Přejít na obsah

Clintův pirátský klub

Clint

Doporučené příspěvky

Nemá smysl někoho soudit za to, že mu vyhovuje být sám, to už jsme psal. Jinak té mladé rodině... Já jsem ten případ zrovna... Je mi 28 a něco, manželce bude 24. máme 2 holky (4,5 a 1,5 roku). Mateřská na 3 roky je rozpočtená na cca 6000,-/měsíčně. Jednorázové porodní jsme ani na jednu nedostaly, žádné další příspěvky nedostáváme (mám práci, takže na nic nemáme nárok, to je ta dnešní doba, kdy nedělat je mnohem výhodnější, potom člověk dostane na všechno příspěvky, ovšem musíš se jmenovat Dežo, Jožo, atd.)

1 dítě nás měsíčně stálo 5000,- cca po dobu 1,5 roku, kdy přešlo na plnohodnoutnou domácí stravu bez kupovaného mléka (manželka obě děti kojila pouze 2-3 měsíce, protože se jí netvořilo mléko). Do 2,5 roku se to snížilo na cca 3000,- než přestala ta starší nosit úplně pleny. To jsou pouze nutné věci co se nedají nějak ošidit. Zbytek jako oblečení každý měsíc v prvním roce a potom cca každého čtvrt roku, hračky, výbava pokojíčku kočárky atd. to mateřská nepokreje ani náhodou. Konkrétně mi jsme věděli, že chceme ještě jedno mimčo, tudíž jsme kupovali oblečení z 90% nové, ale ne značkové nebo tak, ale v akcích nebo případně po známých a kamarádech, kde jsme věděli, od koho použité kupujeme. Stejně tak jsme koupili nový kočárek, golfky, autosedačky (na těch jediných jsem se nesnažil šetřit a koupil opravdu kvalitní dle testů v Německu). Stejně tak novou postýlku s příslušenstvím, to jsem prostě nechtěl po někom a věděl jsem že další mimčo to využije. Nesnáším, když si někdo udělá děti a potom kupuje na netu ty strašný postýlky i s madracema, nebo kočárky po nějakém praseti, co to ani nevypere když to prodává, nebo hračky (kousátka, hrazdičky atd.) na dětech se nesmí šetřit, potom jim člověk nedává tu pravou lásku a dítě je ta největší investice, kterou člověk má, ale osobně za to jsem hodně rád i za cenu že nemám na jiné věci co bych chtěl... Navíc dětem spořím, máme všichni pojistky atd.atd. sice dělám od nevidim do nevidim a z výplaty mi toho moc nezbude, ale tuhle cestu jsem si zvolil sám a stojí to za to, když se na mě děti po měsíci vrhnout a 2 dny na mě visí a jsou rádi, že jsem doma... Nic nedokáže potěšit víc, než dětský smích a jejich láska...  :kol-28:

Takže shrnutí, mateřská je fakt pomoc, ale určitě pokud člověk na dětech nešetří a nemá je vlastně na to aby se z mateřské živil, tak na tom nikdy nevydělá... Navíc mám ještě hypotéku na byt a půjčku na jeho rekonstrukci, taky žádné úlevy, nebo tak něco a všichni si myslí že když má člověk Octavii a vlastní byt, 2 děti...že si žije na vysoké noze,...není to tak, obracíme každou korunu 2x a to ani nechci pomyslet, kdybych přišel o práci, to bych mohl jít rovnou se pověsit na strom...

Tak jsem si pěkně postěžoval a jedeme dál, chleba levnější nebude a nafta s benzínem taky asi ne jak tak koukám  :kol-31:

• Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S těmi daněmi máš Petře pravdu, nově jde o za školkovné a jde to toho i penzijko, ale nevrátí ti všechno jak jsi to sečetl, ale jen něco. Ten základ daně se sečte a něco z toho ti dají. Navíc jsem zjistil, že když má člověk hypotéku a nebydlí v tom bytě nebo domě, nemá na odpis do daňovky nárok... To mě dostalo celkem, protože jsem se stěhoval po dědovi na barák a byt stále splácím a budu pokud jen trochu půjde s penězi a v tomto případě na hypošku padá odečet daně, což absolutně nechápu, když splácím že to nejde, ale musí se v tom objektu bydlet, jinak to nemůžu uplatňovat  :kol-32:  takže taky o ničem no,..

