stafa Vloženo 31. leden 2022 Sdílet Vloženo 31. leden 2022 (editace) @PropeThy Rýchlostný index môžeš dať o 1 nižšie za predpokladu, že na viditeľné miesto v kabíne nalepíš nálepku s obmedzením max. rýchlosti, prípadne nastavíš výstrahu v PP... Záťažový index nesmieš podliezť... Edit: nevšimol som si odpovede na ďalšej stránke... Je to tak ako píše @stanmar nadomnou... Editováno: 31. leden 2022, autor: stafa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PropeThy Vloženo 31. leden 2022 Sdílet Vloženo 31. leden 2022 (editace) Díky za info. Taky jsem si až teď všiml doplnění.... Editováno: 31. leden 2022, autor: PropeThy Edit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Folda Vloženo 6. Březen 2022 Sdílet Vloženo 6. Březen 2022 (editace) Zdar, má někdo z Vás alu s rozměrem 6,5x16, ET50 na Octavii 3? Jak to vypadá? Chci je dát na zimáky. Neřeším teď, že to není zapsané v TP, jen mě zajímá, jak to vypadá a zda s tím nemůže být nějaký problém. Díky. Editováno: 6. Březen 2022, autor: Folda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 6. Březen 2022 Sdílet Vloženo 6. Březen 2022 Na jeden Octavii mám síce 17ky ale ET50 a je to dosť zalezené pod blatníkmi. (doslova škarade to je). Chcelo by to ET tak 43-45. Aby aj tie 16ky vyzerali dobre na tom aute. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j57 Vloženo 12. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2022 (editace) V 30. 1. 2022 na 17:49, stanmar napsal: U všech rozměrů které jsou označeny M+S lze při jejich použití instalovat sněhové řetězy. U těch, které jsou bez tohoto označení nikoliv. Nejsem si úplně jistý, ale rozměry kde je M+S lze použít i pro letní, nebo univerzální pneumatiky. Zřejmě je to takto zapisováno, aby bylo naprosto jasné kde lze použít sněhové řetězy. A rychlostní index u zmiňovaného rozměru 225/45 R17 mám oproti TP o řád nižší ( tedy V) . Pánové, je to přesně naopak. Povolené rozměry pneumatik jsou uvedené v TP, přičemž pro zimní pneumatiky můžete využít kterýkoliv z nich. Rozměry označené M+S jsou pak určeny výhradně pro zimní pneumatiky! Označení M+S pak nemá nic společného se sněhovými řetězy. Rozměry je s nimi kompatibilní zjistíte v manuálu v sekci "sněhové řetězy", kde jsou všechny uvedené v tabulce. Pro O3 platí, že řetězy lze osadit pouze na disky šířky 6J. Většina originálních 16" disků včetně uvedených výše v diskuzi má ovšem šířku 6.5J a s řetězy dle specifikace kompatibilní nejsou! Editováno: 12. Prosinec 2022, autor: j57 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 13. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2022 @j57 Tak konečně mi to někdo vysvětlil 🙂 Nicméně se ještě musím zeptat, viz tabulka a poznámka v ní b) Pro disk 6J 16" ET 48 mohu použít pouze řetězy s velikosti článků 12 mm. Co když mám disk 6,5J 16" ET 46, tudíž směrem k podběhu širší o cca 6,5 mm, ale zase o 2 mm vysunutý ven, čili mezera k podběhu se zmenší jen o cca 4,5 mm, ale já použiji řetězy s velikosti článku 7 mm, tj. 5 mm k dobru. Čili suma sumárum jsem s řetězem o 0,5 mm dál od podběhu. Počítám správně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j57 Vloženo 14. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2022 Výpočet je sice "správně'", ale řetěz nasazujete na pneumatiku a nikoliv ráfek. A prohnutí bočnice pneumatiky na discích rozdílné šířky nejspíše bude různé. V praxi někteří uživatelé širší disky s řetězy vozí, takže ono to nějak funguje. Ale garanci, že se vám řetěz nenamotá do odpružení, vám pochopitelně nikdo nedá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 14. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2022 jj, jasně, vidíš, na pneu, ne na disk. Jo, to prohnutí bude rozdílné, ale asi neudělá tolik jak jsem počítal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j57 Vloženo 19. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2022 V servisu zmiňovali také riziko, že širší disk 6.5J může sněhový řetěz poškrábat. Každopádně z aktuální nabídky litých kol jsou pro použití s řetězem doporučená 16" kola Star nebo Tunga a 17" Crystal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.