Romaxik Vloženo 9. Květen 2013 Sdílet Vloženo 9. Květen 2013 DD. Jak jsem starý, tak jsem šikovný Dneska se mi podařilo do téměř prázdné nádrže (cca. 7l nafty) natankovat cca. 4,5l naturalu, pak jsem si toho všimnul. Auto jsem nestartoval, jen několikrát zapnul klíček zapalování, abych zavřel okénka. Otázka zní co s tím: Je to OII TDI PD, s DPF. Stačí jen vysát nafto-benzín z nádrže ( a jak) nebo se musí měnit a čistit ještě něco jiného? Díky za rady. Nešika R. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XTomos Vloženo 9. Květen 2013 Sdílet Vloženo 9. Květen 2013 (editace) Taky se mi povedlo, ale chyba byla otáčet klíčkem, mohlo se trochu benzínu nasát to filtru paliva, to pro příště! Odmontovat přívodní hadičku k filtru paliva(ta co je nedál od středu, ta je od nádrže) v motorové části, pod sedákem vzadu za místem spolujezce se dostat k čerpadlu odpojit svorkovnici, vzít baterku 12V a správně připolovat. Až vyteče obsah nádrže, vrátit hadičku do filtru natankovat naftu min. 20l, pak zapnout opět čerpadlo (aby se rozředil filtr a cesty), připojit svorkovnici a nastartovat a je to OK. Naftu s benzínem prodat strejdovi do starého zetoru. PS: ještě bych zapomněl, sundat uzávěr nádrže, ať to lépe teče a než se bude startovat tak párkrát otočit klíčkem aby se odvzdušnilo! Editováno: 9. Květen 2013, autor: XTomos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romaxik Vloženo 9. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 9. Květen 2013 (editace) XTomos, díky. Klíček jsem musel zapnout, musel jsem zavřít okna , vlastně ty šly zavřít klíčkem ve dveřích, tak pro příště budu chytřejší. Nevíš na jaké piny připojit těch 12v na čerpadlu? Pin 5 - kostra, Pin 1 - 12v, je to správně podle DP 2/16? Jo a těch nových 20litrů zase vytočit a šoupnout do Zetoru? Editováno: 9. Květen 2013, autor: Romaxik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XTomos Vloženo 9. Květen 2013 Sdílet Vloženo 9. Květen 2013 (editace) Krajni, 1+ 4-, ale ruku do ohně bych za to nedal... Já tehdy vzal plnou a neřešil, jak se bude chtít pro dobrý pocit klidně protáhnout 5 litry, ale nic to neuděla. Auto není z cukru, něco to snad vydrží! Editováno: 9. Květen 2013, autor: XTomos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozef janosik Vloženo 9. Květen 2013 Sdílet Vloženo 9. Květen 2013 Mne v Taliansku na pumpe do sluzobnej octavky tiez narval iniciativny pumpar 4l benzimu do skoro prazdnej nadrze kym som ho zabrzdil, dotankoval som dalsich 45l nafty do plna a nebol ziaden problem, auto jazdí doteraz (bola to ale este 1,9 PD, neviem ako by sa chovali dnesne CR) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 9. Květen 2013 Sdílet Vloženo 9. Květen 2013 Já taky natočil 6 l benzinu, dolil naftou do 60 l a vyjezdil. v 1,6 Hdi. Mazivost jsem dohnal zvýšenou dávkou VIFu. Od té doby najeto 40 tisíc km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 9. Květen 2013 Sdílet Vloženo 9. Květen 2013 (bola to ale este 1,9 PD, neviem ako by sa chovali dnesne CR) ani sa radšej nepýtaj.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 9. Květen 2013 Sdílet Vloženo 9. Květen 2013 Stačí jen vysát nafto-benzín z nádrže ( a jak) nebo se musí měnit a čistit ještě něco jiného? vymeň aj vložku palivového filtra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XTomos Vloženo 9. Květen 2013 Sdílet Vloženo 9. Květen 2013 Proč měnit filtr? To by mě zajímalo, co to stopové množství benzínu může udělat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 9. Květen 2013 Sdílet Vloženo 9. Květen 2013 to bol môj názor..ako si urobí,záleží na ňom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romaxik Vloženo 10. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 10. Květen 2013 Tak jsem to dneska dodělal. Připojil jsem 12V na vývody čerpadla pod sedačkou a vyčerpal všechno ven. Potom jsem potrubí propláchnul ještě 4litry čisté nafty a zadělal a bez problémů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza9007 Vloženo 11. Květen 2013 Sdílet Vloženo 11. Květen 2013 DD. Jak jsem starý, tak jsem šikovný Dneska se mi podařilo do téměř prázdné nádrže (cca. 7l nafty) natankovat cca. 4,5l naturalu, pak jsem si toho všimnul. Auto jsem nestartoval, jen několikrát zapnul klíček zapalování, abych zavřel okénka. Otázka zní co s tím: Je to OII TDI PD, s DPF. Stačí jen vysát nafto-benzín z nádrže ( a jak) nebo se musí měnit a čistit ještě něco jiného? Díky za rady. Nešika R. Tak jsem to dneska dodělal. Připojil jsem 12V na vývody čerpadla pod sedačkou a vyčerpal všechno ven. Potom jsem potrubí propláchnul ještě 4litry čisté nafty a zadělal a bez problémů. škoda takové práce. Bohatě stačilo dotankovat plnou nádrž nafty a bylo by. V zimě je také možné proti zamrzání nafty přitankovat až max. 5 litrů benzinu. A prd se stává Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.