Přejít na obsah

Různá měření tlumičů

Holahej

Doporučené příspěvky

Zdravím škodováci, potřeboval bych poradit ohledně měření stavu tlumičů. Mám rok starou  fábii kombi 1.4 16V, najeto 9tis. km a při převažování kol mi týpek v pneuservise změřil tlumiče a nestačil jsem se divit. Předek něco kolem 50% a zadek přes 40% a doporučení výměnu zadních tlumičů.  Hned druhej den jsem si domluvil kontrolu a konzultaci u prodejce auta. Ten mi udělal to samé a tlumiče byly podle něj OK, předek 60% zadek 55%. Dokonce přivezl druhou takřka novou fabii a ta dopdla předek 65 zadek 59%. Nevím co si o tom myslet, jestli boryš v pneuservise potřebuje prodat pár tlumičů nebo to ve škodovce nechcou řešit. Netroufám si nikoho obviňovat z nekalých praktik ale opravdu nevím co si o tom myslet. Auto jezdí jinak asi v cajku a nová Fábie je podvozkově tvrdší tak nevím. Díky za názory

Editováno: , autor: Holahej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doporučím si zajet na STK, kde mají měření tlumičů, ti jsou bezstranní a nemůžou ti lhát. Ale pokud má auto naměřené tlumiče vepředu 65% nebo 59%, tak to je na výměnu tlumičů. Ty se mění když mají méně jak 75%. Moje Fabie Combi 1,4 TDI měla při 110 000 km na předku 85% a na zadku 95%. A na STK mi to pán pochvaloval a že jsou tlumiče naprosto v pořádku. A pokud takhle naměří i na STK, tak bych to řešil se škodovkou, resp. prodejcem, protože to je podle mě výrobní vada.

Odkaz ke komentáři

To změření na STK zní dobře. Jak v pneuservise tak u škodovky mi taky shodně říkali, že testů a mašin na měření je několik typů s různou stupnicí a jako stoprocentní hodnota je u mého auta 70%. Asi prubnu tu STK, jen pro můj klid.

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek!
Odkaz ke komentáři

• o 8 měsíců později...

Ahoj, chtěl jsem vědět v jakém stavu mám tlumiče atd tak jsem si nechal udělat geometrii a tlumiče. Auto je bazarové najeto 65t km. Přikládám fotky z měření. Kdyby mi někdo byl schopen říct, zda je vše v pořádku případně i zadní náprava. Nejsem si jistý, zda je možné na zadní nápravě udělat geometrii..

Odkaz ke komentáři

Ahoj, pokud to dobře chápu, tak na měření tlumičů to máš v pořádku. Hodnoty vpravo a vlevo je jak je na tom tlumič, hodnota uprostřed je, při jaké se mění. To znamená, že na předku ti naměřili 25, vyměňuje se při naměření hodnot 46.

Co se týče geometrie, tak mi to přijde v pořádku. U Fabie 2 samozřejmě na zadní nápravě geometrie měnit nelze.

Odkaz ke komentáři

Tlumiče u nového auta potřebují zajet jako všechno nové.Náš Roomster má 19000 a chová se o dost lépe než když jsme ho se 4000 kupovali.Myslím,že v autosalonu testovali tlumiče s různym proběhem včetně nových a nejlépe dopadly ty co měli 50000 najeto,pak už šla účinost zase pomalu dolů.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...