Přejít na obsah

Rozpálené rádio a kabely

Bohosu

Doporučené příspěvky

Zdravím :) Nevěděl jsem kam to zařadit , jestli do Autohifi nebo jestli do Elektriky a tak jsem dal kompromis.....do sekce ostatní, tak mě prosím kdyžtak nekamenujte ;) Dík

Zrovna jsem skorododělal autorádio (více v jiné sekci) a všiml jsem si že strašně topí, ale STRAŠNĚ !!! Zadní "plech" je rozpálen tak, že mám pocit že ve tmě musí zářit rudě...... :(

To by ani nebyl problém, ale co ty kabely k rádiu co se té stěny dotýkají? Čekal bych že za rádiem bude alespoň trochu prostoru na kabely a případně průduch na ochlazování, ale kdepak! Veškerá kabeláž i s fantomem jsou namačkány vzadu ale "tlačí" na rádio. Bojím se aby to nezačalo hořet ! Možná to nic není , ale mám strach !

V návodu od rádia ( ve slovenštině :) ) bylo něco o protipožární **** ( **** = desce, krytce, nebo něco takového ...) do které míří ten gumovej čudl co je přišroubován k rádiu ( jedná se o SONY, není to origo ;) ! ) Jak to funguje, jestli vůbec..... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No,každej výkonovej zesilovač třídy AB se dost zahřívá a mám pocit,že Sony tohle zrovna nemá vychytaný.Mě se třeba Kenwood tolik nezahřívá (u Pioneera sem to nemohl vůbec zjistit,protože sem používal externí zesilovače).Ve Fabce je bohužel za rádiem malinkej uzavřenej prostor -pomohlo by určitě ho nějak odvětrávat.Ale shořet to kvůli tomu určitě nemůže.Maximálně vysadí ochrana koncového stupně(takže kdyby to někdy ve velkým vedru po delší době najednou přestalo hrát,tak se nediv :kuk: ).

Odkaz ke komentáři

Můžu tě prosím poprosit o vysvětlení ochrany koncového stupně ? Jak to funguje a zda to tam je, nebo snad je něco nutné dokoupit....díky ;):palec2:

Dokupovat nic netřeba,tepelnou(a další) ochrany má v sobě zabudovanou každej integrovanej výkonovej zesilovač.Ta chrání před spálením koncový stupeň a spíná při teplotě mnohonásobně nižší,než aby to chytlo plamenem (cca 70-100st.) ;)

Odkaz ke komentáři

Ještě uvažuju o tom, že bych tam vyrobil nějakou přepážku a kabeláž schoval za ní ;)

poznámka: Občas si pletu tvůj a můj avatar :smich: Už jsem si říkal: Tohle jsem ale nepsal..... a pak koukám a on je to tvůj příspěvek :smich::smich:

Editováno: , autor: Bohosu
Odkaz ke komentáři

Ještě uvažuju o tom, že bych tam vyrobil nějakou přepážku a kabeláž schoval za ní ;)

poznámka: Občas si pletu tvůj a můj avatar :smich: Už jsem si říkal: Tohle jsem ale nepsal..... a pak koukám a on je to tvůj příspěvek :smich::smich:

presne tak, pletu si to taky :unsure:

Odkaz ke komentáři

Neda se na nich udrzet rucka.. :prc:

Když koukám na toho smajlíka....... :smich: Tak nevím co se na tom rádiu nedá udržet :smich::smich:

Amrtin: Fajn, doufám že budeme mít oba stejný grafický nápad aby zase vypadaly podobně :smich::palec2:

Bohosu: U mě je teď už vidět že je zelená,tak snad...-leda že bys jí vyfotil proti obloze :D-_- a modrou a zelenou už si nikdo nesplete lol

Odkaz ke komentáři

Ono je podle mě opravdu nezodpovědnost od výrobce auta,že za rádiem není žádná možnost proudění vzduchu.Všechny výkonové polovodiče vydávají teplo a to jim rozhodně neprospívá (proč je asi v každým počítači ventilátor((a né jeden)),mě to připadá,že výr.auta nepočítal s výkonnějším rádiem,který zákonitě víc topí. :unsure::disgust:

Odkaz ke komentáři

V aute mame radio sony,ale mam sním jiné problemy a to tyto:

1.Auto trosku zahuci do diry nebo o kanal a radio se vypne nebo preskoci ale zas hraje

2.Kdyz to mam hrozne nahlas a necham to tak vyndam klicek ze zapalovani a zas zandam a nastartuju tak se mi radio zapne automaticky nic noveho ale neslyším zadne duneni coz by jako melo :D musím ho vypnout a opět zapnout aby zacalo zas řvát

Přikladam fotku radia,nepočital sem ze budu nekdy davat sem fotky radia tak sem ani nefotil je to takova nahla fotka rozmazana :p tak se nelekejte ,... Předešlý majitel rikal ze za něj kdysi daval prez 10tisic ale coz bych tomu moc neveril ani to nebere poradne FM natoz CD,... Takové lidi co prodavaj klumpy a jeste ktomu rikaj ze to je best zboji :blbec::blbec:

post-9-1157121885.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...