Publikováno Prosinec 9, 201212 r Čaute řeším už druhým rokem problém. Máme O2 1.9tdi 2006. A v zimě se ručička málo kdy dostane na 90. Termostat je nový to mě napadlo jako první. Pro příklad viz foto. Dnes jedu z prace a auto po ujetí 50km v -15 se neohřálo za celou cestu na více jak 70°c. Když vypnu klimatronic na off tak se zahřeje na 90° ale pak začnu ja v autě mrznout tak že znovu zapnu na teplo v kabině a automaticky padá teplota motoru tak na 70°c. Jink auto topí celkem rychle ale musím říct že oproti fabie 1.4 tdi co máme tak tam po chvilce mám saunu. A v oktě je sice horký vzduch ale ne jak ve fabii. Je pravda že fabie má menší litráž chladící kapaliny v motoru. Díky za info zda jsou tyto výkyvy normální díky.
Prosinec 9, 201212 r aký si použil termostat,nedal si tam nejaký šmejd??...lebo práve takto sa správa špatný termostat
Prosinec 9, 201212 r U těch motoru je to vcelku normální, proč myslíš že dávají topné články a u luxusnějších aut nezávislé topení.
Prosinec 9, 201212 r ono taky záleží, jakým způsobem se jede. Na dálnici se motor ohřeje hned, ale někde na rovné okresce, kdy jede člověk na pětku 70, tak motor pracuje na malý výkon a tím pádem je i odpadního tepla minimum. V -15°C, což už je hodně velká zima, je klidně možné, že se motor nehřeje ani za delší dobu.
Prosinec 9, 201212 r Přesně tak. Když pojedu na tyhle otáčky motoru v takovémhle mrazu tak to taky víc neohřeju. Mám ohřáto na 90,dojedu kolonu,která jede 60 a je vidět jak rychle padá teplota na 70 -při takovíhle mrazech u dieselu uplně normální. Kamarád si koupil clonu na masku a má klid.
Prosinec 9, 201212 r JJ přesně tak clona pomůže. Nebo se to musí v takovém mrazu víc prohnat, zase záleží na tom jestli vydrží něco jiného.
Prosinec 9, 201212 r Uplne normalna vec... Akurat vcera..cely den -13 az -17stupnov a urobil som 400km.. Kto pozna tak som siel cez harmanec a pak cez certovicu... Hore kopcom teplucko kuri... A dole kopcom a v kolonach zapinam webasto... Mam ten isty motor co ty a akonahle je -10a viac aj na dlhe cesty sedim v mikine...
Prosinec 10, 201212 r Čaute řeším už druhým rokem problém. Máme O2 1.9tdi 2006. A v zimě se ručička málo kdy dostane na 90. Termostat je nový to mě napadlo jako první. Pro příklad viz foto. Dnes jedu z prace a auto po ujetí 50km v -15 se neohřálo za celou cestu na více jak 70°c. Když vypnu klimatronic na off tak se zahřeje na 90° ale pak začnu ja v autě mrznout tak že znovu zapnu na teplo v kabině a automaticky padá teplota motoru tak na 70°c. Jink auto topí celkem rychle ale musím říct že oproti fabie 1.4 tdi co máme tak tam po chvilce mám saunu. A v oktě je sice horký vzduch ale ne jak ve fabii. Je pravda že fabie má menší litráž chladící kapaliny v motoru. Díky za info zda jsou tyto výkyvy normální díky. To jsou rady.. Máte celkem hodně najeto, měnil jste už vodní pumpu?
Prosinec 10, 201212 r Mě to tedy nepřijde normální. Jezdil jsem s tímto motorem v bývalé práci a v zimě když se zahřála na 90 tak to tam zůstalo celou dobu. Nedokážu si představit, že řídím v mikině nebo bundě. A auto jezdilo převážně po Praze tak tam by se nemělo šanci ani ohřát.
Prosinec 10, 201212 r asi sme žraloku dvaja čo im to nepríde normálne.. no mne to normálne nepríde...
