Přejít na obsah

Fabia 2003, 1.2 HTP 47 kW - po nastartování motor jede nepravidelně a práská, při přidání plynu hustě kouří

Ferri Brodge

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

vím, že na toto téma je tu již mnoho variací, ale symptomy mé poruchy mi přijdou trochu jiné, než aby to byl napínák nebo cívky.

Auto má najeto 80 000 Km, včera jsem dojel delší cestu (vše v pohodě), dnes dopoledne jsem ještě přeparkovával na zahradě a dvě hodiny na to už s ním nepohnu.

Normálně nastartuju, jen to škube, ale motor po chvíli zhasne. Pokud přidám plyn, začne práskat (podobný zvuky jako u urvanýho výfuku, takový to "rally" práskání) a třást se, když povoluju spojku, jde z toho i sytý bílý kouř. Může i tohle být cívkama? Je pravda, že v posledních měsících na volnoběh motor trochu skákal...

Díky!

Editováno: , autor: Ferri Brodge
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako těch 80000 tam skočilo včera :) Takže to bude spiknutí škodováckých ještírků.

Asi to na to vypadá, no. Jen mě trochu vyděsil ten kouř - úplně jsem nedokázal identifikovat, odkud by mohl pocházet...

Editováno: , autor: Malta
necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři

musíš brát v potaz že je posunuté časování, takže to pálí jindy než má, takže je to směs nespálené směsi se špatně spálenou směsí. Už bych další start nedoporučoval, páč kdyby se ti potkaly ventily s válci naděláš ještě více škody a oprava se značně prodraží.

Odkaz ke komentáři

musíš brát v potaz že je posunuté časování, takže to pálí jindy než má, takže je to směs nespálené směsi se špatně spálenou směsí. Už bych další start nedoporučoval, páč kdyby se ti potkaly ventily s válci naděláš ještě více škody a oprava se značně prodraží.

Díky za upozornění, už jsem to radši nechal být.

Byl tu kamarád na diagnostiku a čidla nehlásí nic. Takže to je fakt čistě mechanická závada...

Díky všem za rady.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...