Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím, chcem sa spýtať či neviete o nejakom dobrom a cenovo dostupnom servise kde by mi vymenili LPG nádrž? Keďže som počul že po 10 rokoch sa má meniť..

co je to dobrý a cenově dostupný servis....podle předpisu a štítku na nádrži se musí tlaková nádoba po 10ti letech vyměnit, podle přespisu z R 2001 se nesmí kombinovat komponenty s homologací EHK 67-00 s komponenty EHK 67-01, tzn, že musí být nová nádoba a nový MTV s elektroventilem, jiná kombinace je nepřípustná....... 

• 1 rok později...

Ahoj, chtěl bych trochu oživit toto téma, čeká mě výměna toroidní nádrže po deseti letech, mám nabídku od různých firem cena cca kolem 6500kč, jedna firma mi ale výměnu nabídla za 4500kč, není v tom nějaký háček? Měl bych si na něco dát pozor? Jaké máte zkušenosti s výměnou nádrže? Popřípadě Paulo nebo Karle, za kolik provádíte výměnu vy? Díky moc za jakékoliv zkušenosti nebo info...

Jaký objem? Pokud je tam cca 45-48l tak nádrž,výměna + revize 4900Kč....ale když budeš chtít, uděláme to i dráž

Ahoj, díky, čím dráž, tím líp :-) pro někoho určitě.....a multiventil se musí měnit taky? Možná hloupá otázka...

• Autor

Karel ti o pár príspevkov späť na toto odpovedal. Ale čo som videl v servisoch tak pokial je vymena rovnakej nádrže tak by sa mtiventil nemusel meniť pokial nieje poškodený samozrejme.. To je samozrejme na tebe, oni ti poradia..

měnil jsem teď před měsícem, cena 5000,- a mulťák původní ... řekl bych že ty dražší budou možná i s výměnou MTV

• 1 měsíc později...

Čau chlapi,taky se zeptám,potřebuju nádrž Ag Sgi,nebudu popisovat typ,toroid,původní je 2005, chci dát origos a ventil zachovat.Nevíte kde se dá koupit holá nádrž,nechal bych to přehodit u místního plynare,navíc mi tu v okolí nabízí výměnu za Stako prý do 10k,blázni.diky.

Upraveno od milosk

Nádrž AG Sgi neexistuje, je to celý systém. Jedná se o holandskou nádrž, kde jsou jednotlivé prvky plnění, přetlakový ventil, měření paliva atd.,....ta se dá vyměnit za klasickou italskou, vše předělat a může to fungovat dál, akorát jestli je původní nádž spojená s palivoměrem na přístrojovcev benzínovém palivoměru, tak už to nebide ukazovat stav paliva, jelikož AG má jiný odporový snímač, ten se nedá ničím nahradit. cena výměny s revizí do 7 tisíc...děláme běžně...

• 5 měsíců později...

Nádrž vyměněna za Stako holandského typu.Dotaz na plynare,proč všichni máte jen italské typy,když holandské typy vyrábí Poláci také? Má to nějaké nevýhody kromě směsné ceny italského typu,když se koupi bez multiventilu? Tím pádem větší zisk? Nerýpu,jen se ptám.

Nevím na co narážíš, tady v česku jsou nové systémy montovány na základě homologací jen s italskými nádržemi, tudíž se nemohou měnit a istalovat nádrže holandské....kolik tě ta výměna stála, protože já ještě pamatuji dobu, kdy neosazená nádrž(bez  všech ventilů) vycházela na 16 tisíc...

Hmm,takže u nás se měnit nesmí? To jsem jako byl podvedený? No snad ne,stalo mne to 7800,-,samo ty věci okolo zůstávají původní

je vidět že nechápeš...psal jsem "nové systémy"....pokud nějaká firma montuje nové zařízení s holandskými nádržemi a má to schválené na Ministerstvu dopravy dle zkušebních homologací, tak může vyměnit zase za holandskou,....nevím, jak je to v tvém přépadě, jestli je to dovezené zařízení nebo nová montáž provedená v naší republice....

Aha,to jsem přehlédl,je to dovezené,tak to bude tedy ok,dík za vysvětlení.

• 8 měsíců později...

