Přejít na obsah

Stáří zimních pneumatik

speed8

Doporučené příspěvky

Pánové potřebuji poradit. 

Jak je to se zimními pneu? Nevěřím totiž článkům na idnes, autorevue apod. Tam to bývá většinou podmázlé. 

No ale k věci. 

Mám možnost koupit zimní Nokiany za dobrou cenu - asi 3 tisíce za všechny 4. Jsou jako nové, jeté jednu zimu. Jenže... jsou již 7 let staré. Co myslíte? 

Listopad už se blíží a já to všechno nějak blbě spočítal... Takže peníze nejsou a jezdit je potřeba :-) 

Díky za reakce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

3tisice za 7let staré gumy je dobrá cena? Ty gumy tak zadara.

Já měl 7let staré gumy na fábce a vzorek 7 mm. Při přezouvání v loni jsem si všiml, že na bocích jsou takové prasklinky. Tak jsem je vyhodil a koupil nové a musím říct že jsem čučel jaký je v tom rozdíl  :kol-47:

Odkaz ke komentáři

3 000 kč za 7 let staré gumy? Kup si za 4000 kč nové Barumky a budou fungovat tisíckrát lépe, jak staré Nokiany :) já bych se bál jezdit i na 4 roky starých gumách, natož na 7 let starých :) na zimních gumách bych nešetřil :)

Za 4 jsem žádné neviděl. Potřebuji 205/55/16... Pod 1300 to nejde.

Odkaz ke komentáři

No to jsi nenapsal, že potřebuješ tak velký kola :D já to bral podle sebe, když jsem kupoval R14 gumy :)

No dobře, tak je koupíš za kolik? 5600 kč? Pořád celkem dobrá cena. 7 let staré gumy bych určitě na auto nedal. 

Co se týče Polaris 2, tak já je měl na autě 3 roky a dokud jsem nevyměnil předek za nové a zadek měl staré, tak jsem nepociťoval problém, že by to nějak nedrželo :D ale je pravda, že 3 roky jsou na Barumky maximum. Ale mě ty gumy stejně déle nevydrží.

Odkaz ke komentáři

Taky pravda, že jsem to nenapsal. Ale mám tu někde vlákno o mém SUPovi.

No kdybych si kupoval 14", tak to neřeším. Otec kupuje už léta jenom Polaris a je s něma spokojený. 

Nojo, ale 5600 nejspíš neseženu. Chodím teď do školy, měl jsem teď takové čekané-nečekané výdaje (čekal jsem je minimálně za měsíc). No ale to je jedno. 

Co říkáte na protektory? Na aukru je vidím malinko pod tisíc. 

Jezdím spíše zřídka, ale za to delší cesty. Teďka asi cca 1000km/měsíc. 

Odkaz ke komentáři

Tak já myslím, že ještě měsíc můžeš jezdit na letních gumách :) ale nejsem si jistý, ale myslím, že ve vyhlášce je i to, že gumy nesmí být starší 4 let. Takže pokud koupíš 7 let staré gumy, tak pokud tě zastaví policajti, tak stejně dostaneš pokutu :)

Odkaz ke komentáři

Taky pravda, že jsem to nenapsal. Ale mám tu někde vlákno o mém SUPovi.

No kdybych si kupoval 14", tak to neřeším. Otec kupuje už léta jenom Polaris a je s něma spokojený. 

Nojo, ale 5600 nejspíš neseženu. Chodím teď do školy, měl jsem teď takové čekané-nečekané výdaje (čekal jsem je minimálně za měsíc). No ale to je jedno. 

Co říkáte na protektory? Na aukru je vidím malinko pod tisíc. 

Jezdím spíše zřídka, ale za to delší cesty. Teďka asi cca 1000km/měsíc. 

Tak to je gol, vozit prdel do školy supem a řešit nějaký ten litr na gumách. Prodej supa a kup fábku a budeš mít zimáky kus za litr.

Editováno: , autor: Woody
Odkaz ke komentáři

Čoveče ty jsi gól. Kde píšu, že jezdím do školy autem? To jen jednou za měsíc těch tisíc km tam a zpátky. 

Kdybys měl takové výdaje teď jako já ve svých studentských letech, tak bys aspoň normálně poradil. Rada typu - kup fábku je od věci. 

Příště se raději prosím zdrž komentáře. Děkuji. (Avšak jestli bych tě opravdu zajímal, proč chci ušetřit, pošli mi soukromou zprávu a já ti mile rád odepíšu)

BTW: Všem děkuji za reakce. Teď mi volal anděl strážný, že kšefty rostou. Takže budu kupovat úplně nové.

Editováno: , autor: speed8
Odkaz ke komentáři

Jj, nas.ali si do vlastního hnízda. Prvně chtěli zvětšit zisky, tak tvrdili že staří gumy max 4 roky a teď tvrdí zas toto.

Já osobně bych si rok staré pneu nekoupil. Pokud mi v pneuservise nabidnou staré pneu, tak jdu jinde. Dnes je pneuservis na každem rohu, tak je z čeho vybirat.

Starou (novou) gumu bych koupil jedině případě, že je tam třeba 20% sleva. Jinač ne.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...