Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

• Autor

Jediná dobrá kriminálka, na co koukám je 30 případů majora Zemana :-D

• Autor

Stringo, takovej průkaz by mi nesežral ani Koktův velšteriér  :kol-46:  Jak na to budu vybírat pokuty za špatné parkování, to netuším :kol-28:

Upraveno od Clint

Dá se všechno Clinte, chce to jen hledat a potom vyretušovat, nahodit foto a máš to, normální člověk nepozná co je a není originál...

Jen že co vím součástí průkazu je i placka (znak PCR) Tu si budeš muset doma dodělat na soustruhu a fréze. 

• Autor

To odleješ z dentakrylu a nabarvíš stříbřenkou :)

Jo, taky možnost. 

Jinak jsem se dočetl v návodu, že tempomat si z kopce neumí udržet rychlost, co to je za šajz. To jsem se zase nechal od Ozáka do něčeho navrtat. :-)

U aut s motorem ji celkem udrží. [emoji23]

jde o to Petře, že nestíhá motor brzdit u slabších motorizací a tím auto o něco zrychluje, je to dáno tím, že TMP neumí ovládat brzdový systém, to umí jen adaptivní TMP  :kol-28:  ale nemusíš mít strach, není to nic hrozného, je to jako když ty jedeš a z kopce pustíš plyn, tak auto buď zpomaluje a když je to větší spád, tak lehce zrychluje  :kol-47:

To jo, ale která auta mají dnes motor, že jo. 1,8 nebo 2,0 taky není motor.  3,6 to je už motor :-)

Tak hold před každým kopcem dá 2ku. To by mohlo pomoct...

jasný stringo, je to i zpřevodováním ne jen motorem. U O1 1,9 TDI co jsem jel kopec jsem dal za 4 a i když je to krpál nezrychlil, u Rapida setjný kopec i když dám za 3 a i kdybych tam dál možná i za 2 tak to neubrzdí resp neudrží si tam zákonných 50.

• Autor

Tak 1,2 TSI je trochu jako wartburg s volnoběžkou, tam to z kopce taky fungovalo takhle :D

Mě se začíná ten chrochták nakonec i líbit ;)   Jak teď tankuju tu Vervu, tak jsem snížil spotřebu o 0,5 litru a dlouhodobá je rovných 6,0/100km, do práce už jezdím i za rovných pět na sto ;)  To je nádhera, že nemusím tak často solit prachy na benzínce ;) To je labůžo :D

Na okreskách se mi dokonce sem tam ukáže i čtyřka...což je skutečně luxusní, to u benálu jsem byl rád, když se sem tam ukázala šestka...., většinou to lezlo k osmi.

Upraveno od Clint

A už to někdo otestoval se na tempomat rozjed na 2ku na 130? Co to udělá? :-)

to máš pravdu Clinte, 1,2 není trhač asfaltu, zase jezdím za 6 litrů, to ty skoro nejedeš ani s tím tvým dehtem a o 1,8 ani nemluvím. Až Honza+číslo ti otevřel oči a musel tě naučit. :-)

No jo, ale když platíš méně na benzínce, tak synek dostává málo lega, tedy okrádáš svého syna tím pádem. :-)

On tam je furt stejně ná benzince, protože tankuje 5 litrů nafty, používá start stop a furt startuje diesla!

Upraveno od kokta7

• Autor

Naučil mě skoro hovno, starýho psa novým kouskům nenaučíš, jen zhodnotil moji jízdu a poradil mi, že mám dříve řadit a nejezdit často na tempomat...jenže moje pohodlnost vítězí  a tak na tempomat jezdím dál, jen to řazení si více hlídám.

• Autor

SS nepoužívám a Lego na Shellce už 5 let není ;)  Naopak teď každý měsíc synkovi kupuji jen to nejdražší Lego, co vyráběj a že toho už doma máme ;) Přece nebudu na synkovi šetřit...to raději ušetřím na manželce :D

Upraveno od Clint

Musíš poslouchat tu šipečku, která ti ukazuje kdy přeřadit. Já ji občas poslouchám, ba někdy řadím i dříve nahoru, při řazení dolu jí neposlouchám páč jezdit na 1tis otáček nehodlám. 

• Autor

U toho diesla tenhle rádce více odpovídá realitě, než u benzínu. V podstatě to nabádá od 1500ot řadit nahoru, což odpovídá praxi, kdy ideál je jet právě kolem těch 1500ot/min., kdy stačí i na pětku jen přišlápnout a motor má tah....To je asi něco jako 2500ot u 1,2 TSI, jenže tam když šlápněš na pětku na plyn, začne to kašlat a dusit se.... :D Musíš podřadit o dva dolů a pak přemýšlet o předjíždění....

Upraveno od Clint

No jo, bude rozmazlenej po tátovi, musí mít vše co vidí (xenony, dehta, bílou barvu, atd.)

• Autor

Bílá barva....no zatím jsem spokojenej, dokud nelítá tolik much ;)  Pak začne peklo ;)

A už to někdo otestoval se na tempomat rozjed na 2ku na 130? Co to udělá? :-)

Minimálně ti to zarazí omezovač otáček - na dvojku to vytočíš někde mezi 90 - 100 km/h.

U toho diesla tenhle rádce více odpovídá realitě, než u benzínu. V podstatě to nabádá od 1500ot řadit nahoru, což odpovídá praxi, kdy ideál je jet právě kolem těch 1500ot/min., kdy stačí i na pětku jen přišlápnout a motor má tah....To je asi něco jako 2500ot u 1,2 TSI, jenže tam když šlápněš na pětku na plyn, začne to kašlat a dusit se.... :D Musíš podřadit o dva dolů a pak přemýšlet o předjíždění....

No jo, jenže když někde v okolí 1500 ot. přeřadíš na vyšší kvalt, tak ti spadnou otáčky skoro na volnoběh. :kol-46:

Host
Toto téma je nyní uzavřeno pro další odpovědi.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.