rosta.felicia Vloženo 23. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2010 Prosím o radu. Na O1 RS mám velmi vysokou spotřebu. Jezdím jak nejvíc slušně to jde a spotřeba 11,5l/100km i když palubák píše 7,5l/100km na plnou nádrž ujedu cca 400km na VAGu nepíše žádnou chybu, jen jednou byla chyba na prvním vstřiku. děkuji za každou radu nebo pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirina5 Vloženo 23. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2010 (editace) To se Ti zdá moc?? Já má stejnou spotřebu jako ty a kde jsem se na to ptal, všude mi řekli, že je to normální... A když vyjedeš na dálnici a držíš delší dobu třeba 120, tak máš kolik? Mi palubák klesne třeba i na 8,3. Všiml jsem si, že když to točím třeba jen do dvou a nešlapu, spotřeba se dá dostat i ve městě na deset, ale chvíli se nehlídáš, párkrát se rojedeš ze světel a je tam zase 11,5. Já to vyřešil elegantně LPG a teď ať si žere. Na nádrž ujedu 500Km +- něco. Nevím, jak Ti poradit... Editováno: 23. Říjen 2010, autor: jirina5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.felicia Vloženo 24. Říjen 2010 Autor Sdílet Vloženo 24. Říjen 2010 Díky za poznatek, mě jen zaráží že když mi palubák ukazuje průměrnou spotřebu 7,5 ale reál je 11,5 a to fakt jezdím opatrně. Třeba teď půl nádrže pryč a najeto 170km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.felicia Vloženo 24. Říjen 2010 Autor Sdílet Vloženo 24. Říjen 2010 nebo když píše palubák dojezd 50km ujedu max 30km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirina5 Vloženo 24. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2010 Možná, že spíš ukazuje špatně palubák... Ale každopádně tohle by mohl být problém... Protože mi auto sice žere, ale palubák asi ukazuje dobře. Chtělo by to zjistit, na jakém principu určuje spotřebu a další info a tam možná hledat problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.felicia Vloženo 25. Říjen 2010 Autor Sdílet Vloženo 25. Říjen 2010 ok zkusím to nějak zdiagnostikovat ale jestě nevím jak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eresto Vloženo 28. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2010 No takze normalne to urcite nie je. Nenechaj sa tym uchlacholit. Vsak zalezi na tom, co ty beries za normalnu jazdu? Kazdopadne vsak 11,5 L je vysoky nadpriemer. Mam OIRS a priemerka je 8,5 L celkova. Jazdim normalka. Mesto, mimo, kazdy rezim. A nie som nejaky spotrebista. Kritiku auta zaziva pomerne casto /preventivne treba/. V zime spotreba dokaze o 0,5 az 1 L vystupit. Tento rok 2 krat chorvatsko po 6,9 a 7 L priemer za podmienok: 4 dospele osoby, 1 dieta, plnyyyyyyy kufor, klima. Prichod do chorvatska 640 km. Dojazd /este/ 150 km. Takze si to prepocitaj. Podla mna tam mas nieco porouchane. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdeny1.8T Vloženo 28. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2010 (editace) Ja mam na 1.8T prumer kolem 9.0l/100... Pod 8l se dostanu jenom na dalnici (130kmh), kombi ale ani nahodou. Editováno: 28. Říjen 2010, autor: Zdeny1.8T Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eresto Vloženo 28. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2010 mmmm. spotrebu mi na aute zvysovalo ked som mal prasknutu hadicu od odvetrania nadrze do uhlikoveho filtru. ale urcite nie o dva a pol litra. pokial sa jazdi iba mesto alebo zvacsej casti mesto tak je tych jedenast realne. ale ako kombinovana je strasne vysoka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdeny1.8T Vloženo 28. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2010 (editace) 11.5l kombi je fakt moc... okolo tohoto motoru je vsechno takove citlive, staci drobnost a uz to zlobi, nejede, zere atd... takze pokud VAG nic neukazuje, tak asi zkoumat a zkouset... treba ty hadice delaji problemy casto... nekde na netu jsem cetl, ze jejich vycisteni pomohlo snizit spotrebu o 0.5l a auto i lepe jelo... Editováno: 28. Říjen 2010, autor: Zdeny1.8T Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eresto Vloženo 29. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2010 Tak toto mozem iba potvrdit. Ten motor je super ale hocico ho rozhodi. Aj podla niekoho uplna blbost. Netaha, kucka, trase sa, 3 valce, vysoka spotreba, kolisajuci volnobeh. Moj motor je extra haklivy na spinavu klapku. Co 15tkm to cistenie klapky a zakladne nastavenie. Ani kamarati mechanici mi nechceli verit co ovplyvni len malicka cierna smuha na klapke. Teda aspon u mna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.felicia Vloženo 31. Říjen 2010 Autor Sdílet Vloženo 31. Říjen 2010 díky moc za rady, ted jezdím fakt ale fakt eko najel jsem 130km a čtvrt nádrže v pytli, auto nekucká, jede úplně plynule táhne dobře jak při nízkých tak vysokých otáčkách. prostě jedu a vidím jak ručička paliva klesá kouknu na tu klapku a hadičky. děkuji za každý nový poznatek anebo radu kam se kouknout Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eresto Vloženo 2. