Cjoctavian Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 No, Kemar, jiste velmi zasluzne a zajimave, nicmene by jsi si mel udelat poradek v pojmech a dojmech, lecktere neznale zde by jsi mohl dost dobre poplest :-)"HID" je obecne oznaceni pro autoosvetleni resene vybojkami a "xena" jsou hovorove oznaceni pro takova svetla. Je to jedno a to same, a nema to nic spolecneho s jejich puvodem z Ciny ci Japan Presne tak, nechapem preco, ale vacsina ludi si mysli, ze hid je prestavbova sada a xenon je od vyroby - a pritom je HID (high intensity discharge)len oznacenie kazdej xenonovej vybojky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guf Vloženo 3. Únor 2009 Sdílet Vloženo 3. Únor 2009 (editace) Jen by mně zajímalo, jestli nemají cajti problém s bíle nebo modře svítícími žárovkami? Dneska jsem se na ně zaměřil a je to docela nepříjemná záře... Editováno: 3. Únor 2009, autor: Guf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wrccko Vloženo 3. Únor 2009 Sdílet Vloženo 3. Únor 2009 Guf: tak tieto žiarovky to je ešte dobré, ale ty si asi natrafil na HIDkárov, tak preto tá hnusná žiara Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guf Vloženo 3. Únor 2009 Sdílet Vloženo 3. Únor 2009 Guf: tak tieto žiarovky to je ešte dobré, ale ty si asi natrafil na HIDkárov, tak preto tá hnusná žiara Dneska jsem se na to opravdu zaměřil, a všimnul jsem si, že každá třetí okťuša má bílé nebo modré žárovky, nee jako já své špatné žluté... A jak je to teda s těmi cajty? Dávají za to pokuty, nevo jim to nevadí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wrccko Vloženo 3. Únor 2009 Sdílet Vloženo 3. Únor 2009 no to záleží od toho aký je to policajt, za HIDky by som bral hneď techničák, aj rodný list ale za modré žiarovky alebo biele, ak majú homologizáciu ti nemôže dať v žiadnom prípade pokutu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 4. Únor 2009 Sdílet Vloženo 4. Únor 2009 Gufe... nejlepší jsou xenony... o tom žádná, pak jsou dobrý homologovaný žárovky jako například Osram NightBreaker... jakýkoliv jiný žárovky, který svítí domodra apod. jsou na hovno... například za deště nevidíš vůbec nic!!! takže doporučuju Osram NightBreaker... mají kratší životnost, svítí taky do žluta, ale narozdíl od klasických H7 dávají mraky světla! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guf Vloženo 4. Únor 2009 Sdílet Vloženo 4. Únor 2009 Gufe... nejlepší jsou xenony... o tom žádná, pak jsou dobrý homologovaný žárovky jako například Osram NightBreaker... jakýkoliv jiný žárovky, který svítí domodra apod. jsou na hovno... například za deště nevidíš vůbec nic!!! takže doporučuju Osram NightBreaker... mají kratší životnost, svítí taky do žluta, ale narozdíl od klasických H7 dávají mraky světla! Jj xenony jsou super, škoda že je nemám. Dodělávat je nehodlám. Jak mi dojdou tyhle žárovky mrknu po tšch Osram Nightbraker Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 4. Únor 2009 Sdílet Vloženo 4. Únor 2009 Ale ked porovnam H4 Nightbreaker, tak jediny rozdiel co som spozoroval su trosicku belsie a trosilinku silnejsie dialkove svetla... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 4. Únor 2009 Sdílet Vloženo 4. Únor 2009 Gufe, mrkni po nich hned! uvidíš, že to za to stojí!!! Octav... atd... hele to máš recht, jsou krapítek bělejší... já mám NB pouze v potkávačkách... dálkama v podstatě moc nesvítím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubinob Vloženo 4. Únor 2009 Sdílet Vloženo 4. Únor 2009 Ja mám v stretávacích Philips NightGuide a zatiaľ spokojnosť, sú podstatne lepšie ako obyčajné žiarovky aj ako tie modré ála xenóny... Diaľkové svetlá už skoro ani nepotrebujem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kutil_Tim Vloženo 4. Únor 2009 Sdílet Vloženo 4. Únor 2009 taky jsem mel philips X trame power a po roce shorely, ty osramky jsou sice o puku levnejsi ale taky vydrzi jen pul roku, celkem drahe sviceni a jelikoz mam FII s tema debilnima svetlama s cockou tak jednoho dnese nastvu a koupim HID sadu a bude klid....ikdyz prozatim jsem odpurce tohoto!!!!!! ale jinak se neda jezdit nebudu risovat ze nekoho sejmu kvuli projektantum ve kodovce... akorat nevim jestli tato sada by sla kdyz FII ma jen jednu za rovku na obe fce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 4. Únor 2009 Sdílet Vloženo 4. Únor 2009 co to je za logika - priplatkove svetla co horsie svietia? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubinob Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 To je blbá logika na FII sú obyčajné svetlá s H4 a príplatkové majú iba jednu žiarovku H7, takže keď sa vypáli nemáš ani diaľkové ani stretávacie... A tiež sa mi zdá, že lepšie svietia tie obyčajné H4... a ja v nich mám ešte Nightbreakery... