kodls Vloženo 18. Duben 2007 Sdílet Vloženo 18. Duben 2007 ahoj chlapi Nejde mi otevřít kapota motoru.Asi prasklo lanko,jestli tam ňáké je .Prosím o radu jak nouzově zvednout kapotu a dostat se k motoru abych toho co nejméně rozdělal.Díky za rady a Vaše zkušenosti. Kodls Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 18. Duben 2007 Sdílet Vloženo 18. Duben 2007 Pokud ti lanko prasklo někde u páčky, pokusil bych se najít konec a zatáhnot za lanko kleštěma. Pokud ti prasklo jinde, tak budeš muset lehnout pod auto a pořádně natáhnou ruku k zámku kapotě a zarvat za lanko tam. Možná budeš muset odmontovat nějaký ten kryt motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kodls Vloženo 19. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 19. Duben 2007 Pokud ti lanko prasklo někde u páčky, pokusil bych se najít konec a zatáhnot za lanko kleštěma. Pokud ti prasklo jinde, tak budeš muset lehnout pod auto a pořádně natáhnou ruku k zámku kapotě a zarvat za lanko tam. Možná budeš muset odmontovat nějaký ten kryt motoru. Vypadá to že je lanko přetrhlé v motoru.Myslel jsem jestli nejde odmontovat třeba jen ozdobná mřížka,protože za ní je vidět část zámku kapoty.Pod auto se mi nechce je moc nízký musel bych na jámu nebo ho zvedat heverem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jacob111cz Vloženo 12. Květen 2007 Sdílet Vloženo 12. Květen 2007 Pokud ti lanko prasklo někde u páčky, pokusil bych se najít konec a zatáhnot za lanko kleštěma. Pokud ti prasklo jinde, tak budeš muset lehnout pod auto a pořádně natáhnou ruku k zámku kapotě a zarvat za lanko tam. Možná budeš muset odmontovat nějaký ten kryt motoru. Vypadá to že je lanko přetrhlé v motoru.Myslel jsem jestli nejde odmontovat třeba jen ozdobná mřížka,protože za ní je vidět část zámku kapoty.Pod auto se mi nechce je moc nízký musel bych na jámu nebo ho zvedat heverem. presne tak oddelej spodni kryt motoru pokud ho tam mas ... lehni zepredu pod auto a musis protahnout ruku az nahoru k zamku kapoty a otevrit ho manualne.....kdyz budes sikovny je to prace na 2 minuty....jendou se mi stalo ze sem nechal zaple svetla a zdechla mi baterka a jak na potvoru jediny zamek na aute /kufr/ mi nesel manualne otevrit ... uz sem chtel rozbijet kno po celodenim studirovani jak se tam dostat kdyz v tom mi nekdo poradil at otevru kapotu timhle stylem a podarilo se Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danhal Vloženo 17. Květen 2007 Sdílet Vloženo 17. Květen 2007 ahoj, robil som to uz dvakrat na octavii 1,8 20V s predkom RS, praca na dve minuty to rozhodne nie je aj ked vies ako na to, ja som dal prec strednu mriezku RS naraznika a odmontoval som osem srub na maske a potom som sa dostal ku lanku,urobil som si z medeneho dratu taky hacik a s tym som potiahol to tiahlo a kapotu otvoril, prvy krat mi to trvalo dve hodiny druhy krat asi hodinku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik Vloženo 12. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2008 Zdravi všechny mám menší problém s otevřením kapoty motoru.včera jsem ji jenom zabouchnul a ted už nejde otevřít,nevím zdali prasklo lanko nebo je to jina p......a.nemáte někdo tušáka jak jí otevřít.ráno jsem do toho čuměl něco zkoušel ale nic.tak díkyyyy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 12. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2008 (editace) zkus to ve 2jku,jeden zatlaci na kapotu a drzi,druhy zatahne za lanko a drzi a ten druhy tahne nahoru Editováno: 12. Červenec 2008, autor: foxdivemaster Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik Vloženo 12. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2008 Tak jsem to ted zloušel s kolegou a nic.lano se ani nepohlo, nejde to nejak vymáčknout zepředu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 12. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2008 to je tezko radit,takze mas asi preskubly lanko?zkus se podivat u toho tahla jestli neni nekde u nej roztrhly ze bys to vzal kombinackama,jinak by to mozna slo na zvedaku shodit plast pod motorem a pak nejak rukou to odjistit pres masku se tam myslim nedostanes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sov.a Vloženo 27. leden 2013 Sdílet Vloženo 27. leden 2013 Zdravím Vás, Někdo se mi pravděpodobně snažil dostat pod kapotu a povedlo se mu mi vyrvat lanko na otevíráni kapoty z interiéru do motorové části. A jelikož se mé baterce nelíbí tento mráz, tak jsem chtěl nastartovat přes kabely, ale bohužel se tam teď nemůžu dostat. Dostal jsem radu od mechanika, že