jakubfotbal Vloženo 8. Prosinec 2013 Autor Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2013 No já to mám r.v.2002, MR2003. Tak vůbec nevím Snad už to těch 1000-1500km vydží, radši to nebudu moc točit a nějak tomu dávat. Pár km denně po okruhu a před Vánocema pak rychle domů po D1 na Moravu. Jinak pánové, děkuji aspoň za nějaké rady. Jak nemám co dělat, tak pročítám forum, někdy i 4hodiny Za chvilku těm škodovkám a superbům zvlášť budu rozumět víc, než lidi z autorizáku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 8. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2013 blbě sem to napsal mám starší jak 7/09 a ten napínák tam nemám takže VINko pošli SEBOVI a budeš vědět.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 8. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2013 napínací kladku tam mít musíš ne, to má každej superbáckej diesel ne? alespoň dle té tabulky akorád od 8/03 se mění rozvody po 120tis a kladka po 240tis, já ji třeba měnil hned při koupi vozu pro jistotu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 8. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2013 Co jsem se bavil tak ono jde ne tak o napínací kladku ale to ze ty motory obsahují ještě tlumič vibrací na rozvodu akorát jak já obědnával rozvody u SEBA poslal jsem VINko a podle ETky už sem měl ten lepší motor v autě bez tlumiče vibrací roz. řemenu a to mám starší jak 7/03 .... Takže to je individuální.... Jinak napínací kladku taky vyměňím co 100 tis. km když je v sadě tak proč ne....Jinak ja budu měňit co 120 taců interval... Jak už jsem 5x řekl je třeba to najit podle VIN a SEBO to umí zjistit .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 8. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2013 to je každopádně pravda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakubfotbal Vloženo 8. Prosinec 2013 Autor Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2013 Už jsem mu napsal, tak předpokládám, že se ozve v pondělí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 6. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2014 navrátím to trochu k původnímu tématu, slyšim z motoru, řekl bych od alternátoru takový cvrdlikání a včera jsem byl v servise na kola, a olej, komplet filtry a také baterku, jelikož původní nevím jak je tam dlouho a ráno už nebyla uplně v kondici, po jízdách v pohodě, ale ráno e nechtělo, a řikám jim ať mrknou i na to cvrdlikání, ať vím přesně co to je, a je to prý před altíkem taková kladka, že i při chcíplim motoru, když ji chytl do ruky, tak se mírně pohybuje a vydává ten zvuk, čili by mě zajímalo, co mám objednat, jelikož je toho nějak moc a nevým co je momentálně u mě potřeba, klidně i vyfotim, jelikož v shopech tam na mě skáče kladka drážkového řemenu, napínák drážkového řemenu a podobně, abych nekoupil kravinu, ty řemeny jsou tam dva, ale přes altík nevím zda jde drážkovej, klinovej nebo jakej, nebo zda je to to samé, jak píše týpek na žačátku vlákna, tak dvakrát už se mi stalo že to jakoby cuklo a pak šlapalo v pohodě dál, u něj to byla volnoběžka altíku, ale nevym zda to je i můj problém, vzhledem k rozhození celýho předku bych rád koupil správnou věc a nechal to vyměnit ideálně na poprvé, díky draci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 6. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2014 abych ten dotaz trochu přeložil, jde mi o to zda koupit řemenici alternátoru, či kladku, či napínák drážkového řemene, jsem z toho jelen, je to uplně vepředu toho altíku, zejtra ještě vyfotim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 7. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 Štěpáne, když už, tak bych tam koupil všechno s řemenem. Tedy všechny kladky a řemen. Na 1,9 to nebude drahé, měla by tam být jedna vodící a jedna napínací kladka tuším. Myslíš asi tuhle vodící kladku že? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 7. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 (editace) No řemen je starej 40 tisíc,ale ten klidně koupim,stoji asi 2 stovky,což je pohoda a ve předu je teda vodici kladka jo? Takže myslis ze mám koupit vodici i napínací kladku jo? A volnoběžka altiku je co,to nemusím kupovat? Jo a tlumič vyvrací řemene alternátoru taky asi ne ne,je tam toho tolik,ze nevím,koukám k sebovy. http://www.hanza-autodily.cz/remeny-kladky-napinaky-tlumice-vibraci/c-1149/ Editováno: 7. Listopad 2014, autor: Doktorone Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 7. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 Nejdůležitější je to, co se točí. Čili ty tam máš 2 kladky: jedna vodící a druhá napínací. Teď si nejsem jistej, ale ta napínací se prodává na 1,9 jen jako celý kus (tedy s napínákem). Každopádně nejlepší je shodit řemen a s těma kladkama zatočit. Nová kladka jde jakoby ztuha, neroztočíš jí. Starší dobrá kladka se sice dotáčí, ale nemá žádný zvuk. A špatnou kladku roztočíš a chrastí, prostě vydává zvuk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 7. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 Půjdu to vyzkoušet,ale když jsem na to koukal,tak to není primo ta na altiku ale ta uprostřed na fotce,mírně se při nastartovanem motoru pohybuje ze strany na stranu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 7. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 To je kladka na tlumiči vibrací :-) To je správně, že se trošku hábe....Ale jen nepatrně.... Mě se nehýbe skoro vůbec pač sme to komplet měňil :-) starý tlumič který byl OK mam ještě doma na něm i tu kladku i řemen co ma naběhané 5 tisic ma mtaky :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 7. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 No a to je prý to mysto kde mám toho cvrcka.Jdu do toho ještě hrabnout a pokud je to ono,tak bych to možná od tebe vzal za nějaký peníz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 7. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 Jasne ja to měl do posledni chvile funkční sundával jsem to jen z toho duvodu, že jsem to chtěl mít vše z krku čili newim kolik ma kladka s tlumičem vibrací najeto ale je vpoho fungl :-) většinou tlumič vibrací odejde když nefunguje volnoběžka jak má..Potom dostane tlumič kopance jak cyp a odejde ten pístek :-) :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 7. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 Tak jsem na to ted cumel a ten napinak se hejbe opravdu jen mírně při nastartovanem motoru,ale když je to chcipli,tak se to ani nehne a ta na altiku taky ne,při poslechu se mi zda ze to jde z ty kladky hned na altiku,ale mechoz říkal,ze je to ten napinak,když menil olej a mel sundanej spodek,tak prej když s ni hejbalnod spodu tak to dělalo ten zvuk,takže fakt nevím.No asi to vyresim tak,ze vezmu od tebe ten napinak s tlumicem,pokud je v pohode a od SEBA pro jistotu objednal i tu kladku co je na predku altiku a řemen,jelikož když musej rozhodit celej předek, tak pokud by to bylo najednou jinou kladkou a zase by se to muselo rozkopat,tak by me moc nepodekovali. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 7. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 Udělej to rovnou celé... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 7. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 takže ať si to shrneme a na nic nezapomeneme, vodící kladka alternátoru, tlumič vibrací drážkového řemene včetně napínáku a řemen nebo ještě něco? Co tu volnoběžku nebo co toje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 7. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 (editace) Volnoběžku alternátoru mám taky funkční :-) navíc sundanou z altíku :-) Tady sem ti připravil obrázek co tam vše je ať jsi klidný :-) Editováno: 7. Listopad 2014, autor: Airman64 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 7. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 (editace) Super obrázek,píšu SZ. Editováno: 7. Listopad 2014, autor: Doktorone Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakubfotbal Vloženo 11. Listopad 2014 Autor Sdílet Vloženo 11. Listopad 2014 Taky mi začíná motor vydávat zvuk, jako bych tam měl cvrčky. Zatím je to teda málokdy, spíše při zatáčení a v malé rychlosti, ale štve mě to. Minulý rok v srpnu jsem měnil volnoběžku, i s prací 1700. Doufám, že by to nemusela být zase volnoběžka. Letos v červenci udělány rozvody (řemen, napínací kladka, převodní kladka a vodní čerpadlo). Dále bych prosil o radu, co by mohlo způsobovat nějaké prasknutí při couvání dozadu a následném brždění? Chvilku se to projevovalo, nyní už přestalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sparco gti Vloženo 11. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2014 to praskuntie moze sposobovat neake rameno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Akire1 Vloženo 11. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2014 (editace) Příčin může být mnoho, ale je možné, že jsou zadní destičky volné - nejsou tam ty vymezovací plíšky a při couvání se mírně posunou - prasknutí. Pokud to zmizelo tak je těžké to hledat, ale v každém případě je potřeba to vypozorovat ve dvou. Editováno: 11. Listopad 2014, autor: Akire1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.