Prosinec 10, 201212 r OII 77 kW PD: nové topení, čidlo teploty, termostat, rozvody, pumpa, chladič, vše originální díl (cc-autodíly). Jízda do Olomouce po dálnici 130 km/h 90 stupňů, topení super, bylo -11 stupňů venku, zpět okrsky šetření paliva, -9 stupňů topení pořád super, teplota podle diagnostiky 75 stupňů. A teď babo raď. Upraveno Prosinec 10, 201212 r od VAG BoBo
Prosinec 10, 201212 r Jirka Brno Bingo!!!! Podle mě máte vylámané plastové lopatky na vodním čerpadle, takže čerpadlo málo točí chladící vodu. Najděte si schéma chlazení a tam je vidět, že termostat reguluje teplotu vratné chladící vody do motoru.Tedy čerpadlo Vám tlačí málo vody, motor paradoxně se Vám přehřívá. Voda z motoru odchází dvěma vývody 1. do výměníku topení a pak 2. do chladiče. Z výměníku topení se pak vrací přímo na termostat vratné vody(už ne na chladič). Proto když přestanete topit, ohřejete termostat a kontrolka na palubovce Vám stoupá.Abych to zkrátil, podle mě nemáte vychladlý motor, naopak motor moc pěkně přehříváte, ale chlazení Vám běží méně. Takže v zimě na tak velkém výměníku co máte se Vám to menší množství vody rychleji vychladí a vrací se Vám do motoru studenější. Teď vařím z vody, ale normálně máte mít teplotní spad třeba 100°C od motoru – 90°C do motoru a teď když Vám jede méně vody tak můžete mít 100°C od motoru 70 do motoru (čísla neberte vážně, ty jsem střílel hodně od boku pro představu). Upraveno Březen 26, 201312 r od XTomos
Prosinec 10, 201212 r teplota podle diagnostiky 75 stupňů. a na budíku???...lebo on nepíše,že to meria diagnostikou..
Prosinec 10, 201212 r Hm a v létě v Chorvatsku při +42 s klimou plně naloženy s přívěsem a stačilo to normálně chladit . Vodní pumpě při výměně nic nebylo.
Prosinec 10, 201212 r Budík taky propadly na těch 75, i při jízdě z kopce padal. Mám to tak i u své 74 kW FI a u kolegy na OII 103 kW. Ta FI padá jen při dlouhé jízdě z kopce. Upraveno Prosinec 10, 201212 r od VAG BoBo
Prosinec 10, 201212 r Hm záhada, nemáte zaslepený ERG, nebo zanesený karbonem, včetně výměníku? Tedy tuším, že je tam rozdíl mezi motory, jeden má chladič zpětného vedení plynů a tím přihřívá topení v kabině a jiny motor topí přímo vodou z motoru, hádám že to bude rozdíl mezi euro 3 a 4. Fakt nevím, každopádně já mám BJB a motor se mi z 90°C nepodchlazuje. Upraveno Prosinec 10, 201212 r od XTomos
Prosinec 10, 201212 r Autor Dá se nějak zkontrolovat ta vodní pumpa? Určitě ji máme originální. Ale taky jme byly v letě na spodku italie. Tam byly vedra a auto si drželo 90 přesně. Ono těch 90tam je v letě pořád jen v zimě to zlobí.
Prosinec 10, 201212 r Tak někam se Vám to teplo z motoru musí v zimě ztrácet. Buď Vám chladič přechlazuje, tedy zbytečně točí větráky, ale to by přece dělalo i v létě a blbě by drželo 90°C, nebo jak jsem psal to teplo z motoru vychladíte díky menšímu průtoku na nižší teplotu, ale vážně pochybuji, že by soudruzi z NDR nenadimenzovali auto na -15°C, kdyby -30°C. Třeba Vám to i v létě stačí chladit, ale za cenu toho, že Vám pak větráky jedou jak smyslu zbavené. Pumpa se musí asi vyměnit, když se dělají rozvody, kontrolu nevím?
Prosinec 10, 201212 r No tak mě to dělá od nova,tak pochybuji že bude pumpa špatná. Kamarád má o rok mladší a uplně to samé. Vyřešil to maskou chladiče jak už jsem psal. Já najeto 55t km a on 40t km. Rok co rok to samé-jak padne pod -10°C a jedu klan klan,nebo s dlouhého kopce tak padne teplota. Kolega má FI 1.4 tdi a jako přes kopírák.
Prosinec 10, 201212 r Nesmysl, něco musí být špatně. To by znamenalo, že ten kdo jezdí mimo dálnice tak se mu to nezahřeje a musí řídit v zimní bundě? Větší kravinu jsem neslyšel. Na passatu mi taky teplota drží.
Prosinec 10, 201212 r Pánové, kdybychom se bavili o teplotách -20 a víš, ale mě to vážně při -10 neklesá, můj rekord byl -25°C na Klínovci a nepamatuji si, že by auto netopilo.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.