jancoSV Vloženo 29. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2015 (editace) Tak 16.12. objednana Š Octavia combi 1.4tsi business čierna perleť + Vyhrievané čelné sklo Disky TERON z ľahkej zliatiny 7J x 17" Rezerva na oceľovom disku (neplnohodnotná) + zdvihák + kľúč na kolesá Komfortné telefonovanie s Bluetooth, s hlasovým ovládaním Vyhrievanie predných a zadných sedadiel Športový paket Dynamic PARKING ASSISTANT - parkovacie senzory vpredu a vzadu (pre rádio BOLERO a navigáciu, s detekciou jazdnej dráhy) Osvetlenie priestoru pre nohy vpredu a vzadu Elektrické otváranie piatych dverí Mirror Link Editováno: 29. Prosinec 2015, autor: jancoSV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter77 Vloženo 30. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2015 Kedy máš termín dodania? Ten mirror link nie je v cenníku...nepomýlil si sa? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scenic Vloženo 30. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2015 Ten MirrorLink by zaujimal aj mna kedze mne bolo povedane ze sa to neda objednat, ze to skodovka neponuka lebo s tym boli problemy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
4r3 Vloženo 31. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2015 Scenic: Mirrorlink ne, přejmenovali to na Smartlink a nabízí to stále (v CZ za příplatek 3.300,- Kč): Funkce "SmartLink" Funkce SmartLink umožňuje elegantní propojení mezi vozidlem a chytrým telefonem prostřednictvím rozhraní MirrorLink. Princip spočívá ve zobrazení obrazovky telefonu na obrazovce infotainmentu vozidla. Zařízení se k funkci připojují skrze USB kabel (nabíjení a přenos dat). Funkce SmartLink je volitelná k infotainmentu BOLERO 6,5", AMUNDSEN 6,5" nebo COLUMBUS 8". Umožňuje to snad režimy: - Mirrorlink - toto by SNAD (já v to pevně doufám) mělo umožnit zrcadlení a ovladání displeje telefonu na displej infotainmentu - viz mé příspěvky s videi v threadu http://forum.skodahome.cz/topic/130031-mirrorlink/page-2#entry2118832 , ale nevím, stále čekám na odpověď někoho, kdo má MR2016 a Smartlink dokoupený. - Android auto (pro Android zařízení) - Car play (pro iOS zařízení) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scenic Vloženo 31. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2015 Ja viem co to je ale na SK to neponukaju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
4r3 Vloženo 31. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2015 Tak to je celkem úlet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kerolajna Predators Vloženo 31. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2015 na slovensku je to bez priplatku uz standardna vybava, mali to vsetky predvadzacky co som skusal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scenic Vloženo 31. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2015 No dufam ze mas pravdu lebo predajca mne tvrdil nieco ine. Ved uvidim za par mesiacov ked budu auta hotove... :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
4r3 Vloženo 31. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2015 Kerolajna: Tak to máte celkem dobré, bratia naši Předpokládám samozřejmě, že si to náš "milý" výrobce kompenzuje někde jinde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jancoSV Vloženo 1. leden 2016 Sdílet Vloženo 1. leden 2016 Nepomylil, viem ze v cenniku nie je ale predajca v svojom objednavaom systeme to ma. V objednavke to mam pod kodom 9WT. Dodanie cca 5 az 6 mesiacov, ale bolo mi povedane, ze v januari sa to moze zmenit Kerolajna Predators nie je to standardna vybava, ale je to za priplatok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scenic Vloženo 1. leden 2016 Sdílet Vloženo 1. leden 2016 (editace) Tak to 4.1 sa hned vrhnem na predajcu nech mi to tam prihodi!!! Dik za kod.EDIT: tak som mu poslal mail, som zvedavy co mi odpise 11.1.2016 EDIT 2: Dnes (4.01.2016) som dostal ofiko odpoved zo ŠAS-ky, ze Smartlink neponukaju na SK trhu z dovodu slabej kompatibility mobilnych telefonov, ale ze sa to da objednat. tj v skratke: sice to neponukame ale objednat si to mozete ... Editováno: 4. leden 2016, autor: Scenic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kerolajna Predators Vloženo 3. leden 2016 Sdílet Vloženo 3. leden 2016 Precital som si ten topic na briskoda a mali sme pravdu obaja, smartlink je sucast kazdej novej jednotky od modeloveho roku 2016 (bolero, amundsen, columbus). ALE tak ako som to videl na predvadzackach v menu je polozka smart link, bez tej volitelnej vybavy co sa da nakonfigurovat v cesku (asi na celom svete snad podla toho co pisali na briskoda) je ale neaktivna a ked ju zvolite, tak vam vypise, ze to potrebuje aktivacny kluc. Takze bud sa to objedna ako pisal @jancoSV, alebo pravdepodobne sa to bude v buducnosti dokupit ako prislusenstvo ako napriklad smartgate, problem je ale ten, ze na briskoda na to cakali mesiace, kym to bolo dostupne v UK ako prislusenstvo, niektori sa ktomu stale nedostali ani v UK a ktovie kedy to bude dostupne na Slovensku, je tam problem s lincenciami od Applu a Googlu, podla vsetkeho to spristupni skoda v krajine az potom ked maju vyriesene tieto licencie pre dany stat, co moze byt pre slovensko aj nikdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scenic Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 Tak dnes Smartlink doobjednany cez interny konfigurator na OIII priamo u dealera. Na Fabiu sa to bohuzial neda.... Hold, zena bude bez 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jancoSV Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 Scenic: aky mas termin dodania? ja zajtra budem volat predajcovi ohladom zmeny farby tak sa chcem spytat ci sa nieco zmenilo ohladom dodania Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scenic Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 (editace) jancoSV: Podla aktualnych terminov vozidla objednane po 08.01.2016 (takze aj moje auta kadze medzi sviatkami nik nepracoval) je termin na OIII Combi 18t + 2t dodanie na SK a FabiaIII 16+2t. Editováno: 12. leden 2016, autor: Scenic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jancoSV Vloženo 12. leden 2016 Sdílet Vloženo 12. leden 2016 tak to si natom ako ja, ja som objednaval 16.12. dnes zmena farby z ciernej na hnedu topaz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scenic Vloženo 12. leden 2016 Sdílet Vloženo 12. leden 2016 To je pekna farba, manzelka berie fabiu v tej farbe a ak by som nemusel kvoli nasej firme striebornu metalizu tak tiez idem do tej hnedej. Skvela volba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
visor33 Vloženo 13. leden 2016 Sdílet Vloženo 13. leden 2016 Dobrý den, zvažuji koupi vozu v motorizaci 1.4 TSI nebo 1.6 TDI. Jelikož je cena nového vozu z výroby vysoká, dívám se na automobily typu Roční vozy, kde se dají sehnat vozy za dobrou cenu i s lepší výbavou (např. Elegance). V sekci Roční vozy jsou ceny těchto motorizací zcela stejné, proto odpadá kalkulování, kdy se motor s naftou po jakém nájezdu splatí. Odhadovaný měsíční nájezd přibližně 1 400 km z toho 2/3 po dálnici a 1/3 okresní silnice. Preferuji klidnější styl jízdy (silnice 100, dálnice 140). Kalkuluji s pořizovací cenou 420 000 Kč, kde je možno najít požadované dvě motorizace (TSI o trochu dražší) s výbavou Elegance. Mám pár dotazů: 1) Pro kterou variantu vozu byste se rozhodli (diskuzi mám pročtenou a mnoho řidičů která se rozhoduje pro TSI zvažuje fakt, že nákupní cena je rozdílná). Silnější a kultivovanější motor je určitě fajn, ale úspora paliva též není k zahození. 2) Za tuto cenu bych mohl koupit i zcela novou z výroby Octavia III Fresh Ambiente 1.2 TSI, ale po přečtení diskuzí mne to trochu odrazuje. Na druhou stranu lákadlo v podobě nového vozu je opravdu veliká. Mám obavu, že pokud naložím 4 dospělé lidi s plným kufrem tak spotřeba o hodně vzroste a lepší koupit starší vůz s lepší motorizací. Nebo se pletu a je lepší koupit novou 1.2 TSI? 3) Máte zkušenosti s Ročními vozy? Většinou mají nalítáno kolem 15 - 30 tis. kilometrů a stav vozu je „Perfektní“. Vůz plánuji koupit přibližně v červnu a jelikož je tato investice vysoká, pročítám vše co se toho týká. Hodně novinářských článků například 1.2 TSI docela chválí. Diskuze jsou ovšem zcela jiného názoru Tak nevím. Děkuji za cenné rady, doporučení i názory! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 13. leden 2016 Sdílet Vloženo 13. leden 2016 1) Nemyslím si, že je vhodná nafta na tvůj nájezd (17 tis km/rok) 2) rozdíl ve spotřebě mezi 1.6 TDI a 1.4 TSI na krátké cestě nebude určitě propastný, můj tip je tak 1,5 - 2l/100km max. 1.2TSI bych nebral. Nebude žádá výkonová rezerva a výbavově taky bída 3) roční vozy jsou OK, dá se tam vybrat auto blížící se stavu nového.. Idealní kombinace je: perfektní, nebouráno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
4r3 Vloženo 13. leden 2016 Sdílet Vloženo 13. leden 2016 (editace) Ahoj, pokud opravdu platí tohle (tučně obzvlášť): Odhadovaný měsíční nájezd přibližně 1 400 km z toho 2/3 po dálnici a 1/3 okresní silnice. Preferuji klidnější styl jízdy (silnice 100, dálnice 140). Kalkuluji s pořizovací cenou 420 000 Kč, kde je možno najít požadované dvě motorizace (TSI o trochu dražší) s výbavou Elegance. tak na 1.2 rovnou zapomeň (to bych nechtěl ani do Fabie) a běž do 1.6 TDi. Důvody: 1. Relativní dostatek výkonu v těchto rychlostech 2. Nižší spotřeba oproti benzínu, navíc nafta je také levnější 3. Z bodu 2 vyplývá i delší dojezd na jednu nádrž (50l v benzín verzi i diesel verzi) Pokud by ten klidnější styl jízdy nebyl až tak úplně pravda a rád si občas lehce zařádíš a body 2 a 3 neřešíš, vem tu 1.4 (110kW), bude s ní větší sranda (motor je celkově dynamičtější), ale budeš mít vyšší náklady. Já kdybych mohl u firemáka vybírat motorizaci, jdu buď do 2.0 TDi nebo 1.4/1.8 TSi a to z důvodu, že klidná jízda není úplně pro mne ) Editováno: 13. leden 2016, autor: 4r3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
visor33 Vloženo 13. leden 2016 Sdílet Vloženo 13. leden 2016 Nedávno jsem jel novým služebním Passatem 2.0 TDI po německých dálnicích a to víte, silnější motor je perfektní Rychlost převážně 180 - 190 km/hod a připadalo mi, že jedu maximálně 130 km/hod. Výborný komfort a jistota . Otáčky pod 3000.... Jenže jako domácí auto radši něco klidnější hlavně k vůli "domácí kasičce" :-) Dle propočtů je v nájezdu cca 15 000 km / rok úspora paliva oproti benzinu necelých 5 000 Kč. Co se mi líbí na benzínu je ovšem "tichost" a pružnost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 13. leden 2016 Sdílet Vloženo 13. leden 2016 2 visor33 Mám sice naftu, ale tobě bych doporučil benzínovou 1.4TSi 110Kw. Budeš mít menší servisové náklady, nebudeš v zimě řešit zamrzání nafty a vozidlo ti v zimě bude topit natotata. Navíc menší hmotnost motoru na přední nápravě = přesnější projíždění zatáček, kdyby tě to někdy sportovně chytlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David C3 Vloženo 13. leden 2016 Sdílet Vloženo 13. leden 2016 Zajdi si půjčit 1.2 81kw a uvidíš ze to jede velmi dobře. Jak někdo muže napsat že by to nechtěl ani ve Fabii? Přitom je to velmi dobrý motor a 0-100 má za 9.5. A 200 taky jede u mě na 7st točí jen 4200 při 200. Jezdim hodně dálky spotřeba do 6L jo a za půl roku sem najel 25tis km. Takže trochu hodnotit mužů. Klidne bych jsi ho do Oktavky koupil. Navíc O3 s 1.2 ti moc neváží tak dynamika bude dobra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 13. leden 2016 Sdílet Vloženo 13. leden 2016 visor33 - jdi se s tím někde projet a uvidíš sám. Z internetu toho moc nepoznáš. Za mně v tomto případě jednoznačně 1.4 TSI. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Losky83 Vloženo 13. leden 2016 Sdílet Vloženo 13. leden 2016 Za mě taky 1.4, oproti 1.6 je ten motor o něco dále a spotřeba je v pohodě. Budeš jezdit dle mého max do 7L Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.