Říjen 20, 201410 r Autor Rozhledna zdobí Semily, konkrétně hřeben městské části Nouzov, leží na pozemku u č.p. 189 pana Rudolfa Farského.50.6127131N, 15.3602511E N 50°36.76092', E 15°21.61165' 50°36'45.655"N, 15°21'36.699"E
Listopad 8, 201410 r tak ta Maruška, to je prostě nádhera ! Fakt krásná řemeslná práce a ta cena je v dnešní době takříkajíc "za hubičku". Opravdu velká poklona tvůrcům.
Listopad 8, 201410 r Je hezká to ano, ale po těch schodech se moc dobře nechodí, špatné rozestupy. Prostě mohly být lepší. No a ta krytina nemusela být z plastu. Jinak ok, chodím tak ale rád.
Listopad 8, 201410 r tak já o schodech trochu něco vím, protože je vyrábím. Tohle na fotkách je spíš žebřík. Samozřejmě se pak po tom úplně dobře nechodí. Jinak to ale asi z prostorových důvodů nešlo. Krytinu z fotky nerozeznám. No škoda, myslel jsem, že to je šindel. Ale jinak je celková dispozice vážně moc pěkná a zapadá do rázu krajiny. A k těm materiálům. Ono taky dneska je třeba přemýšlet, jestli to vydrží nejen s ohledem na povětrnostní podmínky, ale taky, aby to někdo nezničil nebo neukrad. Zničit se dá skoro všechno, ale o kradení plastový krytiny asi nebude takový zájem. Já jsem stavěl, jak už jsem tady kdysi psal, ocelové schodiště na rozhlednu v Kadani. A dneska, asi po deseti letech, je to na celkovou rekonstrukci. Na střeše byly měděný plechy, ty jsou v prdeli a na zábradlí madlo z termoplastu, který je rozřezaný. Twl. taky jsem byl mladej, ale nikdy mě nenapadlo něco jen tak pro zábavu ničit. Upraveno Listopad 8, 201410 r od jirkaK
Červenec 6, 201510 r Autor Letos jsem zahájil sezonu opět opožděně. Nějak se nedostává toho správného počasí ve správný čas. Nicméně za tento horký víkend jsem navštívil osm rozhleden na Berounsku, Rakovnicku, Rokycansku a ve Šluknovském výběžku. Máminka na Krušné hoře u Hudlic Rozhledna u Velké Bukové Rozhledna na Senecké hoře u Pavlíkova Rozhledna na Kotli u Rokycan Rozhledna Tanečnice u Mikulášovic Rozhledna na Vlčí hoře u Krásné Lípy Rozhledna Dymník u Rumburku Hrádek ve Varnsdorfu
Srpen 18, 201510 r Autor Další várka navštívených rozhleden (i když některé již po několikáté ) Rozhledna Mariánka u Horní Čermné u Lanškorunu Pastýřka na Pastvisku u Moravské Třebové Rozhledna na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí Velmi zajímavá stavba u Velkého Meziříčí, dobře viditelná z D1 v obou směrech. Ve večerních hodinách barevně nasvícená. V detailu je vidět nějaké protizávaží - na vyrovnávání kmitů? Vstup přes turniket, autem se dá dojet přímo pod rozhlednu. Rozhledna na vodojemu Rubačka nedaleko Velkého Meziříčí (nedoporučuji - výhled je prakticky jenom velmi úzkým průsekem na část Velkého Meziříčí) Vodojem u Ocmanic u Náměště nad Oslavou Žernovník u Černé Hory Veselice - Podvrší u Blanska Travičná u Tvarožné Lhoty Dvě identické stavby na česko-slovenském pomezí 1. Drahy u Javorníku (CZ) 2.Poľana nad Myjavou (SK) Bukovanský mlýn u Kyjova Rozhledna Floriánka u Polešovic Vodojem u Manerova u Vyškova Karasín u Bystřice nad Pernštejnem Horní les u Víru
Srpen 19, 201510 r Pekne. Kolik ze mas teda nyni celkem rozhleden? (Myslim jedinecnych, vice navstev stejne rozhledny pocitat jen jednou.) Snazim se te dohnat.
Srpen 19, 201510 r 29. cervence 2013 jsi psal, ze jich mas 112. Takze jestli jich ted mas 160, dela to 25 rozhleden za rok. Mam podobne tempo. Zacal jsem 2 roky zpatky a mam 52 rozhleden. Brzy sem hodim nejake fotky... Upraveno Srpen 19, 201510 r od LucasCZE
Srpen 23, 201510 r Autor Na Vysoké u Tachova Háj u Aše Bismarckova na Zelené hoře u Chebu Věž hradu Choustník u Tábora Nová Hýlačka u Tábora Čermákův vrch u Krátošic U Jakuba na Havlově hoře u Valtínova Nedaleko této rozhledny jsem byl v prdeli, respektive u prdele. Ďáblově prdele. Rýdův kopec u Děbolína Semenec u Týna nad Vltavou
Srpen 30, 201510 r Opět přidám Pawoukovi svou troškou do mlýna. Neni to sice rozhledna, ale výhled je tam taky Hora Sv. Jure 1762 m.n.m. v pohoří Biokovo nad Makarskou riviérou v Chorvatsku. Výjezd tam stojí 50kn na osobu, ale dostanete brožurku s mapkou a výkladem + nějaké CD. Cesta je dlouhá 23 km a jede se tam skoro hodinu. Nedoporučuje se pro řidiče začátečníky, ale je to psíš pro zkušené a otrlé řidiče. Cesta je celá vyasfaltovaná, ale široká pro jedno auto, místama jsou výklenky na vyhnutí se, takže po cestě se několikrát couvalo Je to i pěkný adrenalin někdy, na jedné straně skála a na druhé máte velkou propast. Svodila jsou jen místy. Na vrcholu je parkoviště tak pro 2 desítky aut, a taky televizní vysílač. A jedna buňka WC, a to bylo ucpané...
Srpen 30, 201510 r Autor To neva, že to není přímo rozhledna - je to vyhlídkové místo z dalekým rozhledem - a o to jde. Navíc v zajímavá krajině. Byl jsem tam také, jeli jsme ve dvou autech s vysílačkami, takže jsme si hlásili, zda je volno, či raději počkat, než přejedou další auta. Jestli pak jsi se zastavil i na vyhlídce Štrbina? Tam jsi přímo nad Makarskou a ten pohled dolů za to stojí. Já od ní pak ještě navíc šel na kopec Vošac (1422 m.n.m).
Srpen 30, 201510 r Tak na Štrbině jsme jsme nebyli. Tam se musíme podívat příště když vidím ty fotky. U toho Vošace jsme byli, ale už jsme na něj nešli. Ale asi nejlepší je si pučit skůtry a jet tam na nich, na ten Sv. Jure.
Srpen 30, 201510 r Ta cesta vypada dobre. Chtelo by to mit jistotu, ze nikdo nejede naproti a trochu se tam projet.
Srpen 30, 201510 r já jsem vloni přejel sjezd z dálnice směr Makarská a pak jsem se těma kotárama vracel. No myslím, že příště se spokojím s fotkama. Děsně rozmlácená cesta. Vyjel jsem v Makarský nad tím velkým Studenacem.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.