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2010 No klapka ma vplyv najma na kulturu chodu na volnobehu a nastup vykonu. Spotrebu ovplyvni len lahko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.felicia Vloženo 2. Listopad 2010 Autor Sdílet Vloženo 2. Listopad 2010 tak volnoběh a nástup výkonu je narosto v pořádku tak asi tím to nebude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eresto Vloženo 4. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2010 Uz si to diagnostikoval a popozeral hadice a vedenia? Spotrebu ti moze spravit aj lambda sonda. Treba vsak diagnostikovat... Pred asi mesiacom som menil lambdu na OI 1,6, ktoru mam tiez doma. Sonda nereagovala. Auto chodilo na bohato a smrdelo po benzine jak slak (z vyfuku). Jak za studena tak za tepla. Spotreba na OIRS pri volnobehu po zahriati auta by mala byt 0,7 - 0,8 l/h. V pripade ak su vsetky spotrebice vypnute. Ak je zimsie moze to byt 0,8 - 0,9 l/h. Ak je vyssia, hladaj problem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.felicia Vloženo 5. Listopad 2010 Autor Sdílet Vloženo 5. Listopad 2010 (editace) ještě jsem se k tomu nedostal, ale ted o víkendu na to jdu. Ale volnoběh po zahřátí má spotřebu 1l/h někdy i 1,2l/h docela mě to zarazilo a vím že ze začátku byl 0,7/h Editováno: 5. Listopad 2010, autor: rosta.felicia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.felicia Vloženo 8. Listopad 2010 Autor Sdílet Vloženo 8. Listopad 2010 mmmm. spotrebu mi na aute zvysovalo ked som mal prasknutu hadicu od odvetrania nadrze do uhlikoveho filtru. ale urcite nie o dva a pol litra. pokial sa jazdi iba mesto alebo zvacsej casti mesto tak je tych jedenast realne. ale ako kombinovana je strasne vysoka. kde bych měl tu hadičku přesně zkontrolovat? jak jsi ji prosím tě testoval? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rosta.felicia Vloženo 16. Listopad 2010 Autor Sdílet Vloženo 16. Listopad 2010 nic viditelného jsem nenašel ale ta spotřeba na volnoběh při zahřátém motoru je 1,0 l/h někdy i 1,2 l/h Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kritek.speed Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 ja jel dnes s Prahy do Plzne 120/130 furt a spotreba 7,1L/100km chce to lechkou nohu noo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Zatloukal Vloženo 28. Březen 2011 Sdílet Vloženo 28. Březen 2011 cau možná se to někomu bude zdát banální, ale pokud máš climatronic a né manuál klimu, tak si zkontroluj jestli máš zaplé eco. pokud tam nemáš nic (já tomu říkám polo, tak je spotřeba min cca o půl litru vyšší) a auto je auto.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Zatloukal Vloženo 28. Březen 2011 Sdílet Vloženo 28. Březen 2011 při zahřátém autě spotřeba na místě je 0.6-0.8 l/h Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Zatloukal Vloženo 28. Březen 2011 Sdílet Vloženo 28. Březen 2011 No takze normalne to urcite nie je. Nenechaj sa tym uchlacholit. Vsak zalezi na tom, co ty beries za normalnu jazdu? Kazdopadne vsak 11,5 L je vysoky nadpriemer. Mam OIRS a priemerka je 8,5 L celkova. Jazdim normalka. Mesto, mimo, kazdy rezim. A nie som nejaky spotrebista. Kritiku auta zaziva pomerne casto /preventivne treba/. V zime spotreba dokaze o 0,5 az 1 L vystupit. Tento rok 2 krat chorvatsko po 6,9 a 7 L priemer za podmienok: 4 dospele osoby, 1 dieta, plnyyyyyyy kufor, klima. Prichod do chorvatska 640 km. Dojazd /este/ 150 km. Takze si to prepocitaj. Podla mna tam mas nieco porouchane. potvrzuji chorvatsko a zpet 1300km - prumer 7l/100km..jeste bez LPG minulý týden zlín ostrava 150km - 7.1l LPG/100km jinak normál 9-10l LPG/100km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenekaa Vloženo 16. leden 2014 Sdílet Vloženo 16. leden 2014 (editace) Zdravím, nedávno jsem koupil 1,8T 20V označení motoru AUM v automatu a počítač hlásí průměrnou spotřebu při normálním jízdě kolem 12-13l/100km. Ještě jsem neměl napíchnuto na diagnostiku, ale neměl náhodou někdo stejný problém? Jinak závada žádná nevyskakuje a motor běží tak, jak má. A ještě jeden dotaz: při zapnutí climatroniku i třeba na první stupeň se rozběhne sahara, což nevím, zda je v pořádku. Editováno: 16. leden 2014, autor: Zdenekaa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 16. leden 2014 Sdílet Vloženo 16. leden 2014 Ta Sahara je u klimy OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lusl Vloženo 17. leden 2014 Sdílet Vloženo 17. leden 2014 kolko kilometrov si prešiel? aká bola teplota motora? aká to bola trasa? akou rýchlostou si išiel? akým štýlom jazdy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.