Chtěl bych si ve Felicii vyměnit sám LPG nádrž. Našel jsem si v eshopu úplně stejný typ co tam mám: http://obchod.mistau.cz/toroidni-nadrze/6-stako-56518034l.html , k tomu jsem dal do košíku těsnění pod multiventil: http://obchod.mistau.cz/prislusenstvi-lpg/171-tesneni-multiventilu-tomasetto.html , podle mě by to mělo být všechno, LPG mám montované v roce 2005 a multiventil tedy měnit nemusím. Nebo se pletu? Předpokládám, že výměnu nádrže zvládnu sám, když to bude kus za stejný kus. Vyšlo by mě to na cca 2500 Kč i s vlastní dopravou.

Je pak třeba s tím ještě něco dělat? Stačí jen revize LPG před TK? Nebo mi někdo s razítkem (myslím tím oprávněný pracovník k montáži LPG) musí ještě do stávající přílohy TP doplnit výměnu LPG nádrže? Jak se taková výměna LPG nádrže správně řeší papírově?

Upraveno od osobne

firma musí mít dle legislativy povolení k montážím a demontážím plynových zařízení, pokud se vymění nádrž, udělá zápis do přílohy  včetně příslušných razítek, udělá novou  revizi, jelikož se prováděl zásah do plynového zařízení.....takhle je to legálně s tím, že firma zodpovídá demontáž a novou montáž dle platných předpisů...dokonce jsou okresy, kde se po výměně nádrže musí na odbor dopravy udělat změnu, že je jiné číslo nádrže....

Díky za info, jezdím na LPG revize a Emisní kontroly před TK k jednomu mechanikovi, nabízel mi před dvěma lety výměnu LPG nádrže za cenu cca 6000 Kč, snad mi nyní při LPG revizi a Emisní kontrole před TK udělá i zápis do přílohy TP jen za pár stovek, když si LPG nádrž vyměním sám.

pokud má  ten mechanik osvědčení k montážím a demontážím vozidel a příslušný systém co máš tak si to vyměň, když si myslíš že je to tak jednoduché, a ať si tu zodpovědnost vezme na sebe...já bych ti to nepotvrdil, máme určitá pravidla, které dodržujeme...

Ta nádrž když je "prázdná", lépe řečeno je ten plyn vyježděný za provozu, tak je již opravdu bez plynu nebo tam pořád něco zůstává co by se mělo nějak nechat odsát? Neumím si nějak představit, že se rozhodnu tu nádrž na plyn jen tak otevřít.

To je právě ten problém....my když to děláme, připojíme odsávací čerpadlo, vysajeme vše z nádrže, poté tam fouknem trochu dusíku, tím se vytěsní tlak, necháme chvíli stát a poté otvíráme....ale komu není rady, tomu není pomoci...

Tak jsem to ještě telefonicky konzultoval s prodejcem a ten mi tvrdí, že žádný zápis do přílohy TP není třeba, že k nádrži dostanu nějaké dokumenty, které k té příloze TP pouze přiložím a můžu si nádrž vyměnit sám, tvrdí, že dle současné legislativy, když měním jen nádrž, tak to nemusí dělat osoba s osvědčením na montáž LPG. Je ale nutné, aby mi ta osoba s osvědčením na montáž LPG pak udělala revizi LPG. Tak tu mi ale dělá vždy před TK, takže to by bylo v pohodě, za to jsem vždy platil asi 200 Kč. Zkusím to a uvidím. V nejhorším mě z TK vyrazí, tak si pak seženu razítko do přílohy TP.

Upraveno od osobne

to si nemyslím, že není třeba zápis do přílohy TP, mám vyměněnu nádrž rok a půl, dělal jsem u svého plynaře, provedl zápis, tedy zapsal jak seriové číslo, tak i platnost, patřičné razítko a samo revize. Na STK mi pak následně kontrolovali dle přílohy TP, zda zapsané seriové číslo odpovídá skutečnosti na autě, nemyslím si že by mávli rukou, kdyby obojí nesouhlasilo ;)

ten prodejce potřebuje akorát prodat, kdo pak bude mít následně problém není on, ale majitel vozu, ví prd o předpisech, v tom je celý for....

No jasné, také si to myslím, na druhou stranu může mít ale pravdu. Plynař zase potřebuje montovat, tak má svoji pravdu. Na TK se uvidí.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.