Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj všem,

vrátil jsem se z dovolené a při dnešním počasí, jsem zjistil nefunkčnost detektoru deště na stěračích. Funguje to jenom pokud se dotknu zrcátka, anebo na něj trochu zatlačím. Při prohlídce jsme zjistil, že kryt pro senzor deště na držáku zrcátka je asi teplem pokřiven. Nemáte někdo zkušenosti s rozebráním, případně jak je senzor deště mechanicky upevněn ? Mám pocit, že ten pokřivený kryt tlačí na konektor, pokud tam nějaký je, nebo jsou skřípnuté kabely.

Předem děkuji za informace.

Mariro

Podle mě tam bude nějaký špatný kontakt v konektoru. To zrcátko ten senzor přitahuje ke sklu přes držák nalepený na skle a jestli to nějak reaguje na stisknutí zrcátka viděl bych to na nějakou chybu v kabeláži co jde k čidlu(ten plast lze opatrně rozlousknout od prostřední čáry), jinak by se musela nějak rozpadnout uvnitř ta slitina co to přitahuje ke sklu a byla tam už mezi sklem a čidlem vidět vzduchová bublina.

• Autor

No to právě, ne. Je jenom vidět jenom jakoby pokroucený plast, zítra to zkusím rozlousknout, jestli to teda půjde. A jak se mění senzor ? Měl by tam být asi konektor někde ne ?

Musí se stáhnout zrcátko celé dolů....k zrcátku jde od stropnice taková trubička(je taky rozebírací) a v té jdou kabely a směrem od trubičky je konektor do čidla.

• Autor

Jak stáhnu zrcátko ? (je tam ovládání stmívání)

No to uvidíš až otevřeš tu krytku co je na skle....stahuje se směrem dolů.

• Autor

Tak asi vyřešeno, sundal jsem krytky a nebyly nijak zkřivené, ale asi do zrcátka někdo bouchnul a bylo trochu povyjeté z uložení, tak jsem to znova celé poskládal a snad to funguje, na simulaci vodou to reagovalo. 

post-3420-0-40287200-1377617110_thumb.jp

Upraveno od mariro

• 1 rok později...

Omlouvám se, že oživuju natolik "staré" téma, ale měl bych dotaz - lze uložení zrcátka i senzor deště snadno sundat? A pokud jej budu potřebovat vyměnit za nový, je třeba kromě odcvaknutí a nacvaknutí nového něco dalšího dělat? Není tam nějaký gel, lepení a podobně? Případně není třeba nic dělat s kódováním? Díky komukoliv za info!

• 5 týdnů později...

Položím dotaz sem je možné když mám pootevřená okna a zamčené auto,a začne pršet že deštový senzor okna zavře ??? už dvakrát se mi to stalo

ano v maxidotu si to můžeš i nastavit :)

A můžu se zeptat pod jakou položkou to je ???? díky

nastavení a klikej :)nevím jak se to jmenuje.

Upraveno od kokta7

Komfort?

Já to tam mám, položka Zavírání oken za deště, ale když to zaškrtnu, uložím a vrátím se tam, mám to opět odškrtnuté... Dělá to taky někomu?

Stačí to nakodovat a pojede to

Tak to budu muset za Ferdou :-)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.