chleidy Vloženo 19. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2014 ...kde to je ?...sem tu kósek, ale nejede mi moc net... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 20. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 20. Říjen 2014 Rozhledna zdobí Semily, konkrétně hřeben městské části Nouzov, leží na pozemku u č.p. 189 pana Rudolfa Farského.50.6127131N, 15.3602511E N 50°36.76092', E 15°21.61165' 50°36'45.655"N, 15°21'36.699"E Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 4. Listopad 2014 Autor Sdílet Vloženo 4. Listopad 2014 Věž na hradě Orlík u Humpolce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 8. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2014 tak ta Maruška, to je prostě nádhera ! Fakt krásná řemeslná práce a ta cena je v dnešní době takříkajíc "za hubičku". Opravdu velká poklona tvůrcům. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 8. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2014 Je hezká to ano, ale po těch schodech se moc dobře nechodí, špatné rozestupy. Prostě mohly být lepší. No a ta krytina nemusela být z plastu. Jinak ok, chodím tak ale rád. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 8. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2014 (editace) tak já o schodech trochu něco vím, protože je vyrábím. Tohle na fotkách je spíš žebřík. Samozřejmě se pak po tom úplně dobře nechodí. Jinak to ale asi z prostorových důvodů nešlo. Krytinu z fotky nerozeznám. No škoda, myslel jsem, že to je šindel. Ale jinak je celková dispozice vážně moc pěkná a zapadá do rázu krajiny. A k těm materiálům. Ono taky dneska je třeba přemýšlet, jestli to vydrží nejen s ohledem na povětrnostní podmínky, ale taky, aby to někdo nezničil nebo neukrad. Zničit se dá skoro všechno, ale o kradení plastový krytiny asi nebude takový zájem. Já jsem stavěl, jak už jsem tady kdysi psal, ocelové schodiště na rozhlednu v Kadani. A dneska, asi po deseti letech, je to na celkovou rekonstrukci. Na střeše byly měděný plechy, ty jsou v prdeli a na zábradlí madlo z termoplastu, který je rozřezaný. Twl. taky jsem byl mladej, ale nikdy mě nenapadlo něco jen tak pro zábavu ničit. Editováno: 8. Listopad 2014, autor: jirkaK 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 8. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2014 jj, souhlas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 6. Červenec 2015 Autor Sdílet Vloženo 6. Červenec 2015 Letos jsem zahájil sezonu opět opožděně. Nějak se nedostává toho správného počasí ve správný čas. Nicméně za tento horký víkend jsem navštívil osm rozhleden na Berounsku, Rakovnicku, Rokycansku a ve Šluknovském výběžku. Máminka na Krušné hoře u Hudlic Rozhledna u Velké Bukové Rozhledna na Senecké hoře u Pavlíkova Rozhledna na Kotli u Rokycan Rozhledna Tanečnice u Mikulášovic Rozhledna na Vlčí hoře u Krásné Lípy Rozhledna Dymník u Rumburku Hrádek ve Varnsdorfu 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 7. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2015 Pekne. Musim si udelat poradek ve fotkach a snad sem taky neco hodim... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 7. Červenec 2015 Autor Sdílet Vloženo 7. Červenec 2015 jj, dík. Už bylo načase zahájit sezonu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 18. Srpen 2015 Autor Sdílet Vloženo 18. Srpen 2015 Další várka navštívených rozhleden (i když některé již po několikáté ) Rozhledna Mariánka u Horní Čermné u Lanškorunu Pastýřka na Pastvisku u Moravské Třebové Rozhledna na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí Velmi zajímavá stavba u Velkého Meziříčí, dobře viditelná z D1 v obou směrech. Ve večerních hodinách barevně nasvícená. V detailu je vidět nějaké protizávaží - na vyrovnávání kmitů? Vstup přes turniket, autem se dá dojet přímo pod rozhlednu. Rozhledna na vodojemu Rubačka nedaleko Velkého Meziříčí (nedoporučuji - výhled je prakticky jenom velmi úzkým průsekem na část Velkého Meziříčí) Vodojem u Ocmanic u Náměště nad Oslavou Žernovník u Černé Hory Veselice - Podvrší u Blanska Travičná u Tvarožné Lhoty Dvě identické stavby na česko-slovenském pomezí 1. Drahy u Javorníku (CZ) 2.Poľana nad Myjavou (SK) Bukovanský mlýn u Kyjova Rozhledna Floriánka u Polešovic Vodojem u Manerova u Vyškova Karasín u Bystřice nad Pernštejnem Horní les u Víru 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 19. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2015 Pekne. Kolik ze mas teda nyni celkem rozhleden? (Myslim jedinecnych, vice navstev stejne rozhledny pocitat jen jednou.) Snazim se te dohnat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. Srpen 2015 Autor Sdílet Vloženo 19. Srpen 2015 Až to spočítám, dám vědět. Odhadem kolem 150-160? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. Srpen 2015 Autor Sdílet Vloženo 19. Srpen 2015 Doplnil jsem další webové stránky o rozhlednách v příspěvku č.5. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 19. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2015 (editace) 29. cervence 2013 jsi psal, ze jich mas 112. Takze jestli jich ted mas 160, dela to 25 rozhleden za rok. Mam podobne tempo. Zacal jsem 2 roky zpatky a mam 52 rozhleden. Brzy sem hodim nejake fotky... Editováno: 19. Srpen 2015, autor: LucasCZE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. Srpen 2015 Autor Sdílet Vloženo 19. Srpen 2015 Hm, to toho víš víc, než já. Budu to muset spočítat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 23. Srpen 2015 Autor Sdílet Vloženo 23. Srpen 2015 Na Vysoké u Tachova Háj u Aše Bismarckova na Zelené hoře u Chebu Věž hradu Choustník u Tábora Nová Hýlačka u Tábora Čermákův vrch u Krátošic U Jakuba na Havlově hoře u Valtínova Nedaleko této rozhledny jsem byl v prdeli, respektive u prdele. Ďáblově prdele. Rýdův kopec u Děbolína Semenec u Týna nad Vltavou 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 24. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2015 Parada, same perly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tarantulas Vloženo 30. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2015 Opět přidám Pawoukovi svou troškou do mlýna. Neni to sice rozhledna, ale výhled je tam taky Hora Sv. Jure 1762 m.n.m. v pohoří Biokovo nad Makarskou riviérou v Chorvatsku. Výjezd tam stojí 50kn na osobu, ale dostanete brožurku s mapkou a výkladem + nějaké CD. Cesta je dlouhá 23 km a jede se tam skoro hodinu. Nedoporučuje se pro řidiče začátečníky, ale je to psíš pro zkušené a otrlé řidiče. Cesta je celá vyasfaltovaná, ale široká pro jedno auto, místama jsou výklenky na vyhnutí se, takže po cestě se několikrát couvalo Je to i pěkný adrenalin někdy, na jedné straně skála a na druhé máte velkou propast. Svodila jsou jen místy. Na vrcholu je parkoviště tak pro 2 desítky aut, a taky televizní vysílač. A jedna buňka WC, a to bylo ucpané... 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 30. Srpen 2015 Autor Sdílet Vloženo 30. Srpen 2015 To neva, že to není přímo rozhledna - je to vyhlídkové místo z dalekým rozhledem - a o to jde. Navíc v zajímavá krajině. Byl jsem tam také, jeli jsme ve dvou autech s vysílačkami, takže jsme si hlásili, zda je volno, či raději počkat, než přejedou další auta. Jestli pak jsi se zastavil i na vyhlídce Štrbina? Tam jsi přímo nad Makarskou a ten pohled dolů za to stojí. Já od ní pak ještě navíc šel na kopec Vošac (1422 m.n.m). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tarantulas Vloženo 30. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2015 Tak na Štrbině jsme jsme nebyli. Tam se musíme podívat příště když vidím ty fotky. U toho Vošace jsme byli, ale už jsme na něj nešli. Ale asi nejlepší je si pučit skůtry a jet tam na nich, na ten Sv. Jure. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 30. Srpen 2015 Autor Sdílet Vloženo 30. Srpen 2015 Asi jo, manévrovat tam s autem může být někdy docela divočina. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 30. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2015 Ta cesta vypada dobre. Chtelo by to mit jistotu, ze nikdo nejede naproti a trochu se tam projet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 30. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2015 já jsem vloni přejel sjezd z dálnice směr Makarská a pak jsem se těma kotárama vracel. No myslím, že příště se spokojím s fotkama. Děsně rozmlácená cesta. Vyjel jsem v Makarský nad tím velkým Studenacem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza9007 Vloženo 30. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2015 Tak když je to o rozhledu a výhledu do krajiny... Něco málo ze Sierra Nevady. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.