Publikováno Listopad 26, 201311 r Čau hoši Nerad zakládám nové téma ale nemohl jsem to nikde najít. Před časem jsem si koupil škodu superb II 2.0 TDI 2012 Chci se zeptat : V létě mi motor točil cca 800-900 ot/min Ted´ při 0 st,celsia motor točí 1000 ot/min Vím že může probíhat regenerace DPF ale že by to trvalo už 3 dny? to se mi zdá nějaké divné. Když vypnu climatronic tak mi po čase otáčky spadnou na 800. Clima nastaveno na AUTO 22st. U octy se mi tohle nestávalo, je to asi tím filtrem DPF. Poradte mi prosím jak se tohoto asi problému zbavit. Supa mám krátce a tak se ptám a učím co a jak. Díky Macc
Listopad 26, 201311 r Myslím si, že to je úplně normální. V zimě si zkrátka přidá na otáčkách motor sám. Také mi to tak dělá. Tak se neboj, že by to byl problém. Jirka
Listopad 26, 201311 r Autor Díky lekl jsem se že se mi to rozbilo. Supa mám krátce tak se stále učím Díky Macc
Listopad 26, 201311 r Ty zvýšené otáčky dělá přídavný topný element (auto mírně topí za cca 2 minuty) - velký odběr proudu -> zatížení alternátoru -> vyšší otáčky. Při teplotách nad cca 5°C ho lze spustit ručně nastavením max. teploty topení. Při teplotách pod 5°C, si ho Climatronic už pouští automatický sám. Proto ti taky otáčky klesnou když Climatronic vypneš, stejně tak by měly klesnout pokud nastavíš teplotu na nejnižší.
Prosinec 3, 201311 r Taky přidám svůj postřeh u nového Supa. Teď jak klesly teploty k -2 až +4 st. se otáčky drží na 1000 a po cca 7-10 km jízdy podle venkovní teploty a stylu jízdy spadnou na 800 ot. Asi je to dáno nastavením climatroniku a opravdu po pár metrech je cítit vlažný vzduch a za chvíli už krásně topí. Starý Sup 1 i když měl tento předehřev, se nechoval stejně jako nový a otáčky mu spadly na cca 800 ot. už po chvíli jízdy, ale topil úplně stejně jako teď nový. Po supovi 1 jsem měl CRV a to začalo lehce topit tak po cca 3 km. V té době jsem smutně vzpomínal na to jak starý Sup rychle topil. Pokud byla nedávno jěště teplota vyšší než asi 5 st. tak za chvíli po nastartování ot. klesly na 800 ot. Co ale CRV proti Supovi 2 dosáhlo rychleji je provozní teplota motoru. Diesel od Hondy je malý a rychle se dokázal prohřát. Kdyby jěště tak rychle topil byla by to tehdy paráda.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.