Fabia 1.9 SDI - zhasíná po nastartování


Doporučené příspěvky

Zdravím,

mám problém na Fabia Praktik, 1.9 SDI; hned po nastartování motor zhasíná cca za 2 vteřiny. Samotné nastartování velmi ochotně, motor se bez kolísání rozběhne do volnoběžných otáček, hned ale zhasne. (pokud hned točím, nechytá se, ale do půlminuty ale to samé). Porucha ale občas nenastala, a já třeba po půlhodině, kdy jsem uprostřed města i hýbal s kabelama najednou nastartoval.

To byl důvod pro dílnu, kde mi chlapi zjistili, že nejde palivo do čerpadla, a tak vyměnili ventil přívodu paliva - a já odjel.

Cestou z dílny jsem zajel na diagnostiku vyresetovat chyby - hodilo to (kromě nějakých sporadických) 461A-ventil přívodu paliva (přerušení/el. zkrat.) a 44FC- Ventil počátku vstřiku (přerušení/el.zkrat)

Takže se pánové trefili, říkám si, ale do půldne zase to samé - takže zpět, kontrola kabelů, přemotání podezřelých....Ale výsledek nic, pořád to samé.

( jo a pokaždé, když jsem to zázračně nastartoval, zmizela kontrolka chyby na palubovce.)

Teď ale prosím o radu - pokud by bylo out ještě i to čidlo počátku vstřiku, motor by měl prý běžet. (řídící jednotka sice na nouzový režim, ale neměl by hned zhasínat). To znamená, že sice koupim megadrahý vstřik s čidlem, ale tu závadu tím zřejmě neodstraním..

Jako další varianta zhasínání nás ještě napadl vzduch - že prostě se neotevře klapka v sání - a motor se za moment udusí, protože nemá vzduch. Po rozpojení sání až za klapkou (letmá zkouška), ale závada přetrvává. Zdálo se mi, že v sání taky cosi bzučí po šepnutí klíčem.

To ochotné startování mě trochu konejší, že je čerpadlo samotné OK. čím by to tedy mohlo ještě být? Je to atmosferickej diesel, snad fakt jednoduchá věc - buďto tam přestane jít vzduch, nebo nafta - ale proč??

Trochu to komplikuje fakt, že v tý dílně není VAG.

Díky za rady.

V.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...