lenin Vloženo 29. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2012 (editace) Ahojte, na O II r.v. 2005 sa mi vypálila jedna xenónová žiarovka. Kúpil som cez internet Osram Xenarc 35w s klasickou farbou 4300K . Rozobral som svetlo, nahodil som ju a pozerám, že svieti na žlto a nie na modro-bielo! Keď hovorím o žltej, tak myslím žltú ako halogén. Vymontoval som ju s tým, že ju pošlem späť. Ale napadlo mi teraz či to nie je iba postupný nábeh.. či časom nezmodrie. Nemáte s tým skúsenosti? Mám ešte čas to vrátiť, ale predajca mi hovoril, že tieto sa od určitého roku robili inou technológiou a majú žltšie svetlo.. tak neviem Ďakujem. Editováno: 30. Listopad 2012, autor: lenin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milos_s Vloženo 30. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2012 Na dálku nepoznám jak moc je světlo žluté, ale obecně je to v pořádku. Xenonovým výbojkám se při stárnutí postupně zvyšuje barevná teplota (modrají). I proto se mají měnit obě najednou, nikdy to po výměně jedné nevypadá dobře. Pravděpodobnost že je nová výbojka "mimo" není moc velká, chtělo by to porovnat s nějakým skoro novým autem s xenony. Zdravím :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lenin Vloženo 1. Prosinec 2012 Autor Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2012 Včera som obe vymenil a svietia rovnako. Výbojky sú teda v poriadku, len som zvedavý kedy sa dostanú na "normálnu" farbu - mysliím teda aspon bielu. Momentálne by ich človek od halogénov ani nerozoznal. Po niekoľkých najazdených km sem napíšem ako to postupuje. Možno v budúcnosti niekto túto informáciu bude hľadať tiež.. Keď už sme pri tom.. Ak ste niekto menili výbojky, aké ste tam dali? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 4. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2012 Já teda nevím jaké jste tam měl původně (předpokládám, že ty samé), ale barva světla se určuje podle stupnice v Kelvinech a na ty 4300K se mi to zdá docela na hraně, aby svítila bíle. Obecně platí, že čím více K, tím svítí více do běla nebo potom až do modra (od cca řekněme 6500K). Denní světlo má cca 5000K a halogen kolem nějakých 3000K. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bullets Vloženo 4. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2012 6000K je už pěknej humáč! Nejlepší varianta je origo a žádné laciné šmejdy kvality HID... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BiGGy Vloženo 4. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2012 Ja mam 5000kelvinu v halogenech :D :D Osram cool Blue hyper :D :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 4. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2012 ... to se máš čím chlubit - má důvod, že nejsou schválené ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BiGGy Vloženo 4. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2012 (editace) To ja vim ze nejsou schvalene ale i tak jsem je chtel vyzkouset.. dokonale ladi s ledkovyma parkovackama... A myslim ze to nikoho neosilnuje.pekne bile svetlo ktere neunavuje tak moc oči jako žluté. cool blue intense maji 4300 a jsou schvalene... a nemelo to znit jako vychloubani lepsi nez schvalene laser zarovky z tesca se kteryma při dešti nejde videt nic taky už jsem zkoušel Editováno: 4. Prosinec 2012, autor: BiGGy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bullets Vloženo 5. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2012 Denisi ta homologace je taková záludná však to znáš. Jedovky do mlhovek taky nejsou schválené a stejně je lidi mají a neřeší se to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BiGGy Vloženo 5. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2012 Kdyby mel človek řešit jen homologaci tak si vlastne na auto nepřida skoro nic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 8. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2012 (editace) To ano, ale jedovkou do mlhovek nikoho neoslňuji. Naopak, když za mnou jede nějaký (nic proti) "magor" s vysoce svítivými, neschválenými žárovkami (nebo nedej bože nějakou HID sadou bez nivelace), nestačí mi ani noční "režim" na zpětném zrcátku, neboť mě hodně oslňuje. Stejný případ je třeba na křižovatkách, když se máme míjet a je tma, nebo šero. Nedej bože, když jde cesta mírně do kopečka - to poté vidím namísto cesty jen mžitky Editováno: 8. Prosinec 2012, autor: _Denis_ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BiGGy Vloženo 8. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2012 Ano to mas pravdu takove pripady potkavam celkem casto... vetsinou se jedna o HID bez nivelace nebo o lidi kteri asi neumi namontovat zarovku a jedna jim sviti panu bohu do oken a dalsi pripad jsou dodavky to je neco strasneho... svetla maji tak vysoko a jeste si daji motorky na max ale zatim jsem si nevsiml ze by na me nekdo blikal nebo troubil ze nekoho osilnuji se žarovkama ktere misto žlute jsou bile nemaji delsi dosvit ani nesviti nijak vysoko jsou to přece OSRAM a ne žadne xenon napodobeniny z tesca :-P .Jasne kazdy na to ma odlišny nazor ale pokud by na me lidi blikali ( což se mi zatim nestalo ) tak je vymenim to je jasné... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bullets Vloženo 8. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2012 Já si stejně myslím že ty Osramy nebudou mít zase takovou intenzitu světla jako třeba NB. Přecejenom ta baňka je zabarvená a tím se sníží intenzita světla. Designově určitě zajímavé ale svítivost slabší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BiGGy Vloženo 8. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2012 (editace) Jasně žadna špička to nebude ale za ty penize?? parada... se žarovkama Osram jsem zatim byl vždycky zpokojeny Editováno: 8. Prosinec 2012, autor: BiGGy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bullets Vloženo 9. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2012 Já netvrdil že to je shit... Chtěl bych to světlo vidět live nechceš to zkusit aspoň vyhonit jak vypadá rozdíl? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BiGGy Vloženo 9. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2012 (editace) No ted v zime se mi to moc nechce abych dal do jednoho klasickou a do druheho osram cbh .. ale na youtube je par videii Zajimave video :-) ten fotak to moc osilnuje ale ke konci videa jde videt ze je to opravdu bílé Editováno: 9. Prosinec 2012, autor: BiGGy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanson Vloženo 15. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2012 Ale ze by mu to na tom videu nejak pekne svitilo (z pohledu ridice) se rict neda. Tma jako v ...! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BiGGy Vloženo 16. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2012 Aha jsem si ani nevsiml ze je tam pohled od řidiče... az bude čas tak natočim video jak to sviti na moji oct... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marekbacik Vloženo 10. leden 2013 Sdílet Vloženo 10. leden 2013 Mam tiez problem stou farbou, Mam to take bielo zlte by som skor povedal, vydavam superby (2007) a maju to take bielo modre, a u mna skor biele s nadychom zltej, cim to moze byt?? KUPOVAL SOM original xENON svetlomet HELLA z nemecka, poradte prosim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 28. leden 2013 Sdílet Vloženo 28. leden 2013 Taky už můžeš mít vypálené čočky, tak že ti to žloutne, zkus žárovku mimo světlo jestli ti to bude svítit do žluta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trixx Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 no kdyz sme u tech xenonu, pozor co kupujete, mne dorazilo nemile prekvapeni z jednoho nejmenovaneho e-shopu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.