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wrccko Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 (editace) lubinob, mi chceš povedať, že šošovky na FII nemajú diaľkové? Editováno: 5. Únor 2009, autor: wrccko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubinob Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 Majú diaľkovéé... Ale je tam len jedna žiarovka H7 a preklápa sa v nich nejaká clona, ktorá usmerňuje tok svetla... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wrccko Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 aha alebo som čítal, že sa vypáli a nemáš nič, to si myslel asi k normálnym Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubinob Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 nie k normálnym... normálne majú dvojvláknovú žiarovku, ale tie čočky majú len jednu jednovláknovú, tak v tých keď sa vypáli žiarovka tak nemáš nič... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Evers Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 aha alebo som čítal, že sa vypáli a nemáš nič, to si myslel asi k normálnym No , kdyz se vypali ses slepej je tam jedna H7ka jak na potkavacky tak dalky. Jak to teda vypada ... - pohnul se trh... co hodit misto tovarnich zarovek ?? Jezdim hodne noc ( lesy a mimo mesto ) a prijde mi ze to svítí tak prapodivně ( samo sebou chce to mít čisté světla to je základ ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubinob Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 No myslím, že najlepšie teraz sú Philips Night Guide a Osram Nightbreaker, do tých čočiek v FII budú asi tie osramy lepšie... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wrccko Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 nie k normálnym... normálne majú dvojvláknovú žiarovku, ale tie čočky majú len jednu jednovláknovú, tak v tých keď sa vypáli žiarovka tak nemáš nič... tak ako na OI a teraz na OII iba H7 a dialkové Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubinob Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 no len u tej čočky v FII je tá jedna H7 aj na stretávacie aj na diaľkové.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lala Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 no len u tej čočky v FII je tá jedna H7 aj na stretávacie aj na diaľkové.... Já jsem jsi koupil před týdnem Osram Nightbreaker a můžu říct,že svítí opravdu pěkně.Uvídíme jak dlouho vydrží. Xenony to nejsou,ale je to lepší než klasika. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 5. Únor 2009 Sdílet Vloženo 5. Únor 2009 To ani xenony nemají být, to jsi si měl vzít Silver nevím co, taky od Osramu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jíňa Vloženo 9. Únor 2009 Sdílet Vloženo 9. Únor 2009 Po tom, co jsem na FL hodil NightBreakery do potkavaček, začali mi lézt na nervy žárovky v obrysovkách. Tím jak mají potkávačky a obrysovky na FL "oddělené světelné plochy" tak to vypadá trochu debilně, ten rozdíl barvy (klasická obrysovka vs NB v potkávačkách). Ten rozdíl barev je víc než znatelný. Nemáte někdo tip na žárovky do obrysovek, které svítí víc do běla? Vyloženě modré obludky bych nerad, ale ty žluté nejsou nic moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plajik157 Vloženo 14. Únor 2009 Sdílet Vloženo 14. Únor 2009 Problem je ten, ze konstrukce reflektoru obvykle odpovida planovanemu vykonu zarovek, a dlouhodobe pouzivani vyssich prikonu (spojene s vyssi emisi zbytkoveho tepla) muze reflektor trvale poskodit. Takze, pokud bych takove zarovky pouzil, rozhodne ne do potkavacek, ktere sviti v podstate stale, ale jen do dalkovych. Nicmene bych se spise poohledl po zarovkach standardnich (u H4 napr. 50/55W), ktere maji vyssi svetelny vykon a jsou takto oznaceny - napr. takove ma PIAA, ktera je i takto prodava. Nazdar pánové Mé fabii táhne na pátý rok, a chtěl jsem také koupit! lepší žárovky. Koupil jsem tedy duo balení H7 12V 55W Silverstar OSRAM. Nevydržely ani půl roku a odešly obě během 14 dní. Na to že najezdím ročně kolem 15000km je to trochu málo!! Proto jsem začal uvažovat o něčem jiném. Zvolil jsem nehomologované 65W žárovky z www.e-light.cz. Proč? Argument že "moc hřejí " myslím není na místě. Na fábii když pustím dálkové tak svítí i potkávací světlo. Takže když uvážém že při hustotě provou prakticky dálkové nepoužiji tak mám rezervu ve výkoně. Svítí ale o hodně líp jak předešlé žárovky. Mám je tam už skoro rok a jsem s nimi nadmíru spokojen. Ještě k reklamaci žárovek kdybzch měl účtenku tak jsem je reklamoval. no a nevím jak by se tvářili v obchodě kdyby chtěli na mě doklad o odborné montáži a já na ně vytáhl výuční list oboru autonechanik. Je sice už trochu "zaprášený" ale platí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.