Přejít na obsah

j57

Uživatel
  • Počet příspěvků

    251
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    2

Návštěvy profilu

1 687 zobrazení profilu
  1. A diskuze obecně na téma R16 vs. R17 vs. R18, což je problematika disků i pneumatik současně, tak vlastně patří kam?
  2. Používáte někdo ze zadní strany předních sedaček ochranný "potah" proti okopání - např. při použití autosedačky? Ve škoda eshopu jsem originální příslušenství tohoto typu nenašel.
  3. j57

    Zimní pneumatiky

    Cena obou variant 17" zimních pneumatik vychází víceméně stejně, rozdíly jsou do 5%. Nicméně příplatek za 17" zimní pneumatiku místo 16" může být řádově 30-70%.
  4. @virtual Schválena je konkrétní specifikace pneumatiky tj. rozměr včetně hmotnostního a rychlostního indexu. Zvolit nižší rychlostní index, než máte pro daný rozměr uveden v TP můžete pouze v případě zimní pneumatiky.
  5. A tuto informaci čerpáte odkud? Výrobci i prodejci totiž uvádí pravý opak. Pneumatika určená pro vyšší rychlosti musí při těchto rychlostech rovněž udržet přilnavost a lepší přilnavosti dosahuje právě měkčí směsí. Co se týče předepsaného rychlostního indexu, ten se zjevně neřídí pouze maximální konstrukční rychlostí auta, protože konkrétní vozidlo má v TP uvedeny různé rychlostní indexy pro různé velikosti pneumatik. Např. motorizace 1.5TSI má v TP předepsán rychlostní index V pouze pro R16 pneumatiky. Nízkoprofilové R17 mají předepsán index W a R18 pak index Y.
  6. Měřitelné rozdíly mezi R16, R17, R18: https://www.tyrereviews.com/Article/The-differences-between-16-17-and-18-Inch-winter-tyres.htm https://www.tyrereviews.com/Article/The-differences-between-17-18-and-19-inch-tyres.htm
  7. V servisu zmiňovali také riziko, že širší disk 6.5J může sněhový řetěz poškrábat. Každopádně z aktuální nabídky litých kol jsou pro použití s řetězem doporučená 16" kola Star nebo Tunga a 17" Crystal.
  8. Většina definic za "nízkoprofilové" pneumatiky označuje modely s výškou do 50%, některé pak do 40%. Takže 225/40 R18 je všeobecně považována za nízkoprofilovou pneumatiku a dohadovat se tu můžeme maximálně nad 225/45 R17. Pneumatiky s vyšším rychlostním indexem používají měkčí směs což má za následek kratší celkový nájezd. V případě O3 mají R18 předepsán rychlostní index Y, zatím co R17 rychlostní index W a R16 dokonce rychlostní index V. Pneumatiky R18 se tak nejen že sjíždí nejrychleji, ale navíc ještě začínají v průměru s nejnižší hloubkou vzorku.
  9. Jenže ono to není "pár eur": - nízkoprofilová pneu má kratší nájezd (mj. díky měkčí směsi a v průměru menšímu vzorku z výroby) - nízkoprofilová pneu má vyšší cenu (zejména u zimních je ten příplatek řádově 50%) - častěji servisujete podvozek včetně nákupu náhradních dílů - máte vyšší spotřebu K tomu samozřejmě můžete poškodit ráfek v každém druhém výmolu na cestě nebo jej poškrábat při parkování o patník (pokud opravujete, pak další náklady)
  10. A kde s těmi R18 chcete mimo závodní okruh jezdit? Na dálnici, kde jezdíte pořád jenom "rovně", jsou lepší R16. Mají lepší dynamiku i spotřebu. A klikaté okresky jsou zase plné děr a výmolů, takže nízkoprofilová pneu je tam za trest. V případě O3 přímé srovnání nemám, protože letní i zimní kola mám R17. Ale např. u Karoqa, kde je celkově pro všechny velikosti vyšší profil pneumatiky, je subjektivně rozdíl mezi R18 a R17 velký.
  11. Ve výsledku pak nejde jen o komfort. On se ten rozměr kol a z něj vyplývající tloušťka bočnice údajně podepisuje také na servisu. I když přijde auto na velkých kolech z výroby a má tomu přizpůsobený podvozek, stejně dřív odcházejí tlumiče, silentbloky, auto nejspíše častěji vyžaduje seřízení geometrie apod. Letní pneu R16 jsou oproti R17 mohou být v závislosti na modelu levnější i o několik stokorun, v případě zimních je už příplatek za R17 klidně i tisícovka. V případě R18 to je ještě horší.
  12. Jestli je auto s R18 hezčí je dost subjektivní hodnocení a to už záleží na individuálním vkusu každého. Podle mě R18 na O3 už vypadá jako kolo od trakaře. Rozšířený názor, že velká kola vypadají lépe, osobně moc nesdílím.
  13. S plánovaným nákupem nových letních pneu zvažuju výměnu kol z R17 na R16, zejména s ohledem na komfort, náklady na servis i celkovou spotřebu. Máte někdo zkušenost s oběma těmito rozměry? Zaznamenali jste nějaký rozdíl?
  14. Výpočet je sice "správně'", ale řetěz nasazujete na pneumatiku a nikoliv ráfek. A prohnutí bočnice pneumatiky na discích rozdílné šířky nejspíše bude různé. V praxi někteří uživatelé širší disky s řetězy vozí, takže ono to nějak funguje. Ale garanci, že se vám řetěz nenamotá do odpružení, vám pochopitelně nikdo nedá.
  15. Pánové, je to přesně naopak. Povolené rozměry pneumatik jsou uvedené v TP, přičemž pro zimní pneumatiky můžete využít kterýkoliv z nich. Rozměry označené M+S jsou pak určeny výhradně pro zimní pneumatiky! Označení M+S pak nemá nic společného se sněhovými řetězy. Rozměry je s nimi kompatibilní zjistíte v manuálu v sekci "sněhové řetězy", kde jsou všechny uvedené v tabulce. Pro O3 platí, že řetězy lze osadit pouze na disky šířky 6J. Většina originálních 16" disků včetně uvedených výše v diskuzi má ovšem šířku 6.5J a s řetězy dle specifikace kompatibilní nejsou!
×
×
  • Vytvořit nový...