Leden 31, 20223 r @PropeThy Rýchlostný index môžeš dať o 1 nižšie za predpokladu, že na viditeľné miesto v kabíne nalepíš nálepku s obmedzením max. rýchlosti, prípadne nastavíš výstrahu v PP... Záťažový index nesmieš podliezť... Edit: nevšimol som si odpovede na ďalšej stránke... Je to tak ako píše @stanmar nadomnou... Upraveno Leden 31, 20223 r od stafa
Leden 31, 20223 r Díky za info. Taky jsem si až teď všiml doplnění.... Upraveno Leden 31, 20223 r od PropeThy Edit
Březen 6, 20223 r Zdar, má někdo z Vás alu s rozměrem 6,5x16, ET50 na Octavii 3? Jak to vypadá? Chci je dát na zimáky. Neřeším teď, že to není zapsané v TP, jen mě zajímá, jak to vypadá a zda s tím nemůže být nějaký problém. Díky. Upraveno Březen 6, 20223 r od Folda
Březen 6, 20223 r Na jeden Octavii mám síce 17ky ale ET50 a je to dosť zalezené pod blatníkmi. (doslova škarade to je). Chcelo by to ET tak 43-45. Aby aj tie 16ky vyzerali dobre na tom aute.
Prosinec 12, 20222 r V 30. 1. 2022 na 17:49, stanmar napsal: U všech rozměrů které jsou označeny M+S lze při jejich použití instalovat sněhové řetězy. U těch, které jsou bez tohoto označení nikoliv. Nejsem si úplně jistý, ale rozměry kde je M+S lze použít i pro letní, nebo univerzální pneumatiky. Zřejmě je to takto zapisováno, aby bylo naprosto jasné kde lze použít sněhové řetězy. A rychlostní index u zmiňovaného rozměru 225/45 R17 mám oproti TP o řád nižší ( tedy V) . Pánové, je to přesně naopak. Povolené rozměry pneumatik jsou uvedené v TP, přičemž pro zimní pneumatiky můžete využít kterýkoliv z nich. Rozměry označené M+S jsou pak určeny výhradně pro zimní pneumatiky! Označení M+S pak nemá nic společného se sněhovými řetězy. Rozměry je s nimi kompatibilní zjistíte v manuálu v sekci "sněhové řetězy", kde jsou všechny uvedené v tabulce. Pro O3 platí, že řetězy lze osadit pouze na disky šířky 6J. Většina originálních 16" disků včetně uvedených výše v diskuzi má ovšem šířku 6.5J a s řetězy dle specifikace kompatibilní nejsou! Upraveno Prosinec 12, 20222 r od j57
Prosinec 13, 20222 r @j57 Tak konečně mi to někdo vysvětlil 🙂 Nicméně se ještě musím zeptat, viz tabulka a poznámka v ní b) Pro disk 6J 16" ET 48 mohu použít pouze řetězy s velikosti článků 12 mm. Co když mám disk 6,5J 16" ET 46, tudíž směrem k podběhu širší o cca 6,5 mm, ale zase o 2 mm vysunutý ven, čili mezera k podběhu se zmenší jen o cca 4,5 mm, ale já použiji řetězy s velikosti článku 7 mm, tj. 5 mm k dobru. Čili suma sumárum jsem s řetězem o 0,5 mm dál od podběhu. Počítám správně?
Prosinec 14, 20222 r Výpočet je sice "správně'", ale řetěz nasazujete na pneumatiku a nikoliv ráfek. A prohnutí bočnice pneumatiky na discích rozdílné šířky nejspíše bude různé. V praxi někteří uživatelé širší disky s řetězy vozí, takže ono to nějak funguje. Ale garanci, že se vám řetěz nenamotá do odpružení, vám pochopitelně nikdo nedá.
Prosinec 14, 20222 r jj, jasně, vidíš, na pneu, ne na disk. Jo, to prohnutí bude rozdílné, ale asi neudělá tolik jak jsem počítal.
Prosinec 19, 20222 r V servisu zmiňovali také riziko, že širší disk 6.5J může sněhový řetěz poškrábat. Každopádně z aktuální nabídky litých kol jsou pro použití s řetězem doporučená 16" kola Star nebo Tunga a 17" Crystal.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.