robinhonig Vloženo 10. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2013 Zdravím, snažím se zjistit , co znamená ESC zdarma u modelů fresh Roomster. V návodu na straně 105 je napsáno : V rámci systému kontroly stability (ESC) jsou integrovány následující systémy: › protiblokovací systém (ABS); › kontrola trakce (ASR); › elektronická uzávěrka diferenciálu (EDS); › brzdový asistent (HBA); › asistent rozjezdu do kopce (HHC). Jsem si celkem jistý že HHC v autě není, mimo to ten je v ceníku za příplatek. Nejsem si dokonce jistý ani ASR , při rozjezdu na štěrku auto zahrabe. Je to podivné , protože na palubce je tlačítko pro vypnutí ASR. Asi bych si toho nevšiml ale měl jsem měsíc roomstera 2013 s ESC i HHC a ten prostě na štěrku nehrábl. Skoušel jsem volat do Škody ale tam mě slušne vyprovodily, že technické detaily neznají / nemají informace. Nevíte jak by se dalo zjistit jaké systémy tam skutečně jsou ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 10. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2013 tak keď máš auto z ASR tak ti môže hrabať to neni nič nezvyčajné ale ako náhle jedno koleso preklzuje viac ako druhe tak v tedy elektronika zasiahne a tzv. pribrzdí to viac preklzujúce koleso, ja mám tiež ASR s tlačitkom v aute a je to dobrá vec keď niekedy chcem napr. vysteliť s kižovatky a je mi jedno aj keď mi to šmykuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 10. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2013 (editace) že by marketingový blábol zase dle mě jde jenom o ESP ve standardu nic víc. Asistent do kopce se příplácel vždy Jedním z nejúčinnějších systémů primární bezpečnosti je systém ESC – elektronická kontrola stability (u nás známý spíše pod zkratkou ESP). Ten dokáže zamezit ztrátě kontroly nad vozidlem ve většině případů, které by jinak skončily smykem. U Oktávky bych tomu i věřil Nový stabilizující systém ESC ŠKODA Octavia Stabilizující systém ESC (Electronic Stability Control) v novém modelu Octavia zastřešuje celou řadu dalších systémů s významnými funkcemi. Vedle známých systémů, jako např.ABS (protiblokovací systém) či ASR(protiprokluzové zařízení), se v rámci ESC nově objevuje multikolizní brzda a funkce Prefill. Pokud se Váš vůz dostane do situace, při níž byl aktivován některý z předních airbagů, multikolizní brzda může zabránit dalšímu nekontrolovanému pohybu vozidla. Snižuje tak riziko vícenásobné kolize nebo alespoň díky nižší rychlosti zmírňuje její následky. Funkce Prefill zvyšuje tlak v brzdové soustavě ve chvíli, kdy rychle uvolníte plynový pedál. Pokud začnete následně prudce brzdit, nástup brzdného účinku je pak rychlejší. Editováno: 10. Červenec 2013, autor: KoNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robinhonig Vloženo 10. Červenec 2013 Autor Sdílet Vloženo 10. Červenec 2013 Jestli je tam jen ESC , tak to znamená že si s tlačítkem pro vypnutí ASR můžu ledatak blikat při dlouhé chvíli. Nejvíc mě štve že v listu výbavy je napsaný i ten b..ý volant , ale které bezpečnostní systémy tam jsou napsáno není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 10. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2013 ESC obsahuje vsechno krom toho rozjezdu do kopce. tlacitkem na palubce vypnes akorat ASR, aby se pripadne mohl vyskrabat treba na obrubnik nebo vyhoupat ze znehu, zbytek je aktivni trvale. i se zapntym ASR to na sterku hrabe, ale prerusovane :-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 11. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2013 Jestli je tam jen ESC , tak to znamená že si s tlačítkem pro vypnutí ASR můžu ledatak blikat při dlouhé chvíli. Nejvíc mě štve že v listu výbavy je napsaný i ten b..ý volant , ale které bezpečnostní systémy tam jsou napsáno není. Volantů je celá řada provedení podle počtu ramen, materiálu nebo ováládní rádia a/nebo telefonu. Takže místo v ceníku má určitě. Výpis jednotlivých systémů je v ceníku a bez výrazných chyb. Zaprvé, ESC není nic jiného než přejmenované ESP. Obsahuje v sobě automaticky ABS (anti lock), EDS (el. uzávěrku diferenciálu), HBA (hydraulická varianta brzdového asistenta), MSR (regulace točivého momentu při prudkém podřazení), ASR (protiprokluz). U Octavie, Yetiho a Superbu je navíc DSR, ESBS, TSA a RBS. Nová Octavia má multikolizní brzdu a předtlakování brzd. Pro některé varianty je k dispozici XDS. Zadruhé, od MR2014 je v základu Fabie, Roomsteru a Praktiku ESC (dříve ESP). Tato varianta u nás po faceliftu nebyla nabízena, prodávalo se pouze ESP Plus. To je obohaceno ještě o HHC (asistent rozjezdu do kopce) a TPM (kontrola poklesu tlaku v pneu). Suma sumárum - v základu je ESP (=ESC) a za příplatek je možné dokoupit variantu s HHC a TPM. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metas Vloženo 17. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2013 esp je povinnost mit u aut modeloveho roku 2014 tak asi tak,cetl jsem to v nekterem motoristickem casopisu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 22. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2013 Nemato nic spolecneho s modelovym rokem. Povinnost vybaveni auta plati pro nove homologovana auta od listopadu 2011. Pro vsechna vyrobena auta bude tato povinnost po dalsich trech letech, tzn. od listopadu 2014. tak asi tak. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metas Vloženo 22. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2013 Tak to je správně,já to četl asi rok a půl zpátky,tak jsem si pamatoval ten rok a dál už asi ne,omlouvám se Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.