Majklta Vloženo 8. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2013 Ve specifikaci konektoru OBD2 jsem našel PIN1 jako signál o zapnutém zapalování u vozů VW. Fyzicky mám PIN1 zapojený v konektoru (Roomster HTP 2013). Ale ve el. schématu není toto vůbec vidět. PIN 1 jako by neexistoval. Nevíte někdo odkud se bere těch 12V při zapnutí zapalování? Chtěl bych na něj připojit (PIN 1 a PIN 5) kameru a obejít tak nepřetržitě zapnuté zásuvky 12V v autě. Nerad bych ale přetěžoval logiku ŘJ nebo kam to může být napojeno (v ideálním případě přímo na spínačku). Snad někdo poradí nebo umí lépe hledat. Předem díky za odpověď Majkl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 8. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2013 Nechce se mi teď hledat rok 2013, ale diagnostickou zásuvku mám napájenou (pin1) z pojistky sb3. Nepředpokládám, že by v tom dělali změnu. Ale pro zapojení kamery bych raději volil samostatné napájení. Sám jsem tak řešil napájení externí navigaci a zapojil jsem ji na neobsazenou pojistku 1, teda jestli ji nemáš už u svého obsazenou.. Jeden pin pro pojistku už tam je, zapojuje se se zapalováním. Stačí jen nacvaknout druhou dutinku. Ale když to zapojíš do té diagnostiky, tak to taky nebude špatně a snad to utáhne. Pojistka tam je 7,5A a napájí řídicí jednotku, přístrojovou desku, poťák sklonu světel atd, podle výbavy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majklta Vloženo 9. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 9. Listopad 2013 kamera se připojuje na USBčko a tam je limit 500mA. Zkusil jsem to a funguje to přes diag. zásuvku (pin 1 a 5). Krásně po zapnutí zapalování. Nemůžu do auta dělat zásahy. Díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.