mirek_dusin1 Vloženo 8. Září 2013 Sdílet Vloženo 8. Září 2013 (editace) Zdravím všechny, mám problém s ŘJ airbagu u vozidla Octavia RS 1,r.v. 2001.Auto jsem koupil před 4 lety, do nedávna žádné problémy.Je to tak měsíc, co se mi z ničeho nic rozsvítila na přístrojovce oranžová kontrolka airbagů a už nechtěla zhasnout.První co jsem udělal byla kontrola zapojení konektoru pod sedačkou a konektoru k ŘJ.Obojí bylo v pohodě.Pak jsem poprosil kamaráda o napíchnutí na diagnostiku, zjištění závad a případně jejich vymazání.Použil diagnostiku takovou přenosnou tlačítkovou jen do ruky, název teď nevím.Bohužel diagnostika ukázala chybu 65535-vadná ŘJ a samozřejmě, že nešla smazat .Domluvil jsem se s dalším kamarádem, který používá v práci diagnostiku VAG v domění, že přes VAG to třeba půjde nějak smazat, bohužel se nepodařilo.Zkusil se tedy ještě jednu možnost, našel jsem člověka na doporučení, který se mimmijiné zabývá mazáním chyb ŘJ pře nějaký program v PC.Nevím, o co přesně jde, ale úspěšnost je prý velká.Demontoval jsem ŘJ a odvezl mu ji.Potom jsem přijel, jednotku jsem namontoval, zapnu klíček, kontrolka se rozsvítí, pak zhasne a je zhasnutá.Nastartuju auto, vše v pohodě.Vypnu klíček, znovu zapnu a ejhle, kontrolka zůstává svítit.Borec si tedy nechává jednotku u sebe, že to ještě zkusí.Několikrát to prý zkoušel, ale chyba se po chvíli opět objevila.Poraďte co se s tím dá ještě dělat?Musím jednotku vyměnit za novou nebo bazarovou, nebo je někdo schopný tuto jednotku dostat do stavu provozu bez závad, aby nesvítila kontrolka airbagu?Musí se, jde-li to vůbec, přehrát software v ŘJ?Nová jednotka se mi kupovat nechce, protože je drahá a od použité nevím co čekat.Poraďte prosím, musím to vyřešit kvůli bezpečnosti a taky se mi blíží STK.Jsem od Hradce Králové, tak prosím piště možné návrhy.Díky, Ivoš Editováno: 8. Září 2013, autor: mirek_dusin1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 22. Září 2013 Sdílet Vloženo 22. Září 2013 (editace) Napsal jsem ti do SZ Editováno: 22. Září 2013, autor: Návštěvník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 24. Září 2013 Sdílet Vloženo 24. Září 2013 ... a sem by to nešlo? Ať ví i ostatní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 23. Březen 2014 Sdílet Vloženo 23. Březen 2014 (editace) šlo, jiná náplň kdo má problémy tak do SZ okres Náchod a na počkání Editováno: 23. Březen 2014, autor: Návštěvník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.