Přejít na obsah

Při brzdění se rozsvítí kontrolka ABS + Airbagy

Galvi

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám takový dotaz, dnes po "menším" karambolu se mě vždy když šlápnu na brzdu tak že brzdím "naplno" tak se mě rozsvítí kontrolka (ABS) zároveň s kontrolkou Airbagů.. Ale pouze když dupnu na brzdu, jinak nic, kola se zablokují, takže ABS nejde.. Ale při startování všechny kontrolky zhasnou, takže to svítí jen když brzdím  :kol-44: .. Na maxidotu to nic nepíše.., jen to pípne a když pustím brzdu tak za chvíli zhasne... Nesetkal se s tím někdo z Vás? Kabel bohužel nemám abych se podíval na chyby, tak to povezu do servisu, jen nevím s čím počítat..

Podotýkám, že airbagy nevystřelily a autu viditelně nic není ani škrábanec naštěstí sníh je měkký, do příkopu jsem skočil cca v rychlostí 15-20 km/h.. takže žádný velký náraz..

Přihodilo se to tak, že mě paní nedala přednost a protože zastavila těsně přede-mnou a celým autem mém pruhu (takže bokem), tak abych ji v 90-ti nezabil, tak jsem to strhl a po jedněch hodinách a lítání ze strany na stranu jsem se zapíchnul předkem do příkopu.. Paní s Roomsterem zastavila cca 100 metru za mnou, jakmile jsem z auta vylezl, tak sedla a ujela na druhou stranu, bohužel nemám její spz, bylo to moc daleko...Naštěstí se moji Fabce až na 2 prázdná kola a jednu ztracenou poklici viditelně nic nestalo..

Na policii jsem volal, ale nejdřív by se za mnou dostali kvůli vytížení až za 3-4 hodiny a stejně mě do telefonu řekli, že když nehodu nikdo jiný kromě mě a baby v roomsteru neviděl, a viditelně není skoro žádná škoda, tak by se to nedalo téměř dokázat  :kol-137: a dohledat auto které to zavinilo je také téměř nemožné...

Zároveň velice děkuji pánovi, se zelenou Fabii kombi který mě na laně vytáhnul a "prodal" svoji rezervu (říkal, že tady to forum zná, tak snad si to přečte, byl jsem tak vyděšený, že jsem mu asi ani nepoděkoval )..

Edit: Je možné, že by mělo něco společného ABS s Airbagama? Třeba nějakou řídící jednotku? Protože jak hledám úplně všude, tak zatím ani nikde nic podobného   :kol-32: ...
Editováno: , autor: Galvi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, zajímavé.. Kontrolka baterie po nastartování zhasne, jinak svítí pořád, ale teď mě ani po nastartování nezhaslo ABS.. ale vypnul jsem a znova nastartoval a najednou zase zhaslo.. Není možné, že by se někam dostala voda, předek byl celkem plný sněhu..

KoNG: jsem teď bohužel v Ostravě, nevíš zde o někom?

Odkaz ke komentáři

Auto jsem prolezl, ale nikde nic, vše vypadá v pořádku. Po nastartování všechny kontrolky zhasly, ale při zkušebním zabrzdění na parkovišti ABS nejde a kola se zablokují a zároveň se obě kontrolky rozsvítí po puštění brzdového pedálu zhasnou jako by nic  :kol-32:

Auto vezu do servisu, ať se na něj podívají "odborníci", snad bez něj dlouho nebudu  :kol-26:

Odkaz ke komentáři

Tak auto mám zpátky  :scooter: .. údajně byl problém s airbagem v sedačce ( spojitost s brzděním prý čistě náhodná ) technik dělal něco (asi s káblama?)  se sedadlem řidiče, ale co přesně neřekl.

ABS blblo prý vlivem slabé Autobaterie, podle jejich diagnostiky.. takže ji dali na par hodin na nabíječku a mám počítat v nejbližší době s nákupem nové..

Teda, celkem jsem si oddychl myslel jsem že to bude pálka a nakonec jsem tam nechal "jen" 500,- ..

..už jenom aby jak pojedu v koncem týdne zpátky tam v příkopě byla pořád ta poklice, kterou jsem tam zapomněl takže kdyby někdo našel, tak je moooooje (15" Satellite)  kol1 .. ale neřeknu kde  :kol-31:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...