Publikováno Únor 20, 201312 r Dobrý den nemáte někdo zkušenost s tím že by vám auto nejelo prvních 10 minut nez se zahreje na 90 °C a potom to spis jenom skace a dusi se. Navic po startu to dela divny zvuk jakoby ve vyfuku a auto jezdi asi jen na 3 valce nez se zahreje. Navic mi to zere misto obvyklych +- 7l/100km asi 10 l/100 km. Z vyfuku smrdi benzin. Katalyzator, lambdu, vstriky a vstrikovaci listu jsem mel rozebrane , cistene. Sem tam se mi ucpaval 1 vstrik tak jsem to musel nechat v ultrazvuku.Vzduchovy, palivovy filtr sem menil, svicky taky. Byl jsem u 2 automechaniku ale oba mi rekli ze absolutne netusi cim to muze byt. Poslali me za plynařema ale ti řekli že na plyn je to v pořádku a chyba je v benzinu. Na plyn mi auto jede mnohem lépe než na benzin, přesto je znatelná ztráta výkonu a asi po půl hodině jízdy mi auto začne škytat a poskakovat i na plyn. Někdy dokonce začnou skákat otáčky na neutral. Diagnostika nezjistila víceméně nic, jen špatnou lambdu, ale podruhé už nehlásila žádné chyby. Jediné na co přišli je dlouhá doba vstřiku na neutral.... asi necelych 7ms oproti normalu kolem 4,5 ms. Od teto hodnoty se potom pry odviji i plyn. Bohuzel mam problem ze zadny automechanik mi to nechce spravit protoze nevedi co s tim je... do autorizovaneho servisu se mi moc nechce (student Jediný nápad je že by to mohla být řidící jednotka. je to možné?? Auto mám po dědovi r.v. 2001, 1.4 MPi a asi 41 000 km najeto. Případně nevíte jestli se ta dobu dá v ŘJ nějak naprogramovat na kratsi dobu, nebo jak zjistim jestli je to tou ŘJ, protoze zbytecne ji vymenovat nechci. Upraveno Únor 20, 201312 r od Zotik
Únor 20, 201312 r Já to vidím na totálně rozhozenou benzínovou mapu. Pokud máš délku vstřiku skoro dvojnásobnou, tak je auto uchlastané. Doporučuji nejdřív opravit motor na benzín a potom zajet k někomu na nové seřízení plynu. Pokud ti nebude auto jezdit perfektně na benzín, těžko bude fungovat na plyn a budeš se dohadovat mezi mechanikem a plynařem. Takové rozhození se stává špatně seřízeným plynem. Viděl bych to na "reset" - výmaz adaptačních hodnot v ŘJ motoru. Určitě jsou tady větší odborníci, kteří ti poradí. Ale počítej s tím, že to budeš muset k někomu zavést - na dálku zatím nikdo opravovat neumí.
Únor 20, 201312 r tak,tak, navíc, nepíšeš základ, jaké auto,jaké zařízení, jak dlouho je to v autě atd.....dělám auta už od r.1994, ale křišťálovou kouli nevlasním....
Únor 20, 201312 r Autor Samozřejmě potrěbuji opravit auto na benzin ale chtěl jsem se ujistit že v tom plyn nebude hrát žádnou roli a jak dál postupovat, protože automechanik mi řekl že jediné co ho napadá je vyměnit ŘJ, ale podle něj to dělá plyn, jenže jsem odpojil baterku vytah pojistku z plynu a auto po nastartovani stejne nejelo ) a nevím co v motoru / s motorem by mohlo být špatne protože jsem vyměnil filtry a vyčistil vstřikovaci lištu i vstřiky, vzduchovou klapu a nic jiného co by tento problem mohlo zpusobit neznam... maximalne mi to hazi obcas chybu lambdy sondy, ale to je asi tim ze mi jde do vyfuku moc benzinu, když jsem ji vyčistil tak už to chybu nehodilo. Jednou mi to hodilu chybu imobilizeru, sytou smes a chybu v cidle otacek ale kdyz sem auto nechal u automechanika tak mi rekl ze uz to zadnou chybu nenapsalo a ze nevi co s tim... Jeste mi to tak divne popraskava ve vyfuku na neutral, ale katalyzator vypadal celkem ciste. Závest bych to šel ale nevím kde a autorizovaný servis co sem slyšel postupuje tak že postupně vyměňuje šechny díly doku se problém neodstraní, ale vymění a započítají i to co špatné nebylo Jinak plynove zarizeni MAGIC sekvencni to je celkem vse co vim, montovane to bylo pred necelyma 2,5 rokama. auto skoda fabia 1,4 mpi Upraveno Únor 20, 201312 r od Zotik
Únor 20, 201312 r test lambda sondy dělán? jak víš že BA vstřiky jsou po vyčištění v pořádku a dávkují jak mají?
