Publikováno Leden 20, 201411 r ahoj, chtěl bych poradit ohledně reklamace vozu v záruce. Koupil jsem před třemi lety vůz Škoda Fabia, najeto 22000 km. První rok se na voze rozsvítila kontrolka airbagu. V servise se závadu podařilo odstranit až na počtvrté. Měl jsem tehdy nárok na odstoupení od smlouvy když se stejná závada projevila několik krát?? V posledních měsících se začala objevovat kontrolka EPC, v servise měnili různá těsnění kolem sání. Závadu vyřešili až po druhé návštěvě, výměnou svazku kabelu. Vozidlo je v záruce, ale ta brzy skončí a já mám přirozeně obavy z dalších závad. Navíc mě zaráží že autorizovaný servis nabídl náhradní vozidlo za denní poplatek, v rámci záruky mobility přece by zákazník měl mít nárok na vozidlo zdarma. Je možnost vozidlo reklamovat u výrobce? Vím že ze zákona při 3x stejné závadě má kupující nárok na odstoupení od smlouvy. Poraďte prosím
Leden 20, 201411 r Záruka mobility - přečti si pořádněš její podmínky v servisní knížce. Obávám se, že na tento případ se nevztahuje - jestli si to dobře pamatuji - muselo by se to stát až v určité vzdálenosti od bydliště, auto nepojízdné atd....
Leden 21, 201411 r Ahoj, podle toho co píšeš máš vozidlo v prodloužené záruce. V tomto případě můžeš závadu pouze reklamovat u autorizováného servisního opravce. Na vrácení vozidla jsi měl myslet dříve a to v zákonné záruční hlůtě vozidla. S tím co teď operuješ je prodloužená záruka vozidla a jedná se o nadstandartní záruku, ale ta jistě nezahrnuje možnost vrácení vozidla. K záruce mobility pokud vozidlo dojede vlastní silou do servisu nemáš nárok na zapůjčení náhradního vozidla zdarma .
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.