Odkaz ke komentáři

Co se platu týče, Tvůj kamarád je extrém a měl hodně velké štěstí, to co píšeš si tady nevydělá ani inženýr s celoživotní praxí s autorizací. Každopádně nenech se zviklat pojmem "Projektant" pod tímto pojmem si hned každý představí člověka co udělá 2 čáry a má za to balík, bohužel jsem si to kdysi taky myslel a opak někdy bývá pravdou. Ano zde jsou nižší platy všeobecně, je ale také pravdou, že jsou zde mnohem nižší náklady na bydlení atd. Pokud bych ti sdělil kolik beru, smíchy by si upadl na zem, rozbil by sis hlavu a byl bys v pracovní neschopnosti, což nechceš.  :kol-28:  Možná Ti to někdy povím při osobní schůzce. Každopádně to není 50, není to ani celorepublikový průměr tak doufám, že ti nezaskočil rohlík  :kol-28:

• Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři

Stringo to napsal výstižně, lépe bych to nenapsal. Sleva na dítě je daná a tu dostaneš, není to jen odečet od základu daně co ty myslíš. To samé platí o té slevě na manželku. Samozřejmě musíš za ten rok zaplatit takové daně aby to bylo z čeho odečítat, do mínusu to samozřejmě nejde. Tedy nejedná se o odečet jen od základu daně jako u úvěru či hypotéky. Jo a školkovné jsem zapomněl, ale to nevím jak je, páč se nás to zatím netýká. 

Odkaz ke komentáři

stringo, no 35čistech je nějakých 48 hrubejch, to už se tomu blíží. To už se mi nejeví jako špatný plat spíš naopak pro Vysokoškoláka. Netvrdím, že to tady nemají také, ale to už jsou většinou majitelé nebo spolumajitelé firem, projekcí. Jako zaměstnanec ani náhodou. 

A já si nechci stěžovat, jsou tady lidi na tom mnohem hůře. Pokud jsou lidi dva a mají oba práci alespoň trochu rozumnou, mohou se mít relativně dobře a i tu čivavu si pořídit :-) Rodina je zátěž finanční a to člověk zas pěkně spadne na zem, ale je to o prioritách a vše již pěkně řekl Stringo. Rodina bere, ale taky hodně dává a ne vždy musí být prostě peníze to nejdůležitější a to ať už si člověk pořídí rodinu nebo psa, on totiž takovej pes když to člověk sečte není také zadarmo (žrádlo, veterina atd. atd.)

Odkaz ke komentáři

A teď taková libůstka pro Radiuse a i tebe Stringo aby jste měli klidné spaní. Víte kolik si lidi jako řidiči vydělají u strýce v autodopravě (firma má sídlo tady na karlovasrku, strýc má asi 5 náklaďáků). No každý si vydělá mezi 30-40čistého a pozor to ještě někdy pindají, že mají málo. Ano, nejsou celý týden doma třeba občas a práce je to tvrdá a to uznávám, ale pro tu práci ti stačí řidičák a "žádné" vzdělání. To jen tak pro zajímavost, poslal bych je tady do Fabriky k pásům na směny za 14 (Vite Nejdek - výrobce zámků do aut všech značek)  aby poznali jak se kolikrát vydělávají těžce peníze.