Únor 20, 201312 r Autor tyjo nevím jaký test lambda sondy mas na mysli jedine co bych mohl vyzkouset je sondu vymenit a nevim ani s tema vstrikama, jednu dobu mi to jelo na 3 valce a byl prave benzinovy vstrik ucpany ale po ultrazvuku to jede na 4. Jde nejask jinak otestovat ty vstriky??. Jinak s tou vymenou lambdy mas nake zkusenosti s touto cinskou lambdou? http://www.skoda-dily.cz/eshop/047906265b-lambda-sonda-mpi.html
Únor 20, 201312 r hop nebo trop....buď vydrží nebo ne, nechápu, proč měnit sondu když se startem nemá absolutně nic společného....odpoj na půl hodiny baterku, pak nastartuj, vyjeď jednu celou nádrž benzínu aniž by jsi auto přepnul na plyn....nejlépe tak, aby tam bylo dost studených startů, což během týdne jistě bude,(čím víc km tím líp) pak teprve přepnout na plyn, když se to tam pak objeví,je to problém plynu....
Únor 20, 201312 r Autor to s tou baterkou jsem zkousel to mi poradil plynar jenze celou nadrz nevyjezdim protoze na benzin mi to jede jenom jak se tomu chce... spis vubec... rozjet se na krizovatce nemam sanci nebo nejak pridavat abych nebrzdil vsechny okolo sebe ale diky ted jenom zjistit co v benzinove soustave muzes byt spatne a to zjistim asi jenom postupnym menenim dilu jenom nevim s cim zacit... co zkontrolovat vsechno... nejaky seznam veci co ovlivnujou delku vstriku neznate? Pak bych to aspon mohl zkouset ale kdyz nemam poneti cim to muze byt... tak toho moc nesvedu
Březen 3, 201312 r Autor Takže vyměnil jsem lambdu (original bosch )... žádná změna... navíc jsem rozdělal svicky a vsecky byly cerne na uhel a i kolem svicek jsou cerne fleky ( asi spatne spalovani ) navic mi to cim dal vic prdi ve vyfuku ( pry mi to spaluje benzin az v katalyzatoru ) cidlo teploty i snimac otacek jsou OK, Dělá mi to prevazne jen na benzin, na plyn ma auto jen o neco malo mensi vykon ale neskube ani to neprdi ve vyfuku takze jsem zamitl klapku, vysokonapetovou civku, svicky, filtry protoze ty veci ovlivnujou benzin i plyn stejne. Byl jsem u dalsiho mechanika na diagnostiku ale jedine co mi rekl spatna lambda.... podruhe ji rozhodne menit nebudu... uz fakt nevim co s tim je... diagnostika porad pise chudou smes cimz se mi asi prodluzuje delka vstriku, ale uz me nenapada cim by to mohlo byt... mel jsem moznost pujcit si a vyzkouset ŘJ, ale ten co ji prodaval se mi vysmal ze tou to urcite neni at zkusim lambdu.... ale chtel jsem se zeptat na toto : pri serizovani ventilu jsem daval podlozku 0,2 mm k dosazeni vule ktera tam nebyla absolutne zadna. jenze jakmile jsem to nastavil, utahl a podlozku vytahl, ventil jakoby odskocil a zadna vule tam zase nebyla. Ten co mi to serizoval se divil proc tomu tak je. udelali jsme to postupne s kazdym ventilem dvakrat ale pokazde jakoby odskocil zpatky a nejde dosahnout vule. jakmile podlozku vyndam uz ji tam znovu nestrcim, nevite cim to je??
Březen 3, 201312 r Já myslel že 1.4 MPi měli na ventilech hydroštely a podle toho co popisuješ tam fakt asi budou. To byla největší změna proti 1.3 z Felicie, krom zvětšení objemu.
