Přejít na obsah

ESC zdarma u modelového roku 2014

robinhonig

Doporučené příspěvky

Zdravím,

snažím se zjistit , co znamená ESC zdarma u modelů fresh Roomster. V návodu na straně 105 je napsáno :

V rámci systému kontroly stability (ESC) jsou integrovány následující systémy:

› protiblokovací systém (ABS);
› kontrola trakce (ASR);
› elektronická uzávěrka diferenciálu (EDS);
› brzdový asistent (HBA);
› asistent rozjezdu do kopce (HHC).

Jsem si celkem jistý že HHC v autě není, mimo to ten je v ceníku za příplatek.
Nejsem si dokonce jistý ani ASR , při rozjezdu na štěrku auto zahrabe. Je to podivné , protože na palubce je tlačítko pro vypnutí ASR.
Asi bych si toho nevšiml ale měl jsem měsíc roomstera 2013 s ESC i HHC a ten prostě na štěrku nehrábl.
Skoušel jsem volat do Škody ale tam mě slušne vyprovodily, že technické detaily neznají / nemají informace.

Nevíte jak by se dalo zjistit jaké systémy tam skutečně jsou ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak keď máš auto z ASR tak ti môže hrabať to neni nič nezvyčajné ale ako náhle jedno koleso preklzuje viac ako druhe tak v tedy elektronika zasiahne a tzv. pribrzdí to viac preklzujúce koleso, ja mám tiež ASR s tlačitkom v aute a je to dobrá vec keď niekedy chcem napr. vysteliť s kižovatky a je mi jedno aj keď mi to šmykuje.

Odkaz ke komentáři

že by marketingový blábol zase :D dle mě jde jenom o ESP ve standardu nic víc. Asistent do kopce se příplácel vždy :D

Jedním z nejúčinnějších systémů primární bezpečnosti je systém ESC – elektronická kontrola stability (u nás známý spíše pod zkratkou ESP). Ten dokáže zamezit ztrátě kontroly nad vozidlem ve většině případů, které by jinak skončily smykem. 

U Oktávky bych tomu i věřil

Nový stabilizující systém ESC ŠKODA Octavia
Stabilizující systém ESC (Electronic Stability Control) v novém modelu Octavia zastřešuje celou řadu dalších systémů s významnými funkcemi. Vedle známých systémů, jako např.ABS (protiblokovací systém) či ASR(protiprokluzové zařízení), se v rámci ESC nově objevuje multikolizní brzda a funkce Prefill.

Pokud se Váš vůz dostane do situace, při níž byl aktivován některý z předních airbagů, multikolizní brzda může zabránit dalšímu nekontrolovanému pohybu vozidla. Snižuje tak riziko vícenásobné kolize nebo alespoň díky nižší rychlosti zmírňuje její následky. 

Funkce Prefill zvyšuje tlak v brzdové soustavě ve chvíli, kdy rychle uvolníte plynový pedál. Pokud začnete následně prudce brzdit, nástup brzdného účinku je pak rychlejší.
Editováno: , autor: KoNG
Odkaz ke komentáři

Jestli je tam jen ESC , tak to znamená že si s tlačítkem pro vypnutí ASR můžu ledatak blikat při dlouhé chvíli. Nejvíc mě štve že v listu výbavy je napsaný i ten b..ý volant , ale které bezpečnostní systémy tam jsou napsáno není.

Volantů je celá řada provedení podle počtu ramen, materiálu nebo ováládní rádia a/nebo telefonu. Takže místo v ceníku má určitě. Výpis jednotlivých systémů je v ceníku a bez výrazných chyb.

Zaprvé, ESC není nic jiného než přejmenované ESP. Obsahuje v sobě automaticky ABS (anti lock), EDS (el. uzávěrku diferenciálu), HBA (hydraulická varianta brzdového asistenta), MSR (regulace točivého momentu při prudkém podřazení), ASR (protiprokluz). U Octavie, Yetiho a Superbu je navíc DSR, ESBS, TSA a RBS. Nová Octavia má multikolizní brzdu a předtlakování brzd. Pro některé varianty je k dispozici XDS.

Zadruhé, od MR2014 je v základu Fabie, Roomsteru a Praktiku ESC (dříve ESP). Tato varianta u nás po faceliftu nebyla nabízena, prodávalo se pouze ESP Plus. To je obohaceno ještě o HHC (asistent rozjezdu do kopce) a TPM (kontrola poklesu tlaku v pneu). Suma sumárum - v základu je ESP (=ESC) a za příplatek je možné dokoupit variantu s HHC a TPM.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...