Odkaz ke komentáři

Ty jo všechno to tu bylo už napsáno, takže netřeba dál rozebírat téma DĚTI vs. SINGLE... K tomu platu ještě chci říct, že Doosan Škoda Power je jedna z finančně nejsilnějších firem u nás, tudíž to je taky na těch platech vidět. Taky se nemám špatně, jen chybí ten druhý příjem do rodinné kasy zatím a zatěžuje nás ta hypotéka, ale říkám si, že dokud to bude možné, zbavovat se nemovitosti je blbost, takže pokud to půjde, bude alespoň po nás co dědit  :kol-47:

Odkaz ke komentáři

Jj, dědit a pak to zdědí a za rok prochlastají.  :kol-28:

Stanmare: člověk si říká to bude fajn, na chvíli si odfrkneme když dáme malou k bábě a zajedeme si v klidu na véču. Jo, je to fajn ale tak na hodinu, pak už nám začíná ta naše bosorka chybět. I když mám známe se třemi dětmi (odsekané po 2 letech) a ti říkají, že jedno dítě jako bys neměl žádné, tak nevím no, budu se muset za čas asi zase trochu činit, dřina v práci a pak ještě doma večer v posteli aby tedy byli alespoň 2.  :kol-28:

Motosi: kdepák, sumu, kterou jsem uváděl mají na pásce. Oni jsou ohodnocování procenty dle toho co vyjezdí, jinými slovy mají ve smlouvě něco jako, že kamion vyjezdí za měsíc 300tis a oni z toho mají 10%. Podílová mzda. To je jen příklad, nevím přesně jak to mají. 

Odkaz ke komentáři

Stringo: Tobě bych klidně těch 50 čistejch přál, máš to vydřené a kolikrát na úkor rodiny. Né jako tady Ti Pražáci co těch 50 mají taky, ale dělají hovno.  :kol-48: Pražáci + N.S. jsem zapomněl. 

Ba ne kluci, ono to někdy vypadá jako že jsem zasedlej na Pražáky, ale vás mám rád.  :kol-47:

Motosi: Jo většinou je to jak píšeš. Strýc nemá jen kamiony, ty má asi jen 2, ale zbytek má osmikoly sklopky a ti tady jezdí kolem komína a vozí materiály na stavby, kaolin pro jednu těžební společnost atd. Ti jsou doma denně. Optám se ho jak to přesně mají. Každopádně mít 35 čistých jedno jakým způsobem, bylo by mi jedno, že 2x do roka budu týden doma s chřipkiou, páč budu mít našetřeny rezervy.  Tady taky nemarodím, oficiálně jestli jsem byl na nemocenské před 10 lety. Beru si 3 dny dovolenou ve spojení s víkendem na vyležení a tradá z5 do worku. Na druhou stranu tady nikdo nedělá problém pokud si potřebuji vzít kdykoliv ze dne na den volno nebo když potřebuji z práce na 2-3h vypadnout. Což bylo hodně dobrý v případě těhotenství manželky kdy jsme často jezdili na různá vyšetření od čerta k ďáblu a ke konci i jednou týdně do Plzně a o klasikých dovolených 14ti denních to samé když to nahlásím nějaký čas dopředu, mohu si vzít kdy chci a to jsou výhody, kterých si tady vážím, né všude to tak mají.

Nesměl bych ovšem být Clint, který marodí jednou do měsíce a je na ATB, on ty ATB už bere jako doplněk stravy  každej den, místo vitamínu C.  :kol-98:

• Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři

A hele, ztracenej Clintův synovec se vrátil. No ono v tý krávě když to na těch 90 rozjedeš nemáš takovej pocit jako v osobáku, že jedeš pomalu, obzvláště fouká-li hodně vítr a nebo když to musíš někde naloženej zadupnout. Na druhou stranu je to pohodlnější na cestování než Motosův Lexus když to přeženu. jeď 1000km v Tvé Octě nonstop a v tomhle, z té Octy tě budou muset vystříhávat aby si vůbec vylezl. Z tohodle vylezeš odpočatej. :-)

Editováno: , autor: Petrrr
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit nový...