Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Mám poslední dobou problém s motorem (Octavia 1.8T 4x4 ARX). Asi před třema týdnama jsem jel v noci domů a z ničeho nic najednou vyletěla rafička teploty chladící kapaliny nad 110°C. Od té doby se to pořád opakuje. Prvních cca 10 až 15 km vpohodě a potom se začne motor přehřívat. Na motoru byly dělaný komplet rozvody, termostat, čidlo teploty chladící kapaliny, nové hadice a trubky. I když je teplota nad 110°C, tak se nerozjede ani jeden ventilátor u chladiče (mám klimatronik a při zapnuté klimatizaci jedou oba ventilátory, ale teplota i tak letí nahoru). Horní hadice ke chladiči je vařící a spodní skoro studená, takže mě napadá už jen znovu vyměnit termostat (je tam 2 měsíce), kterej asi neotevírá správně, jak by měl. V současných vedrech je jediná cesta, jak to udržím na 90°C, pustit topení naplno :( Jinak to topí bez problémů, v oleji ani ve vodě nic není, že by byla třeba prasklá hlava. Už si s tím nevím rady. 

Nebo je ještě nějaká další věc, která by to mohla způsobovat??? Předem díky za rady.

Vloženo (editace)

dle me to muze byt termostat, muze to byt i praskle tesneni.. to ze nemas vodu v oleji a naopak jeste nic neznamena, muze tam byt mala trhlinka, ktera zpusobi, ze cely chladici system nefunguje dobre...muze to byt ale i praskla hlava nekde v kanalku.. kazdopadne cim dyl s tim budes takto jezdit tim hur pro auto i tvoji penezenku... vymontuj termostat a pokdu to jde, jezdi par dnu-tydnu bez termostatu a uviids.. to je asi nejjednodusii co zatim muzes udelat.

Editováno: , autor: JirkaBrno
Vloženo (editace)

Dá se nějak zjistit, že je prasklá hlava nebo těsnění pod hlavou bez rozebrání motoru? Jak se chová motor s prasklou hlavou nebo těsněním?

Asi zkusím vyhodit ten termostat a uvidím, co to bude dělat. 

Editováno: , autor: Nemo e30
Vloženo

moj nazor na ten termostat... ak by bol zavrety tak hadica do chladica by bola studena, ci ? ked je horuca ,znamena ze to je asi otvorene. skor to cerpadlo, uz to tu neraz bolo... ze sa polamala vrtulka alebo sa zostala pretacat na hriadeli a potom voda stoji.

• o 9 let později...
Vloženo

Jak se ti auto chovalo při popojíždění nebo jízdě do kopce? Taky s tím mám problém, horní hadice od chladiče je vařící, větráky se spouští ale nechladí motor na 90° a když, tak do minuty se to vrací tam, kde to bylo. Zrovna s tím mám jet na dovolenou a doufám, že to bude termostat. 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...