Galvi Vloženo 1. Duben 2013 Sdílet Vloženo 1. Duben 2013 (editace) Ahoj, mám takový dotaz, dnes po "menším" karambolu se mě vždy když šlápnu na brzdu tak že brzdím "naplno" tak se mě rozsvítí kontrolka (ABS) zároveň s kontrolkou Airbagů.. Ale pouze když dupnu na brzdu, jinak nic, kola se zablokují, takže ABS nejde.. Ale při startování všechny kontrolky zhasnou, takže to svítí jen když brzdím .. Na maxidotu to nic nepíše.., jen to pípne a když pustím brzdu tak za chvíli zhasne... Nesetkal se s tím někdo z Vás? Kabel bohužel nemám abych se podíval na chyby, tak to povezu do servisu, jen nevím s čím počítat.. Podotýkám, že airbagy nevystřelily a autu viditelně nic není ani škrábanec naštěstí sníh je měkký, do příkopu jsem skočil cca v rychlostí 15-20 km/h.. takže žádný velký náraz.. Přihodilo se to tak, že mě paní nedala přednost a protože zastavila těsně přede-mnou a celým autem mém pruhu (takže bokem), tak abych ji v 90-ti nezabil, tak jsem to strhl a po jedněch hodinách a lítání ze strany na stranu jsem se zapíchnul předkem do příkopu.. Paní s Roomsterem zastavila cca 100 metru za mnou, jakmile jsem z auta vylezl, tak sedla a ujela na druhou stranu, bohužel nemám její spz, bylo to moc daleko...Naštěstí se moji Fabce až na 2 prázdná kola a jednu ztracenou poklici viditelně nic nestalo.. Na policii jsem volal, ale nejdřív by se za mnou dostali kvůli vytížení až za 3-4 hodiny a stejně mě do telefonu řekli, že když nehodu nikdo jiný kromě mě a baby v roomsteru neviděl, a viditelně není skoro žádná škoda, tak by se to nedalo téměř dokázat a dohledat auto které to zavinilo je také téměř nemožné... Zároveň velice děkuji pánovi, se zelenou Fabii kombi který mě na laně vytáhnul a "prodal" svoji rezervu (říkal, že tady to forum zná, tak snad si to přečte, byl jsem tak vyděšený, že jsem mu asi ani nepoděkoval ).. Edit: Je možné, že by mělo něco společného ABS s Airbagama? Třeba nějakou řídící jednotku? Protože jak hledám úplně všude, tak zatím ani nikde nic podobného ... Editováno: 1. Duben 2013, autor: Galvi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 1. Duben 2013 Sdílet Vloženo 1. Duben 2013 Pozri či ti svieti kontrolka dobijania ked daš zapalovanie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 1. Duben 2013 Autor Sdílet Vloženo 1. Duben 2013 Dík, jdu to vyzkoušet... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 1. Duben 2013 Sdílet Vloženo 1. Duben 2013 začal bych diagnostikou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 1. Duben 2013 Autor Sdílet Vloženo 1. Duben 2013 Tak, zajímavé.. Kontrolka baterie po nastartování zhasne, jinak svítí pořád, ale teď mě ani po nastartování nezhaslo ABS.. ale vypnul jsem a znova nastartoval a najednou zase zhaslo.. Není možné, že by se někam dostala voda, předek byl celkem plný sněhu..KoNG: jsem teď bohužel v Ostravě, nevíš zde o někom? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 1. Duben 2013 Sdílet Vloženo 1. Duben 2013 no je celkem možný že ti někde zateklo pod kapotu jsi se díval zda tam něco není pod vodou ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 1. Duben 2013 Sdílet Vloženo 1. Duben 2013 Ked funguje kontrolka dobijania tak potom ako Kong radi diagnostika a kontrola kabelaže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 1. Duben 2013 Autor Sdílet Vloženo 1. Duben 2013 Oki, díky za rady, zítra to ještě prolezu a zkusím jestli není někde něco volné a nebo zateklá voda.. Případně autíka zavezu do servise a bude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 2. Duben 2013 Autor Sdílet Vloženo 2. Duben 2013 Auto jsem prolezl, ale nikde nic, vše vypadá v pořádku. Po nastartování všechny kontrolky zhasly, ale při zkušebním zabrzdění na parkovišti ABS nejde a kola se zablokují a zároveň se obě kontrolky rozsvítí po puštění brzdového pedálu zhasnou jako by nic Auto vezu do servisu, ať se na něj podívají "odborníci", snad bez něj dlouho nebudu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 2. Duben 2013 Autor Sdílet Vloženo 2. Duben 2013 Tak auto mám zpátky .. údajně byl problém s airbagem v sedačce ( spojitost s brzděním prý čistě náhodná ) technik dělal něco (asi s káblama?) se sedadlem řidiče, ale co přesně neřekl. ABS blblo prý vlivem slabé Autobaterie, podle jejich diagnostiky.. takže ji dali na par hodin na nabíječku a mám počítat v nejbližší době s nákupem nové.. Teda, celkem jsem si oddychl myslel jsem že to bude pálka a nakonec jsem tam nechal "jen" 500,- .. ..už jenom aby jak pojedu v koncem týdne zpátky tam v příkopě byla pořád ta poklice, kterou jsem tam zapomněl takže kdyby někdo našel, tak je moooooje (15" Satellite) .. ale neřeknu kde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.