Březen 3, 201312 r Tam se nějakým způsobem v nějakém režimu nastavovaly základní vůle na těch tyčkách seřizovacích. Zbytkovou funkci přebraly hydroštely.
Březen 5, 201312 r Já bych měl jednu radu. Podle toho co píšeš bych okamžitě změnil mechanika. Pokud ani neví, že tento motor má hydroštely, tak ať na to raději nesahá a vůbec bych se nedivil, kdyby si měl rozhozené ventily.
Březen 6, 201312 r Autor to s tema ventilama zkousel znamy ale pootocil na kazde te tycce sotva o ctvrt zavitu tak by to melo byt OK na automechanika prave cekam... bude mit cas az 14.3. ... ale chtel jsem jeste vyzkouset cim to muze a nemuze byt at kdyztak nakoupim starsi dily nez vse nove a jeste s marzi
Duben 8, 201312 r Autor Mno nic, další automechanik pohořel... po výměnně sondy diagnosstika nic nehlási, přesto je problém úplně stejný... Zkoušel jezdit bez katu, vystříkal mi všechno sprejem na netěsnosti, zkontroloval ty ventily ale prý neví co tomu je... Tak sem to dal k 4. automechanikovi v pořadí tak opět uvidím a případně napíšu co to bylo pro ty kdo by měli stejně blbou závadu XD
Duben 24, 201312 r Autor Takže po skoro půl roce byl problém vyřešen.... byla to ta vstřikovací lišta se vstřikama... jenom nechápu že na to přišel až ten poslední automechanik.... A důvod je údajně dlouhé stání ( děda s tím najezdil 13 tkm asi za 8 let ) ... Upraveno Duben 24, 201312 r od Zotik
Červenec 8, 201312 r Ahoj chlapi, chci se zeptat jestli jdou vyměnit tyto vstřiky za nějaké jiné, levnější, plynař mi říkal že mě to bude stát 7500kč, tak hledám levnější variantu. Co vím tak jsou to vstřiky matrix. Jinak vag mi hlásí chybu 16687 vynechávání 3 válce, bohužel auto mi lehce poškubává i na volnoběh na benál, jinak jede na benál dobře. Měl jsem dole benzínový vstřiky a všiml jsem si, že na jednom je poškozený okroužek, už bych ho vyměnil ale nevím kde ho sehnat, díky všem za pomoc. Upraveno Červenec 8, 201312 r od tomikabobika
Červenec 8, 201312 r no pokud to dělá i na beneli, nech si v prvé řadě přeměřit tlaky, zatím to spíše vypadá na začínající podpálené ventily i vzhledem k tomu že máš v podpisu 40kW verzi, pokud to vynechává na volnoběh i na beneli. Jinak kroužky máš třeba tady http://www.skoda-dily.cz/eshop/032198031-tesnici-krouzek-vstrikovaci-trysky.html
Červenec 8, 201312 r tlaky jsem nechal měřit ještě před návštěvou toho plynaře, mechoš mi řekl že tlaky měřil a jsou v pořádku, jenže já jsem u toho nebyl tak to nemůžu říct na stopro, před tím jsem objezdil snad všechny mechoše kolem ale nikdo ty tlaky nechtěl změřit hned a přede mnou, vždycky řekli že to mám ráno přistavit a oni se na to podívají, to mě sere...
Červenec 8, 201312 r to je blbé, spoléhat se na to že řekl, že je to dobré ... ono pro každého může být dobrá hodnota jiná. Takže asi vyměnit ty O-kroužky a pak se uvidí. Píše to nějakou chybu?
Červenec 8, 201312 r Tak mi to nedalo a zajel jsem se na ten o-kroužek zeptat do kobliha car- neměli, v kelly -neměli, tak jsem zajel do škodovky porsche olomouc a tam měli za 94kč, přijde mi to moc ale dneska už se radši ničemu nedivím, zavřel jsem oči a vzal jsem ho, hned jsem ho vyměnil, na benzín na volnoběh se mi zdá že je to lepší ale pořád né stoprocentní, po přepnutí na plyn to kupodivu jelo a nevyskočila okamžitě diagnostika což se předtím hned stalo, na volnoběh se to ale pořád třepe
Červenec 8, 201312 r Jo a ta chyba vyzkočila vždy jen na plyn a je to 16687 válec 3 vynechávání zážehu
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.