se tam mam dostat přes mřížku. Tak jsem to zkoušel, ale neúspěšně. Může mi někdo prosím přesněji napsat, kam co mam posunout. Ruku jsem tam dostal bez problému a po hmatu jsem našel i konec toho ocelového lanka, ale nevím co kam mam postrčit, aby mě poskočila kapota nahoru. Díky za případné rady. PS: Přikládám podrobnější fotku zámku, pro případnější lepší vysvětlení kam s čím hnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 27. leden 2013 Sdílet Vloženo 27. leden 2013 Řekl bych , že přes masku se tam nedostaneš Bude to chtít zespodu a nějaké táhlo s háčkem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sov.a Vloženo 27. leden 2013 Sdílet Vloženo 27. leden 2013 (editace) A za co bych měl tam zatáhnout? Nějak na tom obrázku by jsi mi to mohl vysvětlit? I když mi automechanik říkal, že se tam i přes masku dostanu. Kdyby měl někdo nějaký nápad jiný. Díky Editováno: 27. leden 2013, autor: žralok Necituj předchozí příspěvek ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 28. leden 2013 Sdílet Vloženo 28. leden 2013 Tak řekni tomu mechanikovi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sov.a Vloženo 28. leden 2013 Sdílet Vloženo 28. leden 2013 No ten mi řek, abych auto dostal k němu, že nemá čas přijet a na ulici se na to dívat :-/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 28. leden 2013 Sdílet Vloženo 28. leden 2013 Na tom obrázku to není vidět. Zespodu do oka, kde je uchycené lanko ,ne bovden. Opravdu zepředu přes masku to neodjistíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 29. leden 2013 Sdílet Vloženo 29. leden 2013 Tak tos uklidnil i mně, Pepo. Páč od minulého týdne mám polovinu žeber v masce pryč. A ano, jsem lempl a ještě jsem se nebyl schopen podívat jestli v takovém stavu je to někdo zkrz tu díru schopen odjistit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sov.a Vloženo 29. leden 2013 Sdílet Vloženo 29. leden 2013 Díky, problém vyřešen. Dostal jsem se tam přes interiér. Ale co jsem teď po tmě koukal na zámek podrobněji u otevřené kapoty, tak mám obavy,že se tam půjde dostat i přes vylomenou mřížku. Zítra zkusím a dám Vám vědět. Jen jsem našel problém a potřeboval bych koupit "hmoždinky" do karoserie. Pač nemůžu kvůli tomu zpět namontovat páčku na otevírání kapoty. Nevíte zda se to dá sehnat někde jinde, než ve škodovce? Popřípadě pod jakým názvem to hledat a kde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 29. leden 2013 Sdílet Vloženo 29. leden 2013 ako cez interiér??..trošku to popíš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 29. leden 2013 Sdílet Vloženo 29. leden 2013 @sov.a: Určitě v každé prodejně s autodíly. Když řekneš hmoždinka tak se tomu sice prodavač zasměje, ale pokud to popíšeš, tak bude vědět. No, na to otevření se mohu kouknout i já, jen jsem na to nějak lenivý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 29. leden 2013 Sdílet Vloženo 29. leden 2013 len bež bež nech vieme Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sov.a Vloženo 29. leden 2013 Sdílet Vloženo 29. leden 2013 Lanko nebylo zasunuté tak daleko, po menším rozdělání plastů u řidiče pod volantem jsem ho zpět dostal tenkými kleštěmi. Jen právě je poškozené přidělání té páčky, takže mi teď tam visí, ale dostanu se pod kapotu. Zítra na školním parkovišti kde je klid kouknu, zda se dá tedy dostat přes mřížku dovnitř. Ps: Zajímalo by mě, jak se dotyčnému podařilo ten drát takto vtáhnout. V motorové části byl úplně vycvaknut z těch sponek nad podběhem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 29. leden 2013 Sdílet Vloženo 29. leden 2013 Jo, přesně tam. Nadzvedne se kapota a potáhne se za celý bovden, pokud se to neurve u páčky, otevře se kapota. No a to už pak stačí jen chvilka a xenony jsou fuč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sov.a Vloženo 29. leden 2013 Sdílet Vloženo 29. leden 2013 Takže říkáš, že mám být rád, že se to urvalo u páčky? I když u mě by si nepomohli Světla jsou docela zašlá a baterka už pěje poslední píseň Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 29. leden 2013 Sdílet Vloženo 29. leden 2013 Ano, můžeš být rád. Oni by si nepomohli, ale Tebe by to stálo nové. Kámošovi si tahle přišli pro xenony. Pár měsíců na to, pro celé auto Ale to už je jiné téma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sov.a Vloženo 30. leden 2013 Sdílet Vloženo 30. leden 2013 Tak jsem to zkusil, naštěstí to vážně nejde otevřít, a nebo aspoň mě ani známému se to nepovedlo. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.