Přejít na obsah

Přehřívání motoru


Nemo e30

Doporučené příspěvky

Mám poslední dobou problém s motorem (Octavia 1.8T 4x4 ARX). Asi před třema týdnama jsem jel v noci domů a z ničeho nic najednou vyletěla rafička teploty chladící kapaliny nad 110°C. Od té doby se to pořád opakuje. Prvních cca 10 až 15 km vpohodě a potom se začne motor přehřívat. Na motoru byly dělaný komplet rozvody, termostat, čidlo teploty chladící kapaliny, nové hadice a trubky. I když je teplota nad 110°C, tak se nerozjede ani jeden ventilátor u chladiče (mám klimatronik a při zapnuté klimatizaci jedou oba ventilátory, ale teplota i tak letí nahoru). Horní hadice ke chladiči je vařící a spodní skoro studená, takže mě napadá už jen znovu vyměnit termostat (je tam 2 měsíce), kterej asi neotevírá správně, jak by měl. V současných vedrech je jediná cesta, jak to udržím na 90°C, pustit topení naplno :( Jinak to topí bez problémů, v oleji ani ve vodě nic není, že by byla třeba prasklá hlava. Už si s tím nevím rady. 

 

Nebo je ještě nějaká další věc, která by to mohla způsobovat??? Předem díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dle me to muze byt termostat, muze to byt i praskle tesneni.. to ze nemas vodu v oleji a naopak jeste nic neznamena, muze tam byt mala trhlinka, ktera zpusobi, ze cely chladici system nefunguje dobre...muze to byt ale i praskla hlava nekde v kanalku.. kazdopadne cim dyl s tim budes takto jezdit tim hur pro auto i tvoji penezenku... vymontuj termostat a pokdu to jde, jezdi par dnu-tydnu bez termostatu a uviids.. to je asi nejjednodusii co zatim muzes udelat.

Editováno: , autor: JirkaBrno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 let později...

Jak se ti auto chovalo při popojíždění nebo jízdě do kopce? Taky s tím mám problém, horní hadice od chladiče je vařící, větráky se spouští ale nechladí motor na 90° a když, tak do minuty se to vrací tam, kde to bylo. Zrovna s tím mám jet na dovolenou a doufám, že